Sağlığınız Bizim İçin Önemli!

Yayın: 07:36 - 06.06.2013
Güncelleme: 07:36 - 06.06.2013

Mecidiye Mahallesi’nde kısa bir süre önce hizmet vermeye başlayan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi bu kapsamda hastalarını ağırlamaya devam ediyor. Merkez, ruhsal hastalığı olan kişilerin hastaneye yatırılmadan tedavisini amaçlanıyor.

Geçtiğimiz aylarda hizmete giren Sultanbeyli Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde hastaların aile ortamlarında izlenmesi, hasta ve yakınlarına yönelik rehabilitasyon çalışmalarının yapılması, hastaların yarı üretken hale gelmeleri, hastane yatışlarının azaltılması, “Toplumda Tedavi” bilincinin oluşturulması gibi amaçlar öngörülüyor. Bu kapsamda merkezde şuanda 135 hasta tedavi görüyor. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne bağlı olarak hizmete devam eden merkezde şizofreni hastalarına terapi uygulamaları gerçekleşiyor.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi yardımcı psikoloğu Çetin Irmak, merkezin genel amacını hastaların topluma kazandırılması olarak açıklıyor. Irmak, “Haftada iki gün eğitim toplantıları yapıyoruz.Toplantılar ortalama on beş kişilik gruplar halinde gerçekleşiyor. Kronik ruhsal hastalığı olanlar burada rehabilite oluyor. Burada asıl amaç hastaların hastaneye yatmasını önlemek ve toplumun her kesimine ulaşmak” dedi.

 

Merkezde ailelere yönelik eğitim programının da bulunduğu kaydeden Irmak, açıldığı günden buyana merkeze gelen hastaların büyük aşamalar kaydettiğini söyledi. Hastalara yönelik ev ziyaretleri gerçekleştirdiklerini ve eğitimlerde etkinliklere de yer verdiklerinin altını çizen Irmak, “Hastalarımızı topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Toplumun bu hastalara karşı önyargılarını kırmaya çalışıyoruz. Şuan ulaşamadığımız hastalarımızın da bize başvurmasını istiyoruz” dedi.

Sultanbeyli Toplum Ruh Sağlığı Merkezi

Merkez, bünyesinde psikiyatrist, psikolog, sosyal hizmet uzmanı, psikiyatri hemşiresi gibi uzman bir ekiple hizmet veriyor.  Hastaları atölye eğitmenleriyle topluma adapte eden Sultanbeyli Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde, grup terapileri, psiko eğitimler, mesleki rehabilitasyon ile bankamatikten para çekmek, fatura yatırmak, sohbet başlatmak gibi sosyal beceri eğitimleri yanında, sosyal ve sportif aktiviteler gerçekleştiriliyor. Hastalar tedavi edilerek, topluma kazandırılıyor.

Exit mobile version