SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Belediyesi, Sosyal Demokrat Belediyeler Fuarı’nda!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz: “Projelerimiz Kartal’ın Yeni Yüzünü Oluşturuyor”

 

Kartal Belediyesi, Sosyal Demokrat Belediyeler’in katıldığı “Kentine Güvenen Kentler Buluşması”nda projeleri ile yerini aldı. CNR Expo Center’da düzenlenen ve Türkiye’nin her yerinden 61 belediyenin katıldığı 5 gün sürecek olan “Sosyal Demokrat Belediyeler Proje ve Hizmet Fuarı’nda Kartal Belediyesi’nin çalışmaları ve projeleri büyük ilgi gördü. Çevre- doğa -insan odaklı Kartal Belediyesi projeleri farklı kentlerden gelen konukların ilgisini çekerek kendi bölgelerine taşımak için yararlanacakları bir bilgi standına dönüştü.

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Yeşilköy CNR Expo Center’da yapılan Sosyal Demokrat Belediyeler – “Kentine Güvenen Kentler Buluşması’ndaki fuar alanına sabahın erken saatlerinde geldi. Kartal Belediyesi standında gereken incelemeleri yapıp, fotoğraf çektiren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, fuarda yer alan diğer standları da gezdi. Fuara Kartal Belediyesi birim müdürleri, meclis üyeleri, başkan yardımcıları ve başkan danışmanları da katıldı.

 

Kartal Belediyesi’nin yaptığı projeler fuarda çok dikkat çekti. Fuara katılan milletvekilleri ve diğer belediyeler Kartal Belediyesi’nin standına büyük ilgi gösterdi. Özellikle Kartal Belediyesi’nin yapmış olduğu sosyal projeler büyük beğeni topladı. Fuara katılanlar Kartal Belediyesi’nin sosyal belediyecilik adına projelerinin farklı ve önemli olduğuna dair vurgu yaptı.

 

fuar-sosyal-demokratlar

 

ÇOK FARKLI PROJELERLE GÜNDEME GELMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 

Kartal Belediyesi’nin çalışmalarının ve projelerinin sergilendiği fuarda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, belediyeciliğin insan ile hizmetin odağı olduğunu ve sosyal projelerle halkın onayladığı her türlü değişimi Kartal’da yaşama geçirmek için çalıştıklarını söyledi. 170’i uygulanmış, 30’u uygulanmakta olan 200’e yakın projenin Kartal’ın yeni yüzünü oluşturduğunu belirten Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Önce insan anlayışı ile insana yönelik her projeyi önemsiyoruz ve başarıyla uygulamaya koyuyoruz. Kartal Belediyesi standına gösterilen ilgiden dolayı büyük memnuniyet duyduk. Ve çok farklı projelerle gündeme geleceğiz” dedi.

 

Daha sonra fuar alanına gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bütün standları gezdi. Kartal Belediyesi’nin standını da ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu projeleri inceleyerek bilgi aldı ve beğenisini dile getirdi.

 

kilicdaroglu-chp

 

AÇILIŞ KONUŞMASINI CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU YAPTI

 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açılış konuşmasında, “Belediye başkanlarının temel görevi sorunları çözmektir. Bugün sosyal demokrat belediyeler sosyal hizmet günleri. Bugün önemli bir gün. İktidar yurttaşı tehdit ederek siyaset yapmaktan çekinmiyor. ‘CHP’li belediyeyi seçersen yatırım alamazsın’ diyor. AKP bunu sözde de bırakmıyor. Soruşturmalar, davalar ve itibarsızlaştırma operasyonları sürdürülüyor. Ancak bütün baskılara rağmen CHP’li belediyeler adam gibi hizmet veriyor. Kentlerine güveniyorlar. İşte bunu göstermek için, bu organizasyonu düzenledik. Bizim belediyelerimiz hizmet verdikleri kente ve yurttaşlarına güveniyorlar. Bir CHP’li kentin belediyesine ayak bastığınızda özgürlüğü görürsünüz. CHP’li Belediye Başkanları birer kahraman. Çünkü sabahın köründe tutuklanma riski ile çalışıp hizmet veriyorlar. Bir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu buna bir örnektir. Kocaoğlu ne yaptı? Amerika Birleşik Devletleri’nde yapılan bir araştırmaya göre dünyada en hızlı gelişen dördüncü kent İzmir’dir. Uluslar arası derecelendirme kuruluşu Moodys İzmir’in kredi notunu B++3 düzeyine çıkardı. Ve siz böyle bir belediye başkanını nasıl hapse atarım diye plan yapıyorsunuz.

Tüm baskılara rağmen Kocaoğlu hizmetlerine devam edecektir. Öte yandan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanımız Yılmaz Büyükerşen belediye başkanlığının yanısıra sanatçı ve akademisyen kimliği ile de tüm dünyaya kendini kanıtlamış bir isim. Baktılar, Eskişehir’i Yılmaz hocadan alamıyoruz. Orada da tutuklamalar başladı. Ama Yılmaz hoca ne yaptı? Çalıştı, Eskişehir’i dünyanın her yerinden turist gelen bir kent haline getirdi. Fuarda 1500 proje sergileniyor. Ve biz bütün belediye başkanlarımız ile gurur duyuyoruz. CHP hayal satmıyor. Ne yapmışsa burada göreceksiniz. Hiçbiri hayal değil, hepsi gerçek. Türkiye’de bütün ilkleri CHP’li belediyeler hayata geçirdi ve geçirmektedir. AKP, Ankara ve İstanbul’da metroyu yıllardır bitiremedi, beceremediler. Bu noktaları bizi izleyen vatandaşlarımızın vicdanına bırakıyorum. Bütün baskılara rağmen en gelişmiş, en sosyal belediyeler CHP’li belediyelerdir. İstanbul tarihte başkentlik yapmış bir kent. Bize emanet edilen bu kenti yeterince koruyabildik mi? Hakkını verebildik mi? İktidar bugün üçüncü köprünün temelini attı. Ben bir öneri getiriyorum. Üçüncü köprünün adını Recep Tayyip Erdoğan köprüsü koysunlar. Koysunlar ki; Bugün, yarın, hatta yüz yıl sonra Kuzey İstanbul’un ormanlarını yok eden kişinin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu öğrensin, hatırlasın. Bugün İstanbul’un Fetih günü. Ama siz binlerce ağacı kesip İstanbul’un akciğerlerini yok ediyorsunuz. İstanbul’un öncelikli ihtiyacı ormanların korunmasıdır. Bize göre çözüm üç tane tüp geçit yapmaktır. Ama bunlar tüp geçit istemediler. Çünkü hayatları rant üzerine kurulu. Ancak kaybeden İstanbul oluyor. Taksim’e AVM yapmak, düşünemeyen insanların eseridir. Buradan Gezi Parkı’na sahip çıkan bütün insanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Biz başarısızlığı bilmeyen bir kuşaktan geliyoruz. Belediyelerimiz kentine hizmet için yola çıkmışsa aynı yolda devam edeceklerdir. Bütün belediye başkanlarımızı yürekten kutluyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

 

KARTAL BELEDİYESİ  PROJELERİ İLE 5 GÜN BOYUNCA FUARDA

 

Sosyal Demokrat Belediyeler Proje ve Hizmet Fuarı’nda 4 gün boyunca Kartal Belediyesi’nin projeleri tüm yönleriyle tanıtılacak ve paylaşılacak. Vatandaşlar fuar boyunca ücretsiz konser ve şenliklere katılma, ücretsiz sağlık hizmetleri ve doğal gıdalarla tanışma fırsatı yakalama şansına sahip olacak. Aralarında İzmir, Eskişehir, Antalya, Mersin Büyükşehir Belediyeleri’nin de yer aldığı “Kentine Güvenen Kentler Buluşması”, Sosyal Demokrat Belediyeciliğin hizmet ve proje anlayışını tüm yönleriyle tanıtma imkanı sunuyor.

 

ORTAK ALANDA SUNULACAK PROJELER

  1. Parklarda Enerji Tasarrufu ve Temiz Enerji (Güneş Enerjisi) Projesi
  2. Deprem Dönüşüm Projesi (protokol)
  3. Engelsiz Bilgi Evi Projesi
  4. Engelsiz Üretim Atölyesi Projesi
  5. Yıl Boyu Sünnet Projesi
  6. Kartal Belediyesi Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu Projesi
  7. Kartal Belediyesi Büyükada Sosyal Tesisleri Yapım İşleri Projesi
  8. Kartal Belediyesi Nevşehir Gülşehir Sosyal Tesisleri Projesi
    1. Solucan Gübresi Üretim Projesi
    2. Atıkların Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi (gazete, kapak, yağ v.b.)
    3. Kardeş Belediye Etkinlikleri Projesi
    4. Kadın Ürünleri Pazarı Projesi
    5. Kartal Satranç Kulübü Projesi (Büyük Satranç Takımı)
    6. Dragos Arkeolojik Kazı Çalışmaları Projesi
    7. Dağcılık ekibimiz
    8. Aşçılık Okulu Çalışmalarımız
    9. Organik Pazar Çalışmalarımız
    10. Meydan Maketleri (2 adet)
    11. Arama Kurtarma Tatbikat Ekibi

20. Atıklardan Ritim Grubu

KARTAL BELEDİYESİ STAND ALANINDA SUNULACAK ÇALIŞMALAR

  1. Belediyemiz ile ilgili tüm broşür, afiş, tanıtım kitapları v.b. çalışmalar
  2. Tüm Projelerin Tanıtım Filmleri
  3. Tüm Ödüllerin Stand Alanına getirilmesi
  4. Evde Kişisel Bakım Projesi çalışmaları
  5. Karaçam Tohumlu Kalemler Projesi
  6. Soğanlık’tan Saraylara Giden Zarafet Projesi
  7. Halı Kilim Atölyesi Örnekleri
  8. Arama Kurtarma Tatbikat Ekibi
  9. Deprem Dönüşüm Protokol Örneği
  10. Solucan Gübresi Üretim Projesi çalışmaları
  11. Yıl Boyu Sünnet Ödülü
  12. Sünnet Kıyafetli Çocuk
  13. Promosyon (Karaçam Tohumlu Kalem 2000 adet, Belediyemiz kalemi 2000 adet, anahtarlık 2000 adet, bez poşetler 5000)
  14. Canlı Heykeller (çevreci, taş heykel, engellilere yönelik temalar)
  15.  Atıkların Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi (gazete, kapak, yağ v.b.)
  16. Trio Müzik Grubu – Pandomim Sanatçısı

 

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]