Sultanbeyli’nin Şairleri Ödüllerine Kavuşuyor!

Yayın: 15:24 - 27.02.2013
Güncelleme: 15:24 - 27.02.2013

Sultanbeyli Belediyesi’nin ilçedeki ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlediği İstanbulensis Çiçeği temalı şiir yarışması sonuçlandı.

 

Sultanbeyli Belediyesi ilçe genelinde eğitim gören öğrencilere yönelik “Sultanbeyli Şairlerini Arıyor” ismiyle bir şiir yarışması düzenlemiş ve ilçenin şairlerini aramaya başlamıştı. 15 Şubat’a kadar şiirlerini gönderen genç şairlerin eserleri jüri tarafından değerlendirildi ve sonuçlar açıklandı.

 

Sadece ilçemizde yetişen ve dünyada isminde İstanbul adını taşıyan tek çiçek olan İstanbulensis Çiçeği’ni konu alan şiirler, Adem Turan, Özcan Ünlü, Sıddık Ertaş ve Mustafa Oğuz tarafından değerlendirildi.

 

Hem gençlerin hayal dünyaları ve şiir yeteneklerini ortaya çıkarmayı,  hem de onların vasıtasıyla İstanbulensis Çiçeği’ni daha fazla tanıtmayı amaç edinen yarışmada yaklaşık 150 öğrencinin şiirleri yarıştı.

 

Yarışma sonunda ortaokul kategorisinde birinci “Sultanbeyli Çiçeği” adlı şiiriyle Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu öğrencisi Zeynep Tamince olurken, lise kategorisinde ise birinciliğe “Aydos’tan Bir Armağan” adlı şiiriyle Sultanbeyli Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Büşra Gül Ceylan hak kazandı.

 

Yarışmada dereceye giren diğer yarışmacılar şu şekilde:

 

Ortaokul kategorisi

2. Burcu Özdemir / Kaptan-ı Derya Ortaokulu – İstanbulensis Çiçeği

3. Yasemin Ülker /Sultanbeyli Merkez Orta Okulu – Hikaye

Şehriban İbri/ Sultanbeyli Merkez Orta Okulu (Mansiyon) – İstanbulensis

Alican Kızıltepe /Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu (Mansiyon) – Nadide Çiçek

 

Lise kategorisi

2. Sezer Türkoğlu / Orhangazi Lisesi – Anlatayım İstanbulensis

3. Fatma Demir / Gediktaş Anadolu İmam Hatip Lisesi – İstanbul Çiçeğim

Mahmut Yavuz / Orhangazi Lisesi  (Mansiyon)

Fatih Kaplan / Orhangazi Lisesi (Mansiyon) – Bakışlarımda Özlem

 

Yarışmanın ödülleri, II. Uluslararası İstanbulensis Şiir Festivali’nin kapanış günü olan 9 Mart’ta takdim edilecek. Birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye tablet bilgisayar, üçüncü olan yarışmacıya ise dijital fotoğraf makinası verilecek.

 

Exit mobile version