İstanbul’da Yağmur Yağınca Üst Geçitlerin Hali Perişan Oluyor!

Yayın: 09:17 - 18.03.2013
Güncelleme: 09:17 - 18.03.2013

Yerinde inceleme gerçekleştirerek fotoğraflayan ve hazırladığı yazılı önergesini İstanbul İl Genel Meclisi Başkanlığına sunan CHP Meclis Üyesi Gökhan Gümüşdağ önergesi ile ilgili şunları söyledi; “İstanbul’da yaşayan herkesin de şahit olduğu gibi yağmur yağınca üst geçitlerin perişan hali ortaya çıkıyor. Tabi ki yine ne oluyorsa vatandaşa oluyor. Yağmur yağdığında özellikle metrobüs duraklarının üst geçitleri su birikintileri ile göl oluyor, vatandaşın üstü-başı ıslanıyor, kirleniyor.

Geçit üzerinde ki kaplama için kullanılan malzemelerin kalitesizliği ve merdiven basamakların gönyesinden kaçık üretilmesi su birikintilerinin oluşmasına sebep oluyor. Her gün bu geçitleri kullanmakta olan vatandaşlarımızın bu mağduriyetlerinin giderilmesi için ve sorunun çözülmesi için yüce meclisimizin bilgilerine sundum” diyerek sorunun çözülmesi için yetkilileri göreve çağırdı.

İstanbul İl Genel Meclisinin 2013 yılı Mart ayı Meclis toplantılarında CHP Meclis Üyeleri; Gökhan Gümüşdağ, İhsan Alpaslan ve Zübeyir İpek imzaları ile verilen ve ilgili komisyonlara havale edilen önerge şöyle;

Konu: Üst geçitlerin güvenilirliği hakkında

“Ekteki resimlerden anlaşılacağı üzere üst geçitler üzerindeki kaplama için kullanılan malzemelerin kalitesizliği ve merdiven basamakların gönyesinden kaçık yapılması, tutamaklar ve diğer yapısal konular nedeni ile üst geçitlerin fiziki koşullarının gözden geçirilerek eksiklerinin tespit edilmesi için gereğinin yapılması için kurumların bilgilendirilmesini meclisimizden arz ederim. Saygılarımızla”

 

Exit mobile version