SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Sevinç, Taksim-Gezi Parkı ile ilgili nasıl bir bakış açısına sahip olmalıyız?

Yayınlanma:
ABONE OL

Saadet Partisi Kartal İlçe Başkanı İmdat Sevinç, Taksim gezi Parkıyla ilgili yaptığı açıklama da,

 

1- Yöneticilerin basiretsizliği, doğal bir tepkinin istikametini değiştiriyor. Şimdi inisiyatif bu tepkiden anarşi çıkarmak isteyenlerin elindedir.
2- Bir topluma olan kininiz sizi adaletsizliğe itmesin.”Maide Süresi”. Taksim’in ilacı bu ayet-i kerimede. Taraflara şiddetle tavsiye ederiz.
3- CHP bıyık altından gülmeyi bırakmalıdır. Olaylar iktidarı da aşar, hep beraber altında kalırız. Şimdi artık itidal ve geri adım atma zamanıdır.
4- “Azınlığın çoğunluğa tahakkümü kabul edilemez” doğru ancak zaman zaman merhamet adaletten önce gelir. Merhamet adaletin tesisine katkı verir. Bazen gücü kullanmamak da güçlü olmanın gereğidir.
5- Ulusal Kanal spikerinin “Ölüm Çığırtkanlığı” sorumsuzluğun ötesinde bir durumdur. Bu bencilliğin, acziyetin ve zavallılığın yansımasıdır. Bu süreçte hak arama ötesinde ne gibi niyetlerin olabileceği bu söylem ile anlaşılmaktadır.
6- İktidar öylesine bir güç sarhoşluğu içine düştü ki, bu durum fırsatçılara hiç beklemedikleri bir anda istedikleri ortamı altın tepside sundu.
7- Başbakan’ın %50’yi zor tutuyoruz açıklaması bir talihsizliktir. Erbakan Hocamızın 28 Şubat’ta neden itidal tavsiye eden yaklaşım içinde olduğu iyi anlaşılmalıdır. Sorumluluk mevkiinde bulunanlar çatışma ortamını alevlendiren değil, tansiyonu düşüren bir söylemi benimsemelidir.
8- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yaptığı açıklama önemlidir. “Demokrasi sadece seçim değildir.” cümlesi tansiyonun düşürülmesi adına doğru bir açıklama olarak okunmalı ve kabul edilmelidir.
9- Devleti yönetenler bazen geri adım atabilmelidir. Bazen geri adım atmak zaafiyet değil erdemdir. Bu adımla fotoğrafın bütününü değerlendirmek ve ona göre olası fitneleri ortadan kaldırmak temel hedef olmalıdır.
10- Başbakan’a yapılan protestolarda zaman zaman inanç değerlerimize de saldırılar yapılmaktadır, bu kabul edilemez buluyoruz. Olayın mecrası bazı protestocular tarafından hak arama mücadelesi ötesinde bir kargaşa ortamı oluşturmak ve kamplaşmayı teşvik eden bir sonuca hizmet etmektedir. Bizim millet olarak kamplaşmaya değil, birbirimizle daha da yakınlaşmaya ihtiyacımız vardır.
11- Batılı yayın kuruluşlarının olayı “Tür Baharı” diye sunmaları olaylarda dış bağlantı ihtimalini de göstermiştir. Beyaz Saray’ın kısa zamanda hem de 2 kez açıklama yapması doğru okunmalı ve tahriklere kapılmadan dikkatli bir davranış şekli ortaya konulmalıdır. Eğer ülkemizde bir problem varsa bizler bu problemi çözecek bilgi, birikim ve altyapıya sahibiz. Ülkemizin dış mihrakların hareket alanı yapılmasına müsaade edemeyiz, etmemeliyiz.
12- Biz bir muhalefet partisiyiz ve iktidarların ancak seçimlerle el değiştirmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunun dışındaki yöntemlerin süreci içinden çıkılmaz noktalara taşıma ihtimali olduğunu görüyoruz ve bütün herkesi demokrasiyi koruma adına sorumlu davranmaya davet ediyoruz.
13- Göstericiler tarafından kamu mallarına zarar verilmesini asla kabul etmiyor, asla onaylamıyoruz. Bunun hak arama yöntemi değil, aksine bu topluma her yönüyle zarar veren hareketler olduğuna inanıyoruz.
14- Ortaokul ve lise öğrencilerinin de bu gösterilerde kullanılması demokrasinin kesintiye uğratılması adına birer provalardır ve asla kabul edilemez.
15- Emniyet güçlerinin gaz bombalarının aşırı derecede yerli-yersiz kullanmalarının olayların bu noktaya gelmesinde etkili olduğunu ve bunu asla kabul etmediğimizi ifade etmek isteriz. Anlamlı-anlamsız bütün demokratik tepkilerin şiddet unsuru olmadığı ve genel kabullere aykırı olmadığı müddetçe hoşgörü ile karşılanması ve bu tepkilerin dile getirilmesine katkı sağlanmasının gerektiğine inanıyoruz” dedi.

İlgili Haberler