CHP Kartal Gençlik Örgütü 6 Mayıs Anma Etkinliği!

Yayın: 11:55 - 07.05.2013
Güncelleme: 11:55 - 07.05.2013

CHP Kartal Gençlik Örgütü 6 Mayıs 1972’de idam edilerek katledilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için hem anma etkinliği hemde panel düzenledi.

Gençlik Örgütünün hazırlamış olduğu sinevizyon gösterimin ile başlayan etkinlik, Gençlik Örgütü Başkanı OZAN GÖKDEMİR’in konuşması yapması ile devam etti.

Moderatörlüğünü Kartal İlçe Başkanı AV. Kamer Gök’ün yaptığı, etkinliğe panelist olarak katılan 68’liler Birliği 2. Başkanı Cemil Arkunoğlu ve İstanbul Gerçeği yazarı Turgut Ünlü o günlerin yakın tanığı olarak tecrübelerini bugünün gençlerine aktardı.

Turgut Ünlü; ‘’Bizlerin örgütçü yapısından o kadar korkuyorlardır ki, 3 fidanın son isteği olan yanyana gömülmek arzusunu bile yerine getirmediler. Öyle ki dönemin MİT Müsteşarı, ‘Bunlar öyle örgütçüdür ki mezarda bile örgütlenir kalkarlar dedi.’’ ifadelerini kullandı.

 

Cemil Arkunoğlu ise; ‘’Bugünün gençleri de tıpkı o günlerdeki gibi örgütlü yapısını asla kaybetmemelidir. Bizler, yani 68’liler hayatı bütün güzellikleriyle yaşamaya çalıştık, tiyatroda yaptık, konserlere de gittik, Deniz Gezmiş’in tabiriyle mavra da yaptık ama örgütlü mücadelemizden, davamızdan asla vazgeçmedik.’’ Dedi.

Gençlik Örgüt üyelerinin hazırladığı şiir ve müzik dinletisiyle son bulan etkinlikle ilgili düşüncelerini aktaran CHP Kartal Gençlik Örgütü Başkanı OZAN GÖKDEMİR;‘’Deniz Gezmiş,Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın mücadeleci ruhları önünde saygıyla eğiliyorum. Bizler Mustafa Kemal Atatürk’ün Tam Bağımsızlık ilkesinden aldığımız güçle Deniz’lerin bayrağını en yukarı taşımak için çalışıyoruz ve hiç kimsenin şüphesi olmasın ki her gün daha çok çalışacağız’’ dedi.

CHP KARTAL GENÇLİK ÖRGÜTÜ

 

 

Exit mobile version