SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Anafen öğretmenlerine Cambridge sertifikası

Yayınlanma:
ABONE OL

Anafen okullarında eğitim veren 12 İngilizce öğretmeni, İngiltere merkezli SeltAcademy Cambridge ESOL kurumunun uzun vadeli ICELT (Hizmet İçi İngilizce Öğretmenliği) mesleki gelişim sertifika programına katılarak portfolyolarını tamamladı.

Program, öğretmenlerin İngilizce dil seviyelerini ve becerilerini geliştirmeyi temel alıyor. Öğretmenler, 2012-2013 eğitim döneminde Cambridge’in deneyimli eğitmenleri tarafından yedi defa gözlemlendi. Gözlemler eğitimlere önemli katkı sundu. Öğretmenler, ders planlaması ile ilgili duyarlı olmaları, dikkat etmeleri gereken konuları öğrendi. Sekiz yazılı ödev ile sınıf içi dil kullanımını derinlemesine tahlil etme ve öğretim teknikleriyle ilgili birikimini artırma imkanı buldu.

Öğretmenlerin kurstan yararlandığını dile getiren SeltAcademy Eğitim Koordinatörü Kristina Smith, “Öğretmenlerin derslerini çok daha iyi planladıklarını, kitaplarda yer alan materyalleri nasıl uyarlayabileceklerini artık daha rahat kavradıklarını, öğrencilerinin ise bu eğitimi gören öğretmenleri sayesinde çok daha akıcı İngilizce kullanmaya başladıklarını açıkça müşahede ediyoruz.” dedi.

Öğretmenlerin mesleki gelişiminin eğitimin verimliliğini artırma yönünde büyük önem arz ettiğini aktaran Anafen Okulları Genel Müdürü Mustafa Aydın da şunları belirtti: “Kurs, yoğun bir zaman dilimi gerektirdiğinden dolayı bizim açımızdan asıl güçlük, genel ders programı içerisinde bu programın takvimini belirleyip uygulamaya geçirebilmekti; fakat kursun bitimiyle birlikte öğretmenlerimiz müthiş bir artı elde etmiş oldu.”

Anafen okulları İngilizce Bölüm Başkanı Hasan Şenyüz program ile ilgili izlenimlerini şu sözlerle ifade etti: “ICELT’e katılan öğretmenlerin öğrendiklerini zümre toplantılarında meslektaşlarıyla paylaşmaları, kursun olumlu yöndeki katkılarını daha net görmemize imkan tanıdı. Gelecek sene müfredatımızı iyileştirmek için bu öğretmenlerimizin beceri ve birikimlerinden daha etkin istifade edeceğiz.”

Anafen okullarında İngilizce öğretmenlerine sunulan eğitimlerin 2013-2014’te de devamına dair planların görüşüldüğüne değinen Smith “Öğretmenlerin kendi İngilizcelerinin kalitesi ve İngilizce’yi ilkeli yöntemlerle öğretme becerileri, öğrencilerin gelişimini büyük oranda etkilemektedir. Gelecek nesilleri eğiten öğretmenlere yardımcı olabilmek için Anafen okullarıyla çalışmaktan büyük memnuniyet duyuyorum.” dedi.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]