Pendik Kadın İş Geliştirme Merkezi (KİŞGEM) Temmuz ayında beşinci yılını doldurdu. Bugüne kadar onlarca kadının hayalini ‘Bir fikriniz varsa biz de varız’ sloganıyla gerçeğe dönüştüren ve onları iş sahibi yapan KİŞGEM’de şu anda 23 girişimci faaliyet gösteriyor.
Pendik Belediyesi ve KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı) işbirliğiyle AB Fonlarınca desteklenen Kadın İş Geliştirme Merkezi (KİŞGEM), kısıtlı imkânlara sahip kadın girişimcilere atölye dâhil birçok olanak sağlıyor.
Kurulduğundan beri bir çok kadına girişimcilik hayallerini gerçekleştirme fırsatı sunan KİŞGEM’de şu an 23 kadın üretim faaliyetinde bulunarak gelir elde ediyor. KİŞGEM Sorumlusu Nesrin Çıklabakkal, girişimcilere teknik imkânların yanı sıra seminer, konferans gibi eğitim odaklı etkinlikler de düzenlediklerini belirterek, “Etkin iş planı hazırlanmasından yönetim danışmanlığına,ofis ve üretim yerinden teknik , hukuki ve ticari yardıma kadar bir çok konuda destek sunuyoruz. Bir fikri olup kendi işini kurmak isteyen veya işletmesini yeni kurmuş kadın girişimcileri bekliyoruz” dedi. .
Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin: Girişimci ruha sahip kadınlarımızı destekliyoruz
Kadınların iş sahibi olabilmeleri ve fikirlerini üretime dönüştürebilmeleri için Pendik Belediyesi olarak tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, ‘kadınlar güçlü olursa, aileler de güçlü olur. Amacımız, yaratıcı ve üretken kadınlarımızı destekleyerek onların hem aile, hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmalarını sağlamak. Hayalleri olan girişimci kadınları cesaretlendirmek, teşvik etmek gerek. KİŞGEM, bu anlamda önemli işler başardı. Biz de destek olmaya devam edeceğiz” dedi.
KİŞGEM benim için okul gibi”
KİŞGEM’li Nuray Kurt, tekstil sektörü üzerine faaliyet göstererek 0-6 yaş grubu çocuklar için özel kostümler dikiyor. Henüz iki buçuk ay olmasına rağmen KİŞGEM’den çok şey öğrendiğini ifade eden Nuray: “Burası bir okul gibi. Aynı yollardan geçtiğimiz için diğer girişimcilerle birbirimizi çok iyi anlıyoruz.” diyor. Üretimi şimdilik KİŞGEM’deki atölyesinde yapan Nuray Kurt: “Toplu sipariş olduğunda fason üretim yapıyorum. Hedefim ileride çalışanlarımın da olması. Böylece üretimi direk kendim gerçekleştireceğim” şeklinde konuşuyor.
İlgili Haberler
Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, Her Zaman Vatandaşın Yanında
Kartal Belediyesi’nin ‘Makina Hangar’ Projesi Altın Karınca Ödülüne Layık Görüldü
Kartal halkına “Komşum” diye hitap eden Gökhan Yüksel, nasıl bir karşılık buldu?
Kartal Belediyesi Personeli “Herkes İçin Bir Dünya” seminerinde
Kartal’da Kadın Emeği Pazarı tezgahlarında yeni yıl heyecanı
Kartal Belediyesi İlkokul ve Ortaokul Velileri ile Buluşuyor