Sultanbeyli esnafına işgüvenliği eğitimi verildi

Yayın: 08:12 - 27.06.2013
Güncelleme: 08:12 - 27.06.2013

Sultanbeyli Belediyesi, Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Motorlu Taşıyıcılar ve Şoförler Esnaf Odası, Seyyar Pazarcılar ve Esnaf Odası ortaklığıyla ilçe esnafına “Temel İş Güvenliği ve İş Sağlığı” konulu eğitim verildi.
İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki ve sorumluluklarını düzenleyen 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında, işyerlerinde olması gereken sertifikalar için Sultanbeyli esnafına eğitim verildi.
Sultanbeyli Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitimi, Sultanbeyli Belediyesi, Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Motorlu Taşıyıcılar ve Şoförler Esnaf Odası, Seyyar Pazarcılar ve Esnaf Odası ortaklığında düzenlendi.
Sultanbeyli Birleşik Esnaf Sanatkârlar Odası Ömer Erdoğan yaptığı konuşmada yasayla ilgili bilgi verdi ve esnaftan bu konuda duyarlı olmalarını istedi. Erdoğan, yasa kapsamında yer alan işyerlerini çalıştıran esnafın, sertifika almaması durumunda, para cezasına çarptırılabileceklerini vurguladı ve seminer sonunda sertifika alan esnafın bu cezadan kurtulduğunu söyledi. Sultanbeyli Motorlu Taşıyıcılar ve Şoförler Esnaf Odası Rahmi Şeker ise ilçedeki şoförlere yasaya ilişkin bilgi verdi.
Konuşmaların ardından eğitime katılan 600’ün üzerinde esnafa  İş Güvenliği Uzmanı Bahadır Kamarat tarafından “Temel İş Güvenliği ve İş Sağlığı” konulu eğitim verildi. Eğitim sonunda esnaflara temsilî katılım belgeleri verildi.

Exit mobile version