Akıllıca bir Kitap toplama yöntemi!

Yayın: 13:09 - 03.07.2013
Güncelleme: 13:09 - 03.07.2013

Sultanbeyli Belediyesi’nin “Kitap Buluştursun Bizi” sloganıyla düzenlediği kitap toplama kampanyasında 10 bine yakın kitap toplandı ve yurdun çeşitli yerlerine gönderildi.

Kitap toplama kampanyasıyla büyük bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçiren Sultanbeyli Belediyesi bu kapsamda altı ayda 10 bine yakın kitap topladı. Toplanan kitaplar yurdun dört bir yanına ulaştırıldı ve ihtiyaç sahibi okullara, kamu kurum ve kuruluşlarının kütüphanelerine destek verildi. Çoğu köy okulu bu kampanyayla kütüphane kurdu.

Kitaplar Köprü Oldu

Kampanya kapsamında toplanan kitaplar yaklaşık olarak üç yüz kurum ve kuruluşa gönderildi. Ülke içerisinde çeşitli illere gönderilen kitaplarla kütüphaneler kurulurken bu çerçevede Makedonya, Bosna Hersek ve Türkmenistan gibi ülkelere kitap desteği yapıldı. Bu şekilde Sultanbeyli Belediyesi hem ülke içinde, hem de ülke dışında kitaplarla gönül köprüleri kurdu.

İstanbulensis’te Kütüphane Kuruldu

Yakın zamanda açılışı yapılan ve Sultanbeylili gençlere yeni imkânlar sunan İstanbulensis Gençlik Merkezi’ne 5 bin kitaplı kütüphane kuruldu. Kurulan bu kütüphanenin 2 bin kitabı toplama kampanyasından karşılandı.  

Exit mobile version