SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

E-5 ten geçen dev gemi görenleri şaşırttı.

Yayınlanma:
ABONE OL

Silivri Best Deniz Araçları’nın imal ettiği 75 tonluk dev gemi, 2 kilometrelik mesafeyi 16 saatte tamamlayarak Silivri’de denizle buluştu. Dev gemi, ilçe sakinleri tarafından şaşkınlıkla karşılandı.
3 yıl önce Silivri’de kurulan Best Deniz Araçları, gemi ve yat imalatı yaparak Türkiye ve yurt dışına ihracat gerçekleştiriyor. Son yıllarda gelişen sektörle birlikte Avrupa’ya demir atan Best Yatçılık, kendi bünyelerinde de bir ilki gerçekleştirdi ve 75 tonluk gemi üretti. Amerikalı bir işadamı tarafından özel yaptırılan koca gemi, Çarşamba akşamı 19.00’da Özel Anadolu Hastanesi’nin hemen arkasında bulunan imalathanesinden yola çıkarıldı. Dev gemiyi, TIR üstünde Silivri Limanı’na getirmek hiç de kolay olmadı. 12 metre yükseklik fazla gelince, yetkililer güzergah üzerinde yer alan elektrik kabloları ve bazı ağaç dallarını kesmek zorunda kaldı. 2 kilometrelik mesafe 16 saatlik sürenin ardından tamamlanarak gemi limana getirilirken, bu sırada mahalle aralarından ve caddelerden geçirilen dev gemi, vatandaşlar tarafından da şaşkınlıkla karşılandı.
ÇAMAŞIRHANESİ BİLE VAR
Silivri Best Deniz Araçları Gemi İnşa Mühendisi Alp Pamir, geminin teknik özellikleri hakkında şu bilgileri verdi:
“Bugüne kadar 22 tekne yaptık. Bu 23’üncü teknemiz. Bugüne kadar yaptıklarımızın en büyüğü 23 metre uzunluğunda 6 metre genişliğinde, 8 metre yüksekliğinde ve 75 ton ağırlığındadır. 1 metre 80 santim su çekimi var. 4 kamarası bulunuyor. Kurutucu ve çamaşırhanesi bünyesinde yer alıyor. Yapımı sırasında ileri teknoloji kullanıldı. Basınç etkisi için çok sağlam bir gövdesi mevcut. Amerikalı bir müşterimiz için yaptık. Tam olarak 18 ay sürdü. Her gün 35 kişi ortalama olarak çalıştı. 2 ana makinesi var. Her biri 435 beygir gücünde. Bu tekne ekonomik bir teknedir. 15 tonluk yakıtla 4 bin 500 deniz milini geçebilecek bir tekne. Amerikalı tasarımcısı ise Jon Overing. Ünlü bir tekne tasarımcısı. Amerika’ya ihraç edilmek üzere bugün (dün) denize indireceğiz.”
Pamir, kamaralarla uzun süre yaşanabileceğini de ifade ederek; “İçindeki güverte ve kamaralarla birlikte 4 ay boyunca 8 kişi ile denizde yaşanabilir” dedi.
Fiyatı hakkında da bilgiler veren Alp Pamir, “3 milyon dolarlık fiyatı var. Yurt dışında da 5-6 milyon doları buluyor piyasası. Bizim de farkımız burada ortaya çıkıyor” diye konuştu.
SİLİVRİ EKONOMİSİNE KATKI
Kendilerinin iyi bir konumda olduklarını kaydeden Best Deniz Araçları Gemi İnşa Mühendisi Alp Pamir, “3 yıl önce kurulduk ama bu bölgede 11 yıldır faaliyet gösteriyoruz. Daha büyüklerini de ihraç edeceğiz. Hem Silivri ekonomisine hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz. İtalya, Fransa, Almanya, Avusturya ve Hırvatistan’a da tekne yaptık. Bu sonuncusu ise Amerika’ya. Avrupa’da kalitemiz sayesinde kolaylıkla müşteri bulabiliyoruz Türkiye’ye nazaran. Avrupalıların kalitesiyle yarışıyoruz. Hatta daha iyiyiz diyebiliriz. Türkiye yat imalatı konusunda dünya 3’üncüsü. Birçok firmamız var; Tuzla ve Antalya, Kocaeli ve Yalova bölgelerinde” şeklinde konuştu.
2 HAFTA LİMANDA KALACAK
Undaunted (Korkusuz) adlı gemi, 700 tonluk bir vinçle Silivri Limanı’ndan denize indirildi. 2 hafta daha limanda, deniz içerisinde çalışmalar sürdürülecek ve ardından Amerika’ya ihraç için yola çıkacak.İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Basında Kartal
16 Şubat 2024
İYİ Parti Kartal Adayı Altınok Öz’den dikkat çeken siyasi nezâkete davet uyarısı!

Öz, “Bizim dönemimizde hayata geçirilen projelerin kendi dönemlerinde yapılmış gibi Kartal halkına sunulması siyasi nezâkete yakışmaz! İYİ Parti Kartal belediye başkan adayı Op. Dr. Altınok Öz, yayınladığı basın açıklamasında Belediye Başkan adaylarını siyasi nezakete davet etti. İYİ Parti Belediye Başkan adayı Op. Dr. Altınok Öz tarafından yapılan basın açıklamasında; “Bilindiği üzere, halkımızın takdiriyle Belediye Başkanlığı […]

Eğitim
06 Ekim 2020
“Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”nda Erzurumlu Hafız Necip Fazıl BELGE Türkiye 1.cisi oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle çocuklar arasında internet üzerinden “Evimizin Neşesi Kur’an Sesi” sloganıyla “Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması” düzenledi. Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle düzenlenen yarışmayla, koronavirüs tedbirleri kapsamında aileleriyle birlikte evde olan çocuk ve gençlerin bu dönemi daha verimli geçirmelerine yardımcı olmak, Kur’an-ı Kerim okumalarını geliştirmelerine katkı sunmak amaçlanıyor. “14-18 Yaş Arası […]

Büyükşehir
08 Eylül 2020
VODAFONE 15. İSTANBUL YARI MARATONU İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen İstanbul Yarı Maratonu’nun basın toplantısı ve Türkiye’nin ilk sanal yarı maratonu olan İstanbul Sanal Yarı Maratonu’nun tanıtım toplantısı gerçekleşti İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Spor İstanbul tarafından Vodafone’un isim sponsorluğunda düzenlenecek Vodafone 15. İstanbul Yarı Maratonu 20 Eylül 2020 Pazar günü koşulacak. 15. kez start alacak yarı maratonda […]

Flaş
29 Temmuz 2020
Nihat Özdemir: ‘Süper Lig, TFF 1, 2 ve 3. Lig’de düşme olmayacak’

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, 2019-2020 sezonunda Süper Lig, TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig’de düşme olmayacağını açıkladı. Başkan Özdemir ayrıca yabancı kuralının 2021-2022 sezonunda uygulanacağını belirtti. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Riva’da yaptığı toplantı sonrasında liglerden düşme ve yabancı […]