Coğrafya Şenliği Farklı Kültürleri Buluşturdu!

Yayın: 08:05 - 14.05.2013
Güncelleme: 08:05 - 14.05.2013

Kartal Yüksek İlhan Alanyalı Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından düzenlenen “Türkiye’yi Tanıyalım-Tanıtalım Coğrafya Şenliği”nde Türkiye’nin yedi bölgesinde bulunan değişik kültürlere ait yiyecekler, kıyafetler ve çeşitli eşyalar sergilendi. Türkiye dışında ülkelere de yer verilen şenlikte bu yıl Mısır ve İtalya tanıtıldı.

 

Kartal Yüksek İlhan Alanyalı Anadolu Öğretmen Lisesi 9 ve 10. sınıf öğrencilerinin yaşadıkları ülkeyi ve dünyayı daha iyi tanımaları, el becerilerinin geliştirilmesi, sosyal yönlerinin güçlendirilmesi ve kendilerini farklı alanlarda ifade edebilmelerini hedefleyen şenlik, farklı kültürleri buluşturdu.

 

Şenlikte Mısır ve İtalya’ya ait kıyafetler giyen öğrenciler, bu ülkelerdeki yaşamı anlatan eşyalar, yemekler ve müziklerden örnekler sunarak konuklara keyifli anlar yaşattılar.

 

 

“Türkiye’yi Tanıyalım-Tanıtalım Coğrafya Şenliği”ne Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e vekâleten Kartal Belediye Başkan Yardımcı Ergun Öztaner katıldı. Öztaner, “Çocuklarımızın coğrafyamızı ve dünyadaki değişik kültürleri tanımaları açısından bu tür etkinlikler çok önemli. Kartal Belediyesi olarak okulların bu tür faaliyetlerini destekliyoruz” dedi.

Exit mobile version