Sultanbeylili Gençler Madde Bağımlılığı Konusunda Bilinçleniyor!

Yayın: 15:41 - 20.03.2013
Güncelleme: 15:41 - 20.03.2013

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube Birimi, İstanbul genelinde hayata geçirdiği proje kapsamında gençleri madde bağımlılığı konusunda bilinçlendiriyor. Projenin hayat bulduğu ilçelerden biri de Sultanbeyli. Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Sultanbeyli Belediyesinin ortaklaşa düzenlediği programda gençler “Çalıntı Düşler” tiyatro oyununu izledi.

Çağımızda toplumun ve özellikle genç neslin en büyük düşmanı haline gelen madde bağımlılığı çeşitli projelerle önlenmeye çalışılıyor. Sultanbeyli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Sultanbeyli Belediyesi de bu projelerdeki yerini aldı. Sultanbeyli Kültür Merkezinde 18 Mart Pazartesi gününden itibaren bu konuda seminerler düzenleniyor, tiyatrolar sahneleniyor. İlçede eğitim veren okulların dahil edildiği programlara katılım oldukça yoğun.

Programlar 22 Mart Cuma gününe kadar ikişer seans halinde devam ediyor ve 5 binin üzerinde gencin bu anlamlı tiyatro oyununu izlemesi planlanıyor.  Programa Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ve İlçe Emniyet Müdürü Vahap Karaca her gün katılarak gençlere madde bağımlılığı hakkında düşüncelerini aktarıyor.

 

“Sizlere İyi Bir Gelecek Kurma Çabasındayız”

Programda konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, katılımcı gençlere madde bağımlılığı hakkında bilgiler verdi. Keskin “ Kıymetli gençler, yaptığımız eğitim ve kültür hizmetleriyle, ilçemize kazandırdığımız yeni projelerle sizlere ne denli güzel bir gelecek kurma hayalinde olduğumuzu görüyorsunuz. Temiz ve parlak bir gelecek kurmak isteyen bizler, sizlerin olumsuz ve kötü tüm alışkanlıklardan uzak durmanızı herşeyin üzerinde tutuyoruz.  Tiyatro oyunumuzun verdiği mesaj bizler için çok önemli. Biz de belediye olarak destek veriyoruz.” dedi. Madde bağımlılığının hem kullanan kişiye, hem de toplum hayatına verdiği zararları anlatan Keskin, “Gençlerimizin bu batağa düşmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Sizleri gördükçe, sizlerin gözlerindeki ışığı, masumiyeti, zekayı ve inancı gördükçe umudumuz artıyor. Sizlerin çok çalışarak, çok okuyarak bu umudu canlı tutacağınıza ve boşa çıkarmayacağınıza inanıyorum. Bütün kötülüklerin anası olarak bildiğimiz uyuşturucu başta olmak üzere tüm zararlı alışkanlıklardan uzak, sağlıklı bir ömür geçirmenizi diliyorum.” şeklinde konuştu.

Emniyet Müdürü Vahap Karaca da gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için birçok adım attıklarını ifade ederek, “Biliyoruz ki gençler bizim ve ülkemizin geleceği. Sizleri bu alışkanlıklardan uzat tutmak istiyoruz.” dedi.

 

Exit mobile version