Sokak Ortasındaki Yaralıyı Gerçek Sandılar!

Yayın: 14:50 - 05.03.2013
Güncelleme: 14:50 - 05.03.2013

Pendik’te Yeşilay Haftası münasebetiyle hazırlanan sokak tiyatrosundaki yaralı alkollü sürücüyü vatandaşlar gerçek sandı. Elindeki araba tamponu ile meydanda bağırarak yardım isteyen alkollü sürücüyü gören meraklı vatandaşlar, etrafında toplanarak olanlara anlam vermeye çalıştı.

 

Yeşilay Haftası, Pendik’te anlamlı bir etkinlik düzenlendi. Pendik Belediyesi tarafından organize edilen etkinlikte lise öğrencileri alkolün zararlarını, hazırladıkları sokak tiyatrosu ile anlattı. Tiyatro oyununda kaza yapmış alkollü bir sürücünün durumu gözler önüne serildi. Tiyatro oyunu öncesinde polis, öğretmen, öğrenci, asker, tulumlu işçi, hemşire, doktor, itfaiyeci, çocuk, alkol mağduru rolündekiler, ellerinde dövizlerle sloganlar atarak Atatürk Kültür Evi önünden Gazipaşa Caddesi’ndeki meydana kadar yürüdüler.

 

Eylemciler, meydanda slogan atarken birden ortaya çıkan alkollü sürücü elindeki kaza yaptığı aracın tamponuyla sağa sola bağırarak yardım istedi. Bu esnada sürücüye doktor ve hemşire tıbbi müdahalede bulundu. Ardından eşini eylemcilerin arasında gören alkollü sürücü “Senin burada ne işin var? Ne yapıyorsun?”diyerek üzerine yürüdü. Vatandaşların şaşkın bakışları arasında devam eden gösteri polis ve asker kostümlü eylemcilerin alkollü sürücüye müdahalesi ile son buldu.

 

 

Bağımlılığın giriş kapısı, sigara

 

Eylemcileri tebrik eden Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, etkinliğin madde bağımlıları için bir fırsat olmasını diledi. Bağımlılığın giriş kapısının, sigara olduğunu ifade eden Başkan Şahin, özellikle gençlerin madde kullanımı konusunda zaaflarının bulunduğunu, ailelere de bu konuda büyük görevler düştüğünü söyledi. Şahin, “Çocuklar, anne-babalarını rol model olarak görebiliyor. Eğer ebeveynler sigara içiyorlarsa çocuklar için de sigara içme potansiyeli artıyor.” diyerek aileleri bu konuda hassas olmaya davet etti. Başkan Şahin, konuşmasında toplumun madde bağımlılığına karşı daha etkili mücadele etmesi gerektiğini belirterek, “Uyuşturucu işiyle uğraşanlar bu işi iyi organize ediyorlar. Okul önlerinde çalışıyorlar. Gençleri kandırmak için bin bir yöntem uyguluyorlar. Aynı şeyi bizler için söylemek zor. Umarım bu etkinlik, madde bağımlıları için bir fırsat olur ve bu kötü alışkanlıklardan kurtulurlar.”dedi.

 

Exit mobile version