SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Gelin, Kaynana, Damat Aynı Sınıfta!

Yayınlanma:
ABONE OL

Evlillik hazırlığı yapan çiftler ile kayınvalidelerini aynı sıralarda buluşturan ve evlilikte yaşanabilecek sorunlar ile çözüm yollarının öğretildiği kurs, sona erdi. Dört hafta boyunca öfke kontrolünden doğru iletişime kadar bir çok konuda eğitim alan gelin, damat ve kayınvalide adayları, kursu başarıyla bitirirek sertifikalarını aldılar.

 

Pendik Belediyesi  ve Üsküdar Üniversitesi  işbirliği ile  ‘İdeal Evlilikte Eşler ve Kayınvalidere Düşen Roller’ konulu bir seminer programı düzenlendi.  Programa kayınvalideleri ile birlikte katılan gelin ve damat adayları,  dört hafta eğitim gördü.  ‘Mutlu Aile Huzurlu Pendik’ kursuna 9 damat adayı, 9 Gelin Adayı ve 17 anne katıldı. Üsküdar Üniversitesi Aile Merkezi’nden Prof. Dr. Orhan Doğan, Yrd. Doç. Dr. Nadire Gülçin Aydın,  Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Prof. Dr. Abdulaziz Hatip, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Esra Şahyar ve Yrd. Doç. Dr. Ayşe Hümeyra Aslantürk doğru iletişim kurma,  öfke ve düşmanlık duygularıyla baş etme, birbirlerini doğru anlama gibi konularda eğitim verdiler.  Kursu başarıyla tamamlayan gelin, damat  ve kayınvalide adayları, Tenzile Erdoğan Konukevi’nde düzenlenen törenle, setrifikalarını aldı.

 

Sorunları nasıl çözeceklerini öğrendiler

 

Katılımcılar, sorunlar karşısında nasıl davranmaları gerektiğini, sorunları nasıl çözeceklerini öğrendiklerini belirterek, ‘Kafamıza takılan her şeyi sorduk ve paylaştık.  Yakında kuracağımız ailede nelere dikkat etmemiz gerektiğini gördük.  Bizim için çok faydalı oldu” şeklinde konuştular.

 

kurs-evlilik

 

Eş ve anneler arasındaki en güzel köprüyü nasıl kurabildiklerini bu kurs sayesinde öğrendiklerini ifade eden damat adayı Musa Satıcı, aradaki problemlerin çözümlerinin neler olabileceğini hocalarının tavsiyeleri ve yönlendirmeleri sayesinde öğrendiklerini belirtti. Gelin adayı Atike Baldık ise evlenmeye karar verdiklerinde bu işin zorluklarını görmeye başladıklarını ve bu sorunlara nasıl müdahale edeceklerini hocalarından öğrendiklerini söyledi. Gelin adayını annesi Senem Güler Baldık, ilk kez kayınvalide olacağını belirterek, “Nasıl bir kayınvalide olacağım konusunda tereddütlerim vardı. Hocaların telkinleri sonucu bu sorunu atlattım. Kurstan gerçekten çok fayda gördüm” dedi.

 

Bir diğer damat adayı Ali Özgür Öcel, çiftler arasında anlaşmazlıklarda nasıl hareket edilmesi gerektiğini eğitimler sayesinde hocalarından öğrendiklerini ifade ederek belediyeye teşekkür etti. Gelin adayı Kübra Özer aile içerisinde olumsuzlukları büyütmek yerine anlaşıp hoşgörüyle karşılanmasını;  anne Hanzade Özer ise, kurs ile birlik ve beraberliğin hoşgörü ile daha da artacağını hocalar sayesinde öğrendiklerini ifade ettiler.

 

Kurslar devam edecek

 

‘Mutlu Aile’ programları adı altında  üç yıldır kurs düzenlediklerini ifade eden Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, evlilik hazırlığında olan çiftler için kursların devam edeceğini belirtti.  Evlilik için imzayı gelin  ve damatların attığını, ancak arkada iki ailenin de bulunduğunu belirten Şahin,  “onların desteği, mutlu bir yuva için çok önemli” dedi.  Toplum içinde evlenmeye hazırlanan gelin ve damat adaylarının problemlerinin çözümünde tek başına etkili olamayacaklarını düşündüklerini söyleyen Başkan Şahin, “Toplum içerisinde gelenekten globalleşen dünya değerlerine yönelik algıyla hayatımızı devam ettiriyoruz. Bu çerçevede geleneklerdeki hassasiyetimiz ile dünyanın gerçekleri arasında yeni bir köprü kurmamız lazım. Bunun da yolu eğitimden geçiyor. Hem gelin,  hem damat  hem de kayınvalide adayları da bu eğitimin içine dahil oldu.”dedi.

 

İlgili Haberler

Ekonomi
18 Mayıs 2024
Palandöken: “Yeni bir yapılandırma kanununa ihtiyaç var”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade etti. Kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyondaki artış sadece dar gelirlileri değil esnafı da büyük […]

Basında Kartal
18 Mayıs 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 19 Mayıs Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Gökhan Yüksel, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Değerli komşularım, sevgili gençler; İLGİLİ HABER Kartal’da “Atıklar Potaya” temalı sıfır atık etkinliğinde ilk atışlar Ünlü Basketbolcu Shane Larkin’den Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, 16 Mayıs 1919’da Bandırma […]

Genel
17 Mayıs 2024
Af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti?

Son dakika haberi. Cumhurbaşkanı Erdoğan gece yarısı af kararı verdi? Peki af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, sağlık sorunları nedeniyle affedildi. İşte detaylar… Türkiye’de uzun süredir gündemde olan 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, […]

Genel
17 Mayıs 2024
Sıcaklıklar düşüyor! Hafta sonu planı yapanlar dikkat, yağış geliyor

Son dakika haberi… Meteoroloji açıkladı, hava sıcaklıkları düşüyor, sağanak yağışlar geri dönüyor. Türkiye’de adeta kış yeni başlıyor. İşte meteoroloji yeni hava durumu tahminleri… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için yeni hava durumu tahminlerini açıkladı. Mayıs ayının ortası gelmesine rağmen beklenen bahar havası yine yok. Son birkaç gündür mevsim normallerine çıkan sıcaklıklar yeniden düşüyor. Meteoroloji, hafta […]