SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Uğur Mumcu halkı, Kartal ve Metro’ya daha hızlı ulaşacak!

Yayınlanma:
ABONE OL

Muhtarın gayreti, ulaşımda rahatlatacak bir adım attırdı!

Uğur Mumcu halkı, Kartal ve Metro’ya daha hızlı ulaşacak.

Uğur Mumcu Mahallesi halkını ulaşımda rahatlatacak adım atıldı. Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı Soner Eker’in İETT Genel Müdürlüğüne yaptığı yazılı müracaat ve girişimi sonucu halkın ulaşımda yaşadığı sıkıntıları giderecek yeni İETT hattı 03 Mayıs 2013 tarihinde faaliyete geçeceği belirtildi.

Kartal’ın en kalabalık nüfusuna sahip olan Uğur Mumcu Mahallesinde yaşayanlar sabah işe akşam eve giderken ulaşım konusunda büyük sıkıntı yaşamaktadırlar.

Özellikle sabah Kartal’a veya Kartal köprüsünde bulunan Metro istasyonuna ulaşmak için dolmuş minibüslere tıka basa binmek zorunda kalan mahalle sakinleri İETT’den bu güzergaha TEM Otoyolu bağlantılı direk otobüs seferi konulmasını talep ettiler.

Mahalle sakinleri muhtarlıkla beraber yürütülen bir ön hazırlık çalışmasını İETT Genel Müdürlüğüne yazılı olarak bildirdikleri belirtildi. Bu talebe İETT Genel Müdürlüğünün de sıcak baktı ve gerekli adımı attığı belirtildi.
ugurmumcu-ring

Yeni hattın devreye girmesiyle;

Uğur Mumcu Mahallesi’ni Otoyoldan Metro ve Kartal’a Bağlayacak Hat Açılması

Uğur Mumcu Mahallesi’nden çıkıp 5 dakikada otoyoldan Kartal Metro’ya ve sonrasında da 10 dakikada Kartal Sahil’e giden hat açılmasını talep ediyoruz.

Otoyol’dan Kartal Metro 5 dakika sürerken, otoyol harici Kartal Metro’ya gitmek 20 dakika, Soğanlık Metro’ya gitmek 25 dakika sürmektedir. Uğur Mumcu’da yaşayan 50.000 kişinin Metro’ya ulaşmasının en hızlı yolu otoyoldan metroya gitmektir.

Uğur Mumcu’da yaşayan 50.000 kişinin yaklaşık %40’ı Kadıköy yönüne, %40’ı Kartal yönüne, %20’si diğer yönlere yolculuk yapmaktadır. Önerdiğimiz hattının otoyoldan Kartal Metro ve Kartal Sahile gitmesi durumunda, otoyoldan giderek kazanılan 15 dakika sayesinde,

1. %40’lık Kartal yolcusu 15 dakika kazanacaktır,

2. %20’lik metroya aktarma yapmak isteyen yolcular 15 dakika kazanacaktır,

3. %10’luk Kartal köprüsünden aktarma yapan yolcular 15 dakika kazanacaktır,

4. %10 otomobilinden vazgeçip metro kullanmaya karar verenler 15 dakika kazanacaktır.

Böylece aynı hat hem Kartal yolcularına, hem Kadıköy yolcularına hem de aktarma yapan yolculara 15’er dakika kazandıracaktır.

Planladığımız güzergahta bir otobüs, Kartal Sahil Perondan kalkıp, 15.dakikada Uğur Mumcu’ya gelir, 15 dakikada mahallenin tüm caddelerini dolaşır, 15 dakikada geri döner. İhtiyaç molası hariç 45 dakikada turunu tamamlar, dinlenme molasıyla birlikte 60 dakikada herşey tamamlanır.
Böylece Uğur Mumcu içinde bir yandan yolcu indirirken bir yandan yolcu bindirir, mahalle içinde 2 kez dolaşmasına gerek kalmaz ve 15 dakika kazanır. 2 uçta da mola vermesine gerek kalmayacağı için de 15 dakika kazanır. (Eğer ring hattı Uğur Mumcu’dan başlayıp, Uğur Mumcu’da bitecek şekilde planlansaydı bir yandan yolcu indirip bir yandan yolcu bindirilemeyeceği için 15 dakika kazanmak mümkün olmayacaktı.)
Böylece İETT hem kilometre, hem araç hem de personel tasarrufu yapacaktır.

İlgili Haberler

Genel
17 Nisan 2024
Bu ikili çok güçlü! Sarımsak Limon karışımı her derde deva

Damar sağlığından romatizma ağrılarına, doğal bir çözüm olan sarımsak ve limon kürü, sağlık sorunlarınıza karşı güçlü bir destek sağlıyor. Sarımsak ve limon, tek başlarına harikalar yaratan iki doğal besin. Bu iki güçlü malzeme birleşince, sağlık üzerindeki faydaları ikiye katlanıyor. DOĞAL DAMAR AÇICI OLARAK LİMON VE SARIMSAK: Dolaşım sistemini destekleyen ve damar sağlığı üzerinde olumlu etkiler […]

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]