Kardeşliğin Ozanı Aşık Veysel anıldı!

Yayın: 13:26 - 22.03.2013
Güncelleme: 13:26 - 22.03.2013

Pendik Belediyesi, unutulmaz Halk Ozanı Veysel Şatıroğlu’nun 40. ölüm yıl dönümünde düzenlediği anma programında, yeni kurulan Pendik Belediyesi Halk Müziği Korosu ilk kez sahne alarak Veysel’in ölümsüz eserlerini seslendirdi. Programda konuşan Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, “Bugün Nevruz’u kutlarken, kardeşliği ve birliği sanatıyla yoğurmuş Aşık Veysel’i de aynı günde anıyoruz” dedi.

Pendik Belediyesi, unutulmaz Halk Ozanı Aşık Veysel’in 40. ölüm yıl dönümünde bir anma programı gerçekleştirdi. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Aşık Veysel, Dostlar Beni Hatırlasın’ anma programında, Veysel Şatıroğlu’nun 78 yıla sığdırdığı hayat hikayesi anlatıldı. Programında konuşan Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, yakın zaman önce kurulan Pendik Belediyesi Halk Müziği Korosu’nun Aşık Veysel’in ölüm yıldönümündeki bu anma programıyla sanat icrasında ilk başlangıcı yaptığını belirtti.

 

“Kardeşliği ve birliği sanatıyla yoğurdu”

 

Aşık Veysel’in sanatında devamlı vurguladığı kardeşlik ve birlik mesajlarına değinen Kenan Şahin, “Bugün Nevruz’u kutlarken, kardeşliği ve birliği sanatıyla yoğurmuş Aşık Veysel’i de aynı günde anıyoruz. Onun halk nazarında ölümsüz olan eserleri ve türküleri var. Bu eserler arasında biri var ki,  Veysel bu esere ‘Birlik Destanı’ adını vermiş “ dedi. Ardından Şahin,  katılımcılara Veysel’in ‘Allah birdir Peygamber hak, \ Rabbin âlemi mutlak, \ Senlik benlik nedir bırak, \ Söyleyim geldi sırası. \ Kürd’ü Türk’üyle Çerkez’i, \ Hep adem’in oğlu kızı, \ Beraberce şehit gazi, \ Yanlış var nere neresi.” mısralarıyla seslendi.

 

En güzel eserlerini seslendirdiler

 

Ardından gerçekleştirilen konserde ilk kez sahne alan Pendik Belediyesi Halk Müziği Korosu, Orkestra Şefi Temmuzcan Uğurlu eşliğinde Veysel’in ‘Güzelliğin Beş Para Etmez Bendeki Aşk Olmasa’ , ‘Dost Dost Diye’ ve ‘Bağlanıp Da Durma Gönül’ gibi ölümsüz eserlerini seslendirdi. Halk Korosu ilk sahnesinde katılımcılardan tam not aldı.

 

 

Exit mobile version