Hüseyin Çelik’in Rol Modeli Tevfik İleri!

Yayın: 09:39 - 11.03.2013
Güncelleme: 09:39 - 11.03.2013

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in de konuk olduğu Pendik Belediyesinin 1950’lerin Demokrat Partili eski bakanlarından merhum Tevfik İleri için düzenlemiş olduğu anma programında, İleri’nin hayatı, bakanlık yılları, 60 Darbesi ve Yassıada’da yaşadığı zorlu süreç ile örnek kişiliği masaya yatırıldı. Hüseyin Çelik konuşmasında, hayatında rol model olarak Tevfik İleri’yi örnek aldığını belirtti.

Pendik Belediyesinin 1950’lerin Demokrat Partili eski bakanlarından memleket sevdalısı merhum Tevfik İleri için düzenlemiş olduğu anma programına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman, AK Parti İstanbul Milletvekili Erol Kaya, Milli Türk Talebe Birliği Kurucu Başkanı Rasim Cinisli, Yazar Sadık Yalsız Uçanlar, Mukaddes Mut, Tevfik İleri’nin çocukları Cahit ve Cahide İleri, Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin ile çok sayıda katılımcı iştirak etti.

“Tevfik İleri’yi örnek alıyorum”

Törende konuşan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, hayatında rol model olarak Tevfik İleri’yi örnek aldığını belirterek geceyi tertip eden Pendik Belediyesine teşekkür etti. Türk gençliğinin önüne rol model olarak örnek ve abide şahsiyetlerin çıkarılması gerektiğini belirten Hüseyin Çelik, “Tevfik İleri adam gibi adam gibi adam bir şahsiyet. Örnek bir devlet adamıydı. 60 darbesinin ve Yassıada’nın mağdurlarındandı. Tevfik İleri gibi değerli memleket sevdalısı devlet adamları, makamlarını bıraksalar, hatta ölseler bile mezarlarında define,  halklarının kalbinde unutulmaz olurlar” dedi. Tevfik İleri’nin ölümü sonrasında ailesine mal, mülk hiçbir şey bırakamadığını belirten Çelik, “O ailesine kendi tabiriyle başlarını hiç eğmeyecekleri bir ‘şerefli ad’ bırakmıştır” dedi.

 

Memleket ve insan sevdalısı bir insan

Tevfik İleri’nin bakanlık ve siyaset hayatı öncesinde Karayolları Genel Müdürlüğü yapmış çok değerli bir mühendis olduğunu kaydeden Çelik, “Ölümü sonrasında eşi Vasfiye Hanım’a ve ailesine bir daire bile bırakamayan Tevfik İleri’nin Karayolları Genel Müdürlüğü’nde birlikte görev yapmış mesai arkadaşları aralarında birleşerek Vasfiye Hanım’a bir daire hediye ettiler. Tevfik İleri böyle dostluklar kurabilen memleket ve insan sevdalısı bir insan. O daire Kocatepe Camii karşısında ismine yaraşır Vefa Apartmanı’ndaydı.” Sayın Başbakan Erdoğan’la birlikte merhum Vasfiye Hanım’ı Vefa Apartmanı’nda ziyarete gittiklerini belirten Çelik, “Sayın Sadık Yalsızuçanlar beni kırmadı ve Tevfik İleri’nin hayatını yazmış olduğu Vefa Apartmanı isimli romanı kaleme aldı” şeklinde konuştu.

Milliyetçi, dürüst ve çalışkan

Ardından bir panel şeklinde gerçekleştirilen anma programında konuşan Tevfik İleri’nin oğlu Cahit İleri, babasının arkasından hakkında konuşulanları anlattı: “Milliyetçi, dürüst, çalışkan, kuvvetli bir imana sahip ve Yassıada’da yaşadıklarına karşı göstermiş olduğu tavra bakılırsa yiğit bir adamdı. Allah’ın takdiriyle büyük bir memleket sevdasına sahipti. O vefat ettiğinde doğmamış olanlar bugün onu sevgiyle ve minnetle anıyorlar” dedi.  Panelin moderatörü Yazar Yalsız Uçanlar ise, Pendik Belediyesinin gerçekleştirdiği önemli kültür programlarına değinerek gecede emeği geçenleri tebrik etti. Eski Kültür Bakanı İsmail Kahraman, Rasim Cinisli ve Mukaddes Mut’un Tevfik İleri’nin hayatıyla ilgili yaptığı konuşmalarla program sona erdi.

 

Exit mobile version