Kartal Kızılay’dan Eğitime Destek

Yayın: 10:52 - 09.10.2009
Güncelleme: 10:52 - 09.10.2009

Türk Kızılay Kartal şubesi,  İlçede eğitim veren Kartal Lisesi bitişiğinde bulunan boş alana 28 derslikli ek bina yaparak eğitime kazandırdı.

Kartal Kızılay ilçede eğitim veren Kartal Lisesi bitişiğinde bulunan 7200metre kare alana 3.5 trilyona mal olan 28 derslikli ek bina yaptırarak eğitime kazandırdı. Kartal Kızılay tarafından yaptırılan okulun adı Türk Kızılayı Kartal Lisesi olarak değiştirildi.

Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali tarafından “her sene bir ilçeye okul” kararı kapsamında yapılan Türk Kızılayı Kartal Lisesi 2009–2010 eğitim yılına başladı.

Halen 72 öğretmen 2000 öğrenci ile eğitim ve öğretim alanında hizmet veren Türk Kızılayı Kartal Lisesi yüzde yüz bağış kapsamında yapılarak tüm gider bütçesi Kartal Kızılay şubesi tarafından karşılandı.

Sağlık sektörüne olumlu katkılar sunan Kızılay Kartal şube başkanı Rıfat Cömert Kanez ” eğitimine katkı sağlamak ve tamamen sosyal bir sorumlulukla gönüllü olarak bir okul yapmak için çalışmalara başladıklarını belirtti.

Eğitimin toplumun en önemli değeri olduğunun altını çizen Kanez:” Eğitilmiş insan hem kendine hem de topluma, eğitilmemişe göre daha faydalıdır. Bu konuda, yaptığımız okulun eğitim gören çocuklarımıza bir katkısı olacaksa ne mutlu bize. Tarafsızlığın, insaniyetçiliğin, birliğin ve evrenselliğin sembolü haline gelen Türk Kızılay’ı yaptığı bu okulla sağlığın yanı sıra eğitime de verdiği önemi kanıtlamıştır” dedi.

Haber: Mefharet Keleş

Exit mobile version