İmam Hatipler Yarışıyor!

Yayın: 08:35 - 09.05.2013
Güncelleme: 08:35 - 09.05.2013

İstanbul kültürünü yaptığı çeşitli etkinliklerle kuşaklara aktaran Sultanbeyli Belediyesi yine anlamlı bir etkinliğe imza atıyor. Belediye, imam hatip liseleri arasında bu yıl altıncısı yapılacak olan “İstanbul’un Kültürel Tarihi” konulu bilgi yarışmasına tam destek veriyor.

Öğrencilerin yaşadıkları şehirleri tanıma ve kültürel dokularını öğrenme amacı taşıyan bilgi yarışmasının bu yıl altıncısı düzenleniyor. Öğrencilerin beyin fırtınası yapacağı yarışmada, Sultanbeyli Belediyesi de organizasyona verdiği destekle yerini aldı. Bilgi yarışmasına ayrıca İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlim Yayma Cemiyeti İstanbul Şubesi ve Sebahattin Zaim Üniversitesi katkı veriyor.

İki ön eleme ve bir final bölümünden oluşan yarışma, İstanbul’un tarihi eserleri, semtleri, eski meslekleri, kültür ve medeniyet tarihi, resmî devlet görevlileri, yazarları, şairleri, bestekarları, sanatçıları, tasavvuf ve tekke kültürü, yeme-içme kültürü, su kültürü (su mimarisi ve içme suları), İstanbul’un faunası ve florası gibi konuları kapsıyor. Ön elemelerde en yüksek puanı alan okullar finalde yarışmaya hak kazanırken dereceye giren öğrenciler, çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

Klasik İslam sanatları eserlerinin (hat, tezhip, ebru)  uygulamalı olarak tanıtılacağı yarışmada İstanbul konulu kitaplardan oluşan serginin de açılışı yapılacak. Osmanlı mutfağından örnek-lerin ikram edileceği etkinlikte “İstanbul Sazendeleri” grubunun vereceği konserle katılımcılara festival havası yaşatılacak.

Etkinliğe kültür dünyasından Doç. Dr. Haluk Dursun, Mehmet Genç, Timsal Karabekir, Mehmet Niyazi Özdemir, Ahmet Turan Alkan, Mehmet Mazak, Hayrullah Cengiz gibi isimler katılıyor. Ayrıca bu bilgi yarışmasının bir ürünü olan İstanbul Okulu’nda, yarışmada başarılı olan öğrencilere İstanbul konulu dersler verilmeye devam edilecek.

Program Akışı:

09.45-10.15: Mehteran Konseri

10.30-11.00: Birinci ön eleme

11.00-11.30: İkinci ön eleme

11.45-12.15: Konser (İstanbul Sazendeleri)

14.00: Yarışma finali

14.30: Protokol konuşmaları ve ödül töreni

Program:

Tarih: 10 Mayıs 2013 Cuma

Saat: 09.30

Yer: Cemal Reşit Rey Konser Salonu

İrtibat: 0216 564 13 00 – 1138

Exit mobile version