Şifa’ bulan Somali’nin gülümseyen yüzleri fotoğraflarla ölümsüzleşiyor

Yayın: 07:54 - 05.07.2013
Güncelleme: 07:54 - 05.07.2013

Somali’nin sokaklarında artık ölümü bekleyen değil gülen çocukların sesleri yükseliyor. Bir ülkenin değişen kaderi fotoğraflarda hayat buluyor. Foto Muhabiri Emin Özmen’in ölümsüzleştirdiği karelerin Gazeteci Esra Tüzün’ün kalemiyle buluştuğu ‘Somali’de Türk Mucizesi’ fotoğraf sergisinde Somali gülümsüyor…
Somali’yi başbakan düzeyinde ilk kez Türkiye ziyaret etmesinin ardından Medical Park Hastaneler Gurubu yaklaşık 5 milyon dolarlık bir yatırım yaparak Şifa Hastanesi’ni hizmete sundu. Yeryüzü Doktorları Derneği tarafından işletilen hastanede Somali halkı şifa buldu.
İşte bir buçuk yılda komadan çıkan bir ülkenin hikâyesi Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi’nde açılan fotoğraf sergisinde hayat buluyor. Gazeteci Yazar Esra Tüzün’ün Somali’de yaşanan bu değişime tanıklık ederken edindiği izlenimleri ile uluslararası World Press Photo ödülü sahibi Foto Muhabiri Emin Özmen’in ölümsüzleştirdiği kareler ‘Somali’de Türk Mucizesi’ adlı fotoğraf sergisinde buluşuyor.
Bir ülkenin değişimine tanıklık eden fotoğraflardan oluşan sergi, 8 Temmuz Pazartesi günü Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi’nde açılacak ve bir ay boyunca görülebilecek.
Açılış: 8 Temmuz 2013 / 11.00-13.00
Yer: Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi (11. Kat)
Tarih: 8 Temmuz 2013 – 9 Ağustos 2013
Saat: 11.00

Exit mobile version