SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Taşyürek; “Denetim Komisyonları Halk Adına Önemli bir Görevi İfa ediyor

Yayınlanma:
ABONE OL

İlçe Belediye Meclisi Denetim Komisyonu Üyeleri Bilgilendirme ve Deneyim Paylaşımı Toplantısı Yapıldı

İstanbul İlçe Belediye Meclislerince oluşturulan denetim komisyonlarının AK Partili üyelerine yönelik bilgilendirme ve deneyim paylaşımı toplantısı AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Sütlüce Salonunda, İl Yerel Yönetimler Birim Başkanımız Dr. Selim Temurci ve İl Yerel Yönetimler Komisyonu üyesi olan İl Yönetim Kurulu Üyelerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

İl Yerel Yönetimler Başkanlığı’nca Denetim Komisyonu üyelerine yönelik olarak bu yıl ilk kez düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak, AK Parti İBB Meclis Üyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Plan Bütçe ve Denetim Komisyonları Başkanı Yeminli Mali MüşavirAbubekir Taşyürek katıldı ve  “Sorularla Denetim Komisyonu ve Komisyonun Çalışmalarında Yaşanan Meseleler ve Çözüm Önerileri” konulu bir sunum yaptı.

Abubekir Taşyürek, katılımcı İl Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Meclis Üyelerimiz tarafından ilgiyle takip edilen sunumunda; Denetim Komisyonlarının halk adına çok önemli bir görev ifa ettiklerini belirterek, Belediye Kanunu gereği Belediye Meclislerince grupların üye sayılarına göre seçilen ve belediyelerin bir önceki yıl gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetimi amacıyla oluşturulan denetim komisyonlarının Türkiye’de bütün belediyelerde Ocak ayından itibaren göreve başladığını anlattı.

Komisyonların belediye başkanı tarafından belediye binası içinde belirlenen yerde çalışmalarını yaptığını, denetim çalışmalarında kamu personelinden ve gerektiğinde diğer uzman kişilerden de yararlanma hakkı bulunduğunu, denetim komisyonunun belediye birimleri ve bağlı kuruluşlarından her türlü bilge ve belgeyi isteme yetkisi olduğunu, yasaya göre bu isteklerin idarece geciktirilmeksizin yerine getirilmek zorunda olduğunu, Denetim Komisyonlarının çalışmalarını kırk beş iş günü içinde tamamlayarak, raporunu Mart ayının sonuna kadar meclis başkanlığına sunmak zorunda olduğunu, Denetim Komisyonu raporunda konusu suç teşkil eden hususlarla ilgili olarak meclis başkanlığı tarafından yetkili mercilere suç duyurusunda bulunulması gerektiğini örneklerle açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Plan Bütçe ve Denetim Komisyonları Başkanı Abubekir Taşyürek’in sunumu sonrasında, Denetim Komisyonu üyeleri bilgilendirme ve deneyim paylaşımı toplantısı katılımcı Meclis Üyelerimizin soruları ve katkılarıyla devam etti. Söz alan Meclis Üyelerimizn böyle doyurucu bir toplantı yapılması nedeniyle İl Yerel Yönetimler Başkanlığı’na ve sunumu yapanAbubekir Taşyürek’e samimi teşekkürleri dikkat çekti.

İl Yerel Yönetimler Birim Başkanımız Dr. Selim Temurci’nin toplantıyı değerlendirmesi ile sunucu ve katılımcılara teşekkür etmesinin ardından toplantı sona erdi.

 

İlgili Haberler

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]

Eğitim
20 Nisan 2024
Çevreci ve Sanat Sever Öğrencilerin Yaratıcı Çalışmaları 3. Kez Müze Gazhane’de!

 İTÜ GVO Beylerbeyi Yerleşkesi öğrencilerinin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez 23 Nisan – 14 Mayıs tarihlerinde Müze Gazhane’de yapılacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham verecek. Dünya Bankası’nın […]

Basında Kartal
19 Nisan 2024
Kartal Belediyesi’nin Kreşlerinde 23 Nisan Coşkusu

Kartal Belediyesi’ne bağlı 14 kreşte eğitim gören çocuklar hazırladıkları gösterilerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, minik öğrencilerin 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Çocukların günlerce emek verdiği gösteriler ayakta alkışlandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında, Kartal Belediyesi’ne bağlı kreşlerde bir kutlama programı düzenlendi. Kartal […]

Genel
18 Nisan 2024
AKOM’dan kritik uyarı! İstanbul dahil 16 ilde…

İstanbul ve batı bölgeleri için şiddetli yağış ve fırtına uyarısı! İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), İstanbul başta olmak üzere yurdun batı bölgelerinde beklenen şiddetli gök gürültülü sağanaklar ve sıcaklık düşüşleri konusunda vatandaşları uyardı. Kıyı Ege ve Batı Karadeniz bölgelerinde de etkili olacak yağışlar için hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi. İSTANBUL’DA BEKLENEN HAVA DURUMU AKOM, […]