Fermuar Sistemini Uygulayan İlk Parti Olmak İstiyoruz!

Yayın: 10:52 - 08.03.2013
Güncelleme: 10:52 - 08.03.2013

8 Martta partisinin gelecek dönem hazırlıklarını açıklayan LDP Genel Sekreteri Olcayto Satı . “Fermuar Sistemini ilçe yönetimlerinden baslayarak uygulayan ilk parti olmak istiyoruz.” dedi
Satı “Erkek ve Kadın Sayısının esit olarak ilçe yönetimlerinden itibaren yönetim ve aday kadrolarında yer almasını istiyoruz” dedi. Fermuar yöntemi olarak ifade edilen ve her iki cinse esit sayıda aday ve yönetici çıkartma yöntemini uygulamak istediklerini, bunun mümkün olması için kadın kollarının kaldırıldığını tekrarladı.
Satı “Nisan ayından itibaren yapılacak ilçe yönetim yenileme kongrelerinde de teskilatlarımızdan fermuar sisteminin için 8 Mart 2013 Dünya Kadınlar Günden itibaren geçerli olmak üzere gerekli çalısmaların yapılmasını istiyoruz” dedi.
Haklarını savunmak ve ülkemizin ilerlemesinde etkin sorumluluk almak isteyen kadınlar için LDP’nin son seçimlerden sonra ortaya koyduğu büyüme performansının bir sans olduğunu söyleyen Satı, “18 yasının üzerindeki tüm kadınları görev almaları ve için ilçe yönetimlerimize davet ediyoruz” dedi.

Exit mobile version