SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

YTÜ Liseli Mucitleri Keşfediyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

YTÜ BEST Kulübü, üniversiteler ve liseler arasında kurduğu körüyle genç yetenekleri keşfediyor…

BEST (Board of European Students of Technology) kulübüne üye 93 teknik üniversite arasında yer alan Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Liseler Arası BEST Mühendislik Yarışması, İstanbul’un en seçkin 10 lisesi arasında yeni bir konsept yaratıyor. Bu yıl 3.sü düzenlenecek olan Liseler Arası BEST Mühendislik Yarışması İstanbul’un önde gelen liselerinin öğrencilerine ilk mühendislik deneyimlerini yaşatmayı; bunu yaparken de öğrencilerin takım çalışması becerilerini arttırmayı ve üniversite atmosferini yaşatmayı amaçlıyor.

Yarışma takım tasarımı konseptine sahip olup 4 kişilik takımlar halinde gerçekleştiriliyor. İki aşamadan oluşan yarışmanın ilk ayağı lise elemeleri şeklinde olup 01 – 09 Kasım tarihleri arasında Beşiktaş Anadolu Lisesi, Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesi, Cağaloğlu Anadolu Lisesi, Galatasaray Lisesi, İstanbul Erkek Lisesi, Kabataş Erkek Lisesi, Kadıköy Anadolu Lisesi, Robert Kolej, Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi ve Üsküdar Amerikan Lisesi’nde gerçekleştirilecek.

Öğrenciler hazırlamaları istenilen projeleri yarışma esnasında öğrenecek ve kısıtlı zaman içinde en iyi projeyi yapmak için yarışacaklar. En iyi projeyi hazırlayan takım Yıldız Teknik Üniversitesi’nin değerli akademisyenlerinden oluşan jüri tarafından seçilecek. Liselerde yerel yarışmaları jüri değerlendirmesi sonucu kazanan takımlar, liselerini YTÜ ev sahipliğindeki final yarışmasında temsil etme hakkı kazanacak.

Etkinlik geçtiğimiz yıllarda öğrenciler, okul yönetimleri ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından büyük ilgi gördü. Lise öğrencileri ile üniversite öğrencilerini birlikte farklı projeler yürütmeye teşvik etti. Bu etkinliğin BEST kulübü açısından da farklı bir yeri bulunuyor. BEST bu yarışma sayesinde genç beyinlerle daha lisedeyken tanışma fırsatı buluyor.

Yarışmanın 2. yarısı olan final günü 24 Mayıs tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. İstanbul’un en iyi 10 lisesinin kazananlarını kapsayan yarışma yine özgün bir proje ile eş zamanlı olarak düzenleniyor. Kıyasıya rekabet içinde yarışacak öğrenciler içinden, kazananları sürpriz ödüller bekliyor.

Bu organizasyon gerek eş zamanlı olması, gerekse donanımlı öğrencilerle rekabet ortamını paylaşmaları ve kendilerini geliştirmeleri açısından Liseler Arası BEST Mühendislik Yarışması öğrencilere eşsiz bir deneyim vaat ediyor. Yıldız Teknik Üniversitesi BEST Kulübü tarafından organize edilen bu etkinlik liseler düzeyinde yapılan ilk mühendislik odaklı tasarım yarışmasıdır.

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]