Maltepe’de Kadınlar “Bağımsız ve Sağlıklı” Yaşayacak!

Yayın: 07:50 - 18.05.2013
Güncelleme: 07:50 - 18.05.2013

Maltepe Belediyesi, kadın istihdamını destekleme projesi kapsamında Pasta ve Unlu Mamulleri ile Bağımsız ve Sağlıklı Yaşam Eğitimi çalışmasına devam ediyor.

 

Maltepe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan sosyolog koordinatörlüğünde yürütülen çalışmanın ilk aşaması olan ‘Temel ve Teknik Eğitimler’ tamamlandı. Aralarında gıda mühendisi, gıda teknikeri, ziraat mühendisi, çevre mühendisi, doktor, spor antrenörü, psikolog ve sosyolog bulunan sekiz farklı meslek grubundan on iki eğitmenin desteğiyle verilen eğitimler sınıf ortamında gerçekleştirildi.

 

İnsan sağlığını koruma ilkesini benimseyen ve sektörde daha bilinçli hareket edebilen insanların yetişmesine temel oluşturmak amacıyla; anatomi, sağlıklı beslenme, kişisel hijyen, gıda hijyeni, çevre sağlığı, organik ürünler, stresle başa çıkma yolları, iletişim, sektörü tanıma ve benzeri konularda bir ders içeriği oluşturuldu. Mesleki hastalıkların da dikkate alındığı programa spor antrenörleri gerekli fiziksel aktiviteler hakkında teorik ve uygulamalı eğitimle katkıda bulundu.

 

 

Temel eğitimlerini tamamlayan öğrenciler, Maltepe Belediyesi’ne bağlı Küçükyalı Eğitim Evi’nde açılan Pastacılık Atölyesi’nde Halk Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı eğitmenler tarafından uygulamalı pasta dersi almaya başladı.

 

Pasta ve Unlu Mamulleri Üretimi ile Bağımsız ve Sağlıklı Yaşam Eğitimi çalışması,Maltepeli pastane işletmecilerinin destek vermesiyle aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesine dönüştü. Kursiyerler, sektörü daha iyi tanımak ve pasta üretiminin püf noktalarını daha iyi kavramak amacıyla misafir öğrenci olarak ustalar tarafından mesleğe hazırlanıyor.

 

Sektörü ve profesyonel hayatı öğrenen öğrenciler, mesleki eğitimin yanı sıra, kültürel ve sanatsal etkinliklerle de sosyal yaşam deneyimlerini arttırıyorlar. Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde tiyatro oyunu izleyen öğrenciler, farklı kültür merkezlerini de ziyaret ederek resim sergisi ve konferansa katıldı. Kursiyerlerin yaşadıkları şehrin dokusunu anlamak ve tarihini tanımak amacıyla İstanbul’un tarihi yerlerine düzenlenen gezilerle devam eden programda, şehir dışı gezileri de yer alıyor.

 

Ön çalışmaları ile birlikte yedi ayı kapsayan proje, kursiyerlerin dönem sonunda sertifikalarını almasının ardından işe yerleştirme süreciyle sona erecek.

Exit mobile version