SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Bebeğinizle mükemmel tatilin püf noktaları

Yayınlanma:
ABONE OL

Yaz demek çoğumuz için dört gözle beklediğimiz tatil demek. Özellikle ebeveynler için bebekle çıkacakları ilk tatil, heyecan verici yeni deneyim anlamına gelirken öte yandan da kafa karıştıran birçok soru ve gereksiz evhamları da taşır.

Oysa bebeğinizle tatil keyfini doya sıya çıkartmak için uygulayacağınız birkaç küçük püf noktası ile ailece mükemmel bir tatil mümkün. Liv Hospital Yenidoğan ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Gülnihal Şarman ebeveynleri bebekli tatil konusunda bilgilendiriyor…
Bebek ve çocuk dostu oteller işinizi kolaylaştırır
Bebek ve çocuklara uygun tatil mekanlarının sağladığı yemek, eğlence, oyun alanı, çocuk bakıcı hizmeti gibi olanakların tatilinizi daha rahat geçirmeniz için bir fırsat olduğunu dikkate alın.  Bu tip bebek dostu otellerde bebeğiniz hastalanırsa uygun bir hekim bulmanız mümkün.  Sadece erişkinlerin ‘kafa dinlemek‘ için gittikleri bir otelde hem siz hem de kafa dinlemek isteyenler rahatsız olabilir.
Bebekle çok durak yapmayın
Bebekli tatilde belirlemiş olduğunuz bir noktada kalmayı tercih edin.  Merkezi olmayan bir otele erişim söz gelimi 4 taşıtla yapılacaksa unutun.  En fazla 2 aktarma yaparak pratik bir şekilde ulaşabileceğiniz mekanları tercih edin.
Suya yakın olmayan düzayak bir mekan tercih edin
Genellikle rahat yürüyemeyen 0-2 yaş ile tatilde düzayak bir yer seçmelisiniz. Bebeğiniz havuz, deniz gibi su kenarına kolay erişemeyeceği bir oda gayet uygun bir seçenektir.
Çevredeki market ve medikal olanaklar
Çocuklarla tatil yaparken hastalanma durumlarında yakınlarda, hiç değilse araba erişimiyle başvurabileceğiniz bir tıp merkezi olmasında fayda vardır.  Çocuklar erişkinlere göre daha sık ve kolay hastalanırlar.  Örneğin kusma ile başlayan bir mide barsak enfeksiyonu çocuklarda daha kolay sıvı kaybına neden olur.  Erişkinlere göre çok daha hareketli ve cesur davrandıklarından yaralanmalar ve kafa travmaları da sık görülür. Medikal gereksinimleri kadar mama, bez, kavanoz yemekleri gibi pek çok ekstralara ihtiyaç olacaktır.  Bu nedenle yakınlarınızla bir marketin olması işinize gelecektir.  Eğer çocuklarınızla bir doğa tatili yapmaya karar verip yaylada kampa giderseniz bu tür ihtiyaçlarını önceden bir fazlasıyla almanızda fayda vardır.
Bol gölgesi olan bir otel
Bebekle yaz sıcağında gölgelerin peşine düşersiniz.  Ancak şunu unutmamakta fayda var, gölgede bile güneş ışınları yansıma yoluyla yakıcı olabilir.   Ağacı bol, gölgelikli verandası olan bir mekan bebeğinizin ve sizin rahat etmesini sağlayacaktır.
Yolculuk sırasında nelere dikkat etmek gerekir
Araba koltuğunun kemerlerini ve emniyet kemerini takın.
Mola vermeniz normaldir, beklediğinizden daha sık! Yola 1-2 ekstra saat önce çıkın.
Bebeğinizi her zaman arka koltuğa koyun. Çünkü orası en sık çarpma şekli olan önden çarpma durumunda en uzak ve en güvenli yerdir. Arkada yanında oturursanız iyi olur.
Atıştırmak için yiyecek, su, ilk yardım çantası, bol bez olan bebek çantası, su gerekmeyen temizleyici losyon,  kullandığı ilaçları yanınıza alın.
Sıcak havalarda seyahat ederken arabanızın klimasını bebeğe gelmeyecek şekilde çalıştırmanızda sakınca yoktur.
Ellerinizi sık sık yıkayın; yanınızda antibakteriyal özelliği olan ıslak mendillerden bulundurun. Yakınınızda nezleli bir kişi oturuyorsa ve başka boş yerler varsa uzaklaşın.

İlgili Haberler

Basında Kartal
26 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencileri Maltepe Üniversitesi’ne Konuk Oldu

Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü 6 yaş öğrencileri ve Kalben Derneği’nin (Korunma Altında Yetişen Gençler ve Koruyucu Aile Derneği) katılımı ile Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi’nde “23 Nisan Çocuk Şenliği” yapıldı. İstanbul Marmara Eğitim Kurumları Vakfı (İMEV), Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı, Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği ve Mediha Engizer Mesleki Teknik Anadolu Lisesi  Çocuk […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]