SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

“Türk Musikisi Bir Derya” dır

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Türk Musiki Derneği 2009–2010 eğitim yılına, derneklerinde düzenlenen kokteyl ve mini konserle başladı.

Milli Kültür kaynaklarımızdan Türk Sanat Musikisini gelecek nesillere taşımak amacıyla Dr. Arif Şanlı başkanlığında 1994 yılında kurulan “Kartal Türk Musiki Derneği” 2009- 2010 eğitim yılına kokteyl ve gelen misafirlere sunulan mini konserle başladı.

Musiki, Ruhun Terbiyesi Ve Tedavisinde En Önemli Araçtır

Yönetim Kurulu Başkanı ve dernek kurucularından Dr. Arif Şanlı, derneğin amacının Türk Musikisini tanıtmak, bu sevgiyi gelecek nesillere taşımak ve halkın Türk Musikisine olan ilgisini artırmak olduğunun altını çizerek  ”Bir milleti asırlar boyu ayakta tutan ve nesiller arası devamlılığı sağlayan en önemli unsur milli kültür ve gelenekleridir. Kültürün en önemli unsurlardan biriside musikidir. Musiki, ruhun terbiyesi ve tedavisinde en önemli araçtır” dedi.

Çocuk Korosu Ve Gençlik Korosu Bu Sene Faaliyete Geçecektir

Müzik sevgisi olan her yaştan insana kapılarının açık olduğunu da belirten Şanlı:”bize başvuran kişilerin bilgili olması gerekmiyor. Biz zaten burada gerekli bilgiyi kendilerine veriyoruz. Sadece içinde bir yerlerde müzik sevgisi olması yeterli oluyor. Faaliyetlerimiz tüm halkımıza açık olup, akademik seviyede eğitim çalışmaları, repertuar, solfej, usul ve makam dersleri, ses ve şan eğitimi, kanun, keman, viyolonsel, Ud, tambur, piyano, bağlama klasik gitar, blok flüt, yan flüt, ney ve ritim kursları devam etmektedir.

musiki2

Çalışma grupları olarak; eğitim öğrencileri, icra heyeti, fasıl heyeti, ilahi grubu, ayin grubu, bayanlar korosu bulunmaktadır. Çocuk korosu ve gençlik korosu bu sene faaliyete geçecektir” dedi.

Ortada Bir Kor Var O Kor Halktır, Özümüzü Asla Kaybetmeyeceğiz.

Dernek hocalarından bağlama ve THM sanatçısı Ahmet Turan Şan:”musiki eğitimi fark yaratmaktır. Türk musikisi bir deryadır. Bu deryanın içinde bir nebze olsa da insanlara faydalı bir şeyler öğretmek bizleri mutlu ediyor. Hayatımın her döneminde birilerine bildiğim bir şeyleri öğretmek benim aşkım sevdam oldu. Yeni neslin populer yaklaşımı bizim kültürümüzü dejenere ediyor. Burada önemle kendilerine önerim öğrensinler. Kabiliyetim yok diye düşünmesinler. Ortada bir kor var o kor halktır. Özümüzü asla kaybetmeyeceğiz. Elimizden geldiğince gelecek nesillere öz kültürümüzü taşıyacağız” dedi.

TRT Televizyonunun da çekim yaptığı gece kokteylin ardından misafirlerin kulaklarının silindiği TSM konseri ile devam etti.

Haber: Mefharet Keleş

İlgili Haberler

Etkinlikler
07 Mayıs 2024
Kırmızı Sanat Atölyesi, “Nuh’un Gemisi” Adlı Sergiyi 9 Mayıs’ta Açıyor

İlçenin önemli bir sanat merkezi olan Kırmızı Sanat Atölyesi, yeni sergisi “Nuh’un Gemisi” ile sanatseverleri buluşturacak. Sergi, 9 Mayıs Perşembe günü kapılarını açacak ve 5 gün boyunca ziyaret edilebilecek. Sergi, yerel ve ulusal sanatçıların yağlı boya tablolarından oluşuyor ve Nuh’un Gemisi’nin hikayesinden esinlenerek farklı yorumlarla sanatseverlerin karşısına çıkacak.   İLGİLİ HABER Kültür Sanat Etkinliklerinin Yepyeni […]

Eğitim
07 Mayıs 2024
Ve müjde geldi! 20 bin öğretmen ataması yapılacak

Öğretmenlerin beklediği müjde geldi. Bakan Yusuf Tekin duyurdu, 20 bin öğretmen ataması yapılacak. İşte atama yapılacak branşlar… Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20.000 öğretmenin atanacağını duyurdu. En fazla atama sınıf öğretmenliği alanında yapılacak. BAKAN TEKİN’İN AÇIKLAMALARI Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin yaptığı açıklamada 20.000 yeni öğretmen atanacağını açıkladı. Tekin, en fazla atamanın […]

Eğitim
30 Nisan 2024
Öğrencilere 5 Bin TL Destek! E-Devlet Başvuru Ekranı Açıldı

Aile Bakanlığı öğrencilere yeni destek programı başlattı. 5.000 TL nakit destek ödemesi için e-devlet başvuru ekranı açıldı. Çocuğu okula giden aileler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yeni bir güzel haber geldi. Başka şehirde eğitim gören üniversite öğrencilerine 5.000 TL ulaşım desteği verilecek. E-devlet üzerinden başvuru ekranı açıldı. Öğrenciler ya da aileleri başvuru formunu doldurmaları […]

Basında Kartal
29 Nisan 2024
Kartal’da ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Satranç Turnuvası’nda Hamleler Yarıştı

Kartal Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlediği Satranç Turnuvası’nda hamleler yarıştı. Kartal Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü ile İstanbul Satranç İl Temsilciliği tarafından organize edilen ve 2 gün süren turnuvaya farklı kategorilerde 270 satranç sporcusu katıldı. Kartal Belediyesi Makine Hangar Bilim, Mühendislik ve Teknoloji Merkezi’nde başlayan turnuvanın açılış hamlesini Kartal Belediyesi Başkan […]