Kartal İtfaiye’de “Varol” Dönemi

Yayın: 12:42 - 09.10.2009
Güncelleme: 12:42 - 09.10.2009

Kartal İtfaiye müdürlüğüne Kadıköy’de başarılı çalışmaları ve 13 yıllık deneyimi ile göz dolduran Uğur Varol getirildi.

Kartal İtfaiye müdürlüğünde bulunan Osman Patır’ın emekli olmasıyla boşalan makama Kadıköy’de başarılı çalışmaları ve 13 yıllık deneyimi ile göz dolduran Uğur Varol getirildi.

Makamında ziyaret ettiğimiz Uğur Varol 24 saat halkımıza yardımcı olmak için ekibim ve ben her zaman hazırız dedi.

Anadolu yakası itfaiye müdürlükleri arasında en fazla araca sahip olduklarının altını çizen Varol:” şu anda 19 aracımız hizmet için bekliyor. Araçlarımız son teknolojiyle donatılmıştır. Yangın, kaza ve doğal afetlerde en iyi hizmeti vermek için her an hazır durumdayız” dedi.

Yeni yapılan itfaiye istasyonuna da değinen Varol:” Uğur Mumcu’nun alt kısmında yapılan yeni istasyon noktamız da hem E–5 e hem TEM yoluna çıkış anlamında bize büyük ölçüde zaman kazandıracaktır” dedi.

İstasyon belirme noktaların uzun araştırmalar sonucu belirlendiğini söyleyen Varol:”Yangına gitme süremiz azami 5 dakikadır, bu standartı yakalamak için stertejik noktalar 5 yıl boyunca araştırılarak belirlenir. Bunun noktasında karar verilerek istasyonlarımız kurulur. Amacımız 74 olan istasyon sayımızı 2010 yılına kadar 96 ya çıkarmak” dedi.

Tatbikatların önemine de vurgulayan Uğur Varol:” özellikle okullarımızda tatbikatlarımız devam ediyor. İBİTEM itfaiye okulumuzda eğitim gören arkadaşlarımız aldıkları bilgileri anlayabilecekleri bir dille çocuklarımıza aktarıyor. Burada en önemli şey yangın çıkmadan önce alınacak tedbirler ve ilk haber verilmesi gerekenin biz olduğumuzun unutulmaması. Çocuklarımızın ilk bizi arayarak haber vermeleri ve bizim de olaylara çabuk müdahalemiz sonucunda bazen birçok hayat kurtarabiliyor” dedi.

Haber: Mefharet Keleş

Exit mobile version