Tema Vakfı-MEB Dayanışması!

Yayın: 10:11 - 05.03.2013
Güncelleme: 10:11 - 05.03.2013

Milli Eğitim Bakanlığı- TEMA Vakfı işbirliğinde İstanbul’da düzenlenen Mahalli Ekolojik Okuryazarlık Öğretmen Eğitimi 04.03.2013 Pazartesi günü Kartal ve Maltepe ilçelerinde başladı.

Kartal’daki eğitim Türk Kızılay’ı Anadolu Lisesinde İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Durak Demirel’in iştirakiyle  saat 13:00 de başladı. TEMA İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Tamer Aner ve Kartal Gönüllü Sorumlusu Rana Öztürk’ün de hazır bulunduğu seminerde eğitimci  Zuhal Solmazın sunumu  katılan öğretmenler tarafından ilgiyle dinlendi.

Kartal İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Durak Demirel’in açılış konuşmasının ardından, TEMA İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Tamer Aner günün anlamını belirten konuşmasını gerçekleştirdi. Daha sonra konuşmasına başlayan Zuhal Solmaz sunumunda, Ekolojik Okuryazarlık konusunda bilgi verirken, Toprak ve Toprak Sorunları, Türkiye’nin Doğası, Ekosistemleri ve Biyolojik Çeşitliliği hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. TEMA Vakfının çalışmalarını gösteren görsel sunum ve belgesel gösterimleriyle desteklenen eğitimde öğretmenler Türkiye’nin doğası, ekosistemleri ve biyolojik çeşitliliği konularını tartıştılar.

 

Söz konusu eğitimler  daha sonra Sancaktepe, Sultanbeyli, Üsküdar, Kadıköy, Ataşehir İlçelerinde sürdürülecek.

 

 

Exit mobile version