SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal’da muhtarlık hizmet binaları yenileniyor!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal halkının daha iyi koşullarda hizmet alabilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, her ay düzenli toplantılar yaparak mahalle sorunlarını dinlediği ve çözüme ulaşılması için gerekli çalışmaların yapılması konusunda yardımcı olduğu muhtarların çalışma alanlarına yenilerini ekledi.

Kartal Belediyesi tarafından yaptırılan  Kartal Yukarı Mahalle Muhtarlığı, Esentepe Mahalle Muhtarlığı, Yalı  Mahalle Muhtarlığı ve Soğanlık Yeni Mahalle Muhtarlıklarının açılışlarını mahalle muhtarları ile birlikte yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’da yaşayan vatandaşların daha iyi koşullarda, rahat, huzurlu ve gönül rahatlığı içinde her türlü hizmeti alabilmeleri için elinden geleni yapacağını söyledi.

haydar--uzun

Kartal Belediyesi tarafından yaptırılan dört yeni muhtarlık binasından biride  Soğanlık’ta tamamlandı. Soğanlık  Yeni Mahalle Muhtarı Haydar Uzun bu konuda düşüncelerini açıkladı.

SOĞANLIK YENİ MAHALLE MUHTARI HAYDAR UZUN:   “YENİ MUHTARLIK BİNASI SORUNLARIMIZI ÇÖZDÜ”

Kartal Belediyesi tarafından yapılan yeni muhtarlık binasından memnun olduklarını söyleyen Soğanlık Yeni Mahalle Muhtarı Haydar Uzun, daha önce 9 sene kirada kaldıklarını belirterek “Eski yerimiz bir pasajın içinde ikinci kattaydı. Vatandaşlar kolaylıkla çıkamıyorlardı. Özellikle yaşlılar ve engelliler için problem oluyordu. Bizim 20 bin civarında nüfusumuz var. Burası işçi kesiminin yoğun yaşadığı bir bölge. Erkekler genellikle çalışır ve muhtarlığa bayanlar gelir. Onların da çocuklarıyla gelmeleri zor oluyordu. Eski yerimizde iki odamız vardı. Diğer ihtiyaçlarımızı pasajdan ya da dışarıdan karşılıyorduk. Muhtarlıkların gelir durumu belli. Kiralık bir yerdi ve kirasını kendimiz karşılıyorduk. Kirayla birlikte ayda yaklaşık bin lira masrafımız oluyordu. Burada masraflarımız düştü. Bunun gibi bir çok problemimiz vardı, zorlanıyorduk. Şu anda bir problemimiz kalmadı” dedi.

Halktan olumlu tepkiler aldığını söyleyen Muhtar Haydar Uzun, “Kartal Belediyesi Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’den önceki dönemde mağdur edildik. Kartal’da öteki muhtarlıklara yer yapılırken, Yukarı Mahalle ve bize muhtarlık binası yapılmadı. Sonra belediye burayı yaptı ve taşındık. Neredeyse sorunlarımızın hepsi halloldu. Buradan memnunuz. 300 metrelik bir alanımız var. Kira derdimiz yok ve müstakil bir yer.

Belediyemiz bir kısım çevre düzenlemesini yaptı, bir kısmını da sonra yapacak. Bu sene biter diye düşünüyorum. Halk da memnun oldu. En azından muhtarlığın yeri belli” diye konuştu.

Muhtarlığa işlem yapmak için gelen Hanife Hanım, yeni yapılan muhtarlık binasından memnun olduğunu belirterek, “Yeni binamız çok iyi oldu. Senelerdir bunu bekliyorduk. Keşke daha önce olsaydı ama bugüne kısmetmiş. Burası yaşlı ve hastalar için ulaşımı kolay bir yer. Bir de bahçesinin olması çok güzel oldu. Gelip dinleniyorlar, oturuyorlar. Sohbet ediyorlar ve işlemlerini yapıp gidiyorlar. Kartal Belediye Başkanımız Sayın Altınok Öz’e çok teşekkür ediyoruz. Mahalle olarak rahatladık.”  dedi.

unal--ozugurlu

YUKARI MAHALLE MUHTARI ÜNAL ÖZUĞURLU:  “YENİ BİNAMIZ MAKAM YERİ GİBİ”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün desteği ile Kartal’a yaptırılan 4 yeni muhtarlık binasının açılışının ardından muhtarlarımızın değerlendirmelerini aldık. Her ay düzenli olarak Kartal’da bulunan her mahallenin sorunlarını dinlemek ve çözümlemek için muhtarlar ile bir araya gelen  Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, muhtarlara olan desteğini sürdürüyor.

Kartal Yukarı Mahalle Muhtarı Ünal Özuğurlu eski muhtarlık yerinin pasaj içinde bir büro olduğunu belirterek,  “3 yıl bekledik ama eninde sonunda muhtarlık binamıza kavuştuk. Yeni yapılan muhtarlık binamız sade ve bize ait. Bu konuda belediye başkanım Sayın Altınok Öz’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Yukarı Mahalle’nin Kartal’ın en eski mahallelerinden biri olduğunu ifade eden Muhtar Ünal Özuğurlu, “Böyle bir muhtarlık binasına ihtiyacımız vardı. Sayın Belediye Başkanım Altınok Öz, bana ve benim gibi yeri olmayan üç muhtarlığa daha söz vermişti. Uygun bir zamanda da yaptı, herhangi bir sıkıntımız yok” dedi. Yeni muhtarlık binasından vatandaşların da memnun olduğunu söyleyen Özuğurlu, “Muhtarlık kapandıktan sonra bile vatandaşlar geliyor ve bahçemizde oturuyor. Güzel oldu. Hem makam yeri hem de park havası var. Yukarı mahalleliler çok memnun ve mutlu. Vatandaşları karşılayabileceğimiz bir odamız, mutfağımız ve lavabomuz var. Muhtarlığımız 24 saat güvenlik kamerasıyla izleniyor. En önemlisi ise bayrağımızı asabileceğimiz bir yerimiz var. Muhtarlığımızın eski yerinde bayrak asamıyorduk. Yeni muhtarlık binamız çok güzel oldu” diye konuştu.

Vatandaşların yeni muhtarlık binalarına konulan Kiosk cihazıyla Kartal Belediyesi’nin kurumsal sitesine ulaşabildiklerini belirten Özuğurlu, “Vatandaşlarımız bu cihazlarla Belediye Başkanımıza öneri, talep ve görüşlerini ulaştırabiliyor. Nöbetçi eczanelere bakabiliyor. Güncel duyuru ve etkinlikleri takip edebiliyor. Kullanmasını bilmeyenlere de kendimiz yardımcı oluyoruz” dedi.

Yeni muhtarlık binasına vatandaşların daha kolay ulaşabildiğine dikkat çeken Özuğurlu, “Belediyemizin yeni hizmet binasının buraya taşınmasıyla birlikte mahallemiz güzelleşecek. Kısa zamanda bahçemize çim serilecek, binamızın etrafına çit çevrilecek. Vatandaşlarımız bahçemiz için çiçekler ve ağaç fidanları getirerek destek oluyor. Bir süre sonra bahçemize bank koymayı düşünüyorum. İnsanlar çok nezih bir şekilde gelip burada kahvaltısını yapabilecek. Çayını içebilecek. Muhtarlık binamızı yaptığı için Sayın Başkanım Altınok Öz’e, ekibine ve katkıda bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Hem ortam olarak, hem görüntü olarak insanları mutlu edecek bir yer” dedi.

omer--yildiz

YALI MAHALLESİ MUHTARI ÖMER YILDIZ: “MUHTARLIK BİNASI BELEDİYEMİZİN ESERİDİR”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün, Kartal’da yaşayan vatandaşlar için daha iyi koşullarda hizmet alabilme adına Kartal Belediyesi tarafından yaptırılan Kartal Yukarı Mahalle Muhtarlığı, Esentepe Mahalle Muhtarlığı, Yalı  Mahalle Muhtarlığı ve Soğanlık Yeni Mahalle Muhtarlıkları halk tarafından da beğeni topluyor. Her ay düzenli olarak Kartal’da bulunan muhtarlar ile toplantı yaparak mahallelinin sorunlarını dinleyen ve muhtarlara destek veren Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün bu atılımının ardından muhtarların açıklamaları devam ediyor.

Kartal Yukarı Mahalle Muhtarlığı, Esentepe Mahalle Muhtarlığı, Yalı  Mahalle Muhtarlığı ve Soğanlık Yeni Mahalle Muhtarlıkları binalarını Kartal halkı için yaptıran Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’da vatandaşların iyi koşullarda hizmet alabilmeleri için her türlü kolaylığın sağlanacağını belirtti.

İki dönemdir muhtarlık yapan Yalı Mahallesi Muhtarı Ömer Yıldız, daha önce 7,5 metrekarede görev yaptığını belirterek, “Eski yerimizde misafir ağırlayamıyorduk. Üç kişi geldiği zaman dördüncü kişi ayakta kalıyordu. Eski yerimizde kendimize ait bir mutfağımız, lavabomuz yoktu. Sonuçta devleti temsil ediyoruz. Ama zaman zaman unutuluyoruz. İnsanlara hizmet verebilmek için böyle bir binanın olması lazımdı” dedi

Yeni muhtarlık binasında görev yapmaktan memnun olduğunu vurgulayan Muhtar Ömer Yıldız, “Sağ olsun Belediye Başkanımız Sayın Altınok Öz, burayı mahallemize kazandırdı. Kendisine teşekkür ediyorum. Güvenlik için kamera sistemi konuldu, korkuluk yapıldı. Daha önceki yerde bu yoktu.  Mutfak tezgahından termosifona kadar her şey muntazam yapılmış. Bir bakıyorum kadınlar, yaşlılar burada oturuyorlar. Bir sohbet ortamı oluşmuş. Bu çok hoşuma gidiyor. Neden? Çünkü beşeri ilişkiler oldukça dostluklar, diyaloglar artar. ‘Eser eserdir, suyu gider kumu kalır’ derler. Bu da belediyemizin bir eseridir. Bizler de buna vesile olduysak ne mutlu bize. Sağ olsun Sayın Belediye Başkanımız Altınok Öz böyle bir şeyi düşündü ve yaptı. Tekrar kendisine çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

recep--elvan

ESENTEPE MAHALLE MUHTARI RECEP ELVAN:   “YENİ MUHTARLIK BİNAMIZ RAHAT VE HUZURLU”

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün Kartal’da bulunan muhtarları desteklediği ve her ay muhtarlar ile biraraya gelerek Kartal’a daha iyi koşullarda hizmet vermek üzere yaptığı toplantılar sonrasındaki çalışmaları devam ediyor. Kartal halkını düşünen ve vatandaşların daha iyi hizmet alabilmesi için Kartal Belediyesi tarafından yaptırılan Kartal Yukarı Mahalle Muhtarlığı, Esentepe Mahalle Muhtarlığı, Yalı  Mahalle Muhtarlığı ve Soğanlık Yeni Mahalle Muhtarlıklarının ardından muhtarların açıklamaları devam ediyor.

Kartal Esentepe Mahalle Muhtarı Recep Elvan, yeni muhtarlık binasındaki yerinde Kartal halkına hizmetlerini sürdürüyor. Kartal Esentepe Mahalle Muhtarı Recep Elvan eski muhtarlık binasının 1974’te Milli Emlak’a ait arazinin üstüne imece usulüyle yapıldığını ve bugüne kadar o binada idare ettiklerini söyledi. Yeni muhtarlık binasının rahat, sakin ve huzurlu olduğunu belirten Recep Elvan, “O günden bu güne eski binamızda idare ediyorduk. Milli Emlak kendi arazisine sahip çıkınca sağ olsun Belediye Başkanımız Sayın Altınok Öz’e rica ettik. Başkanımız da yardımcı oldu ve belediye parseli olan bu yeri bize tahsis etti. Üstüne de yeni bir muhtarlık binasını yaptı. Burası Esentepeliler için rahat ve huzurlu bir yer” diye konuştu.

Vatandaşların da yeni muhtarlık binasından memnun olduğunu dile getiren Recep Elvan, daha önceki muhtarlığın sokak arasında olduğu için vatandaşların park sorunu yaşadığını söyledi. Muhtar Recep Elvan, “Yeni muhtarlık binamız güzel oldu. Ulaşım ve adres bakımından daha merkezi bir yerde. Vatandaşların oturabilecekleri ufak bir parkımız bile var. Yeni muhtarlık binamızdan çok memnunum, içinde mutfağı var, tuvaleti var. Gelen vatandaşları ağırlayabildiğim bir odam var. Başkanım Sayın Altınok Öz’e şahsım ve Esentepe halkı adına bu binayı bize yaptığı için teşekkür ediyorum” dedi.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Genel
16 Nisan 2024
Suyun içine birkaç damla aseton damlatın! Öyle bir işe yarıyor ki

Yer silme suyuna birkaç damla aseton eklenince, parkeler gıcır gıcır oluyor. Ev temizliğine devrim yaratacak o yöntem bulundu. Ev temizliğinde yeni bir yöntem keşfedildi! Aseton, genellikle tırnaklardaki ojeyi çıkarmak için kullanılan bir madde olarak bilinse de, parkeleri temizlemede de etkili olabiliyor. İşte bu kullanımın detayları… Aseton, asidik yapısı ile bilinen bir kimyasal madde. Tırnaklardan oje […]

Genel
16 Nisan 2024
Adana’da Sıcaklık Rekoru: Termometreler 39 Dereceyi Gördü!

Adana’da Nisan ayında termometreler 39 dereceyi göstererek sıcaklık rekoru kırıldı. Uzmanlar, sıcaklığın daha da artacağını ve 42 dereceye ulaşacağını öngörüyor. Adana, Türkiye’de yaşanan küresel ısınma etkilerinin en yoğun hissedildiği şehirlerden biri oldu bu Nisan ayında. Kentte ölçülen 39 derece sıcaklıkla yeni bir rekor kırıldı. Meteoroloji yetkilileri, bu sıcaklık artışının Afrika’dan gelen sıcak hava dalgaları nedeniyle […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]