Kartal Belediyesi Tekstil atıklarını geri dönüşüme kazandırıyor.

Yayın: 10:51 - 03.08.2013
Güncelleme: 10:51 - 03.08.2013

Kartal Belediyesi, Kartal’da yaşanabilir çevre şartlarının sağlanması ve daha ileri bir düzeye taşınması amacıyla çalışmalar yapmaya devam ediyor.
Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, geri dönüşüm konusundaki uygulamalarına tekstil atölyelerini de dahil ederek yeni bir çalışma başlattı. Kartal Belediyesi personeli, Kartal’da tehlikesiz ve İnert Atıklar (Endüstriyel Atıklar) olarak bilinen tekstil atıkları ve fireleri üreten büyük küçük ölçekli firmaları denetliyor ve üreticileri tekstil atıklarını çöpe atmamaları, geri dönüşüme dahil etmeleri yönünde teşvik etmek amacıyla bilgilendirme yapıyor.
Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “ Yaşanabilir bir dünya ve kaynakların doğru kullanılması için her vatandaşa ve her işletmeye büyük görevler düşüyor. Çevremizi temiz tutmak ve gelecek nesillere sağlıklı şekilde yaşayabilecekleri bir ülke bırakmak için çevre bilincinin daha da artması, herkesin duyarlı olması gerekiyor. Her türlü atığın geri dönüşüme kazandırılması bu bilincin en önemli göstergesidir. Tekstil Atölyelerinde başlattığımız çalışma da bu sürece katkı sağlayacak ve bu yönde çalışmalarımız devam edecek” dedi.
Tekstil sektörü, üretim ve tüketim açısından dünyada en fazla hammadde kullanımı yapan sektörlerden biri durumunda. Türkiye’de her yıl yaklaşık 750 bin ton tekstil atığı çıkıyor. Bu da yaklaşık olarak 600 bin futbol sahası büyüklüğünde bir arazide üretilen pamuğa eş değer. Türkiye’de tekstil atıklarının geri dönüşüm oranı, çevreci firmaların çabasıyla %67 oranına ulaşmış durumda.
Tekstil atıklarının geri kazanımıyla elde edilecek maddeler, elyaf içerikli izolasyan malzemesi, inşaat sektöründe çevreye zarar vermemek için iskelenin çevresine sarılan file, süs eşyası ve dolgu malzemesi yapımında kullanılabiliyor.

Exit mobile version