Nefis Ramazan Pideleri hazır!

Yayın: 13:07 - 08.07.2013
Güncelleme: 13:07 - 08.07.2013

Kartal Çırçır caddesi üzerinde bulunan Vakfıkebir Odun Ekmek fırını Ramazan pidelerini müşterilerinin damak tadına sundu. Odun ateşinde pişirilen nefis Ramazan Pideleri iftar sofralarının vazgeçilmez yiyeceği. Ramazan pidesinin ayrı bir tadı olduğunu dile getiren Ekmek fırını işletmecilerinden Ahmet Demirci, Kartallılar için hazırlanan 400 gr pidelerin 2.00 liradan satılacağını belirtti.

 

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı: “İstanbul’da ise 300 gram ramazan pidesi 1,5 lira olarak satışa arz edilecek” dedi.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ramazan ayında İstanbul’da 300 gram pidenin 1,5 liradan satışa sunulacağını bildirdi. Balcı, geçen yıl Türkiye genelinde azami fiyatı kilogram başına 4.30 lira olan pidenin, bu sene ramazan ayında azami fiyatının 5 lira olarak belirlendiğini ifade eden Balcı, fiyatların 4 lira ile 5 lira arasında illerin maliyet hesaplarına göre değiştiğini, Türkiye genelinde kilogramı 5 liranın üzerinde satışın olamayacağını kaydetti.

Normal ekmekte de katkı maddesi olmayacak

Balcı, yürürlüğe giren “Türk Gıda Kodeksi Gıda Katkı Maddeleri Yönetmeliği” hakkında da bilgiler vererek, bundan sonra fırınlarda üretilen normal ekmek, kepekli ekmek ve tam buğday ekmeğinde imalat aşamasında kesinlikle katkı maddesi kullanılmayacağını bildirdi.

Exit mobile version