Huzur Sokağı’nın Zafer’i Afrika’da Yetimhane Yaptıracak!

Yayın: 08:58 - 14.05.2013
Güncelleme: 08:58 - 14.05.2013

Huzur Sokağı’nın potansiyel damat adayı kendini hayır işlerine adadı

 

Huzur Sokağı dizisindeki kitapçı Necati rolüyle muhafazakar annelerin gönlünde ideal damat adayı olarak taht kuran Taylan Güner, kendini hayır işlerine verdi.

Kimse Yok mu Derneği’nin kuruluşunun 11. yılına özel hazırlanan ‘Karınca Yuvası’ adlı projenin koordinatörlüğünü yapan Taylan Güner, 11 tasarımcıyla 11 ülkenin kıyafetlerini tasarlayacak.

Somali’den Haiti’ye, Endonezya’dan Yemen’e kadar birçok ülkenin renklerini yansıtılacağı kıyafetler, 18 Mayıs’ta İstanbul Tenis Kulübü’nde sergilenecek. Her ülke için yapılacak üç ayrı tasarım 360 dolardan açık artırmayla satılacak. Tasarımların satışından elde edilecek gelir 11 ülkedeki yetimler için harcanacak.

Proje koordinatörü Taylan Güner, yetimler için Kimse Yok Mu Derneği ile birlikte hedeflerinin her yıl bir ülkeye yetimhane kurmak olduğunu söyledi. Güner, üçüncü dünya ülkelerindeki yetim hikayelerini de beyaz perdeye aktararak yaşanan dramın daha da görünür gale gelmesini sağlamayı planlıyor.

 

Karınca Yuvası Projesi’nde Esra Seziş, Afganistan’ı; Çağla Aksu, Burundi’yi, Esra Keskin Demir, Somali’yi; Gönül Kolat, Pakistan’ı; Kuaybe Gider, Senegal’i, Kübra Tekin, Sudan’ı, Pınar Akşam, Endonezya’yı,  Şüheda Aydın, Filistin’i, Safiye Ekiz ise Haiti’yi tasarımlarına yansıtacak.

 

 

Exit mobile version