SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kartal Belediyespor çalışmalarını Nevşehir Kapadokya Kartal Otel’de sürdürüyor

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal Belediyesinin Süper Amatör Lig’de bulunan Futbol takımı Kartal Belediyespor yeni sezona Kapadokya Kartal Otel’de kamp yaparak hazırlanıyor.

Nevşehir’de kampta bulunan Belediyespor’un teknik direktörü Sadettin Demirtaş, bu sezonki hedefleri ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Demirtaş; “14 gün İstanbul’da çalıştıktan sonra Nevşehir’e kampa geldik burada da bir haftadır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Son yaptığımız çift kale maçta gördüğümüz takım bizi çok mutlu etti. İki takımı da lige koysak ikisi de kafaya oynayacak düzeyde. Ama bunun devamını getiremezsek hiçbir anlamı kalmaz.

Kadromuzun iyi olması buradan çok rahat çıkarız tavrıyla idmanlara çıkmasına kesinlikle müsaade etmeyiz. Maç sahada kazanılır diye bir laf vardır, bunu her gün futbolcularımıza anlatıyoruz. Teorik dersler veriyoruz, biz ne oynamak istediğimizi önce tahtada anlatıyoruz sonra sahada pratiğe dökmeye çalışıyoruz. Bir sistem uygulamaya çalışıyoruz bunu 100’de yüz o takımın uygulama şansı yok fakat biz bunu ne derece iyi uygulatabilirsek her zaman kazanmaya yakın olan takım oluruz.

Bulunduğumuz 4. grup ve birde 2.grup içerisinde zorluk içerisinde mücadele eden takım sayısının fazla olması avantajımıza olmasına rağmen biz rakiplerimizi çok kolay yeneriz diyerek işimizi ciddi tutmadığımız zaman paramparça oluruz.

-Oyuncularımız kendilerini özel hissediyor.

Nevşehir’de Belediyemize ait bir otelin olması kamp yeri açısından bize büyük bir avantaj sağladı. Biz bu kampı yapamasaydık, bu çalışma ortamını ve yeni gelen arkadaşlarımızla birlik beraberliği ve uyumu bu kadar çabuk sağlayamazdık. Amatör takımların çoğu kampa gitmedikleri için bu kamp bizim oyuncularımızın kendilerini özel hissetmelerini sağladı. Oyuncularımızın kendilerini özel hissetmeleri çalışmalara da yansıyor. Kendilerinin nerede olduğunu görmelerini, takımın hedefinin ne olduğunu görmelerini ve bununla birlikte kendi performanslarının artmasını sağlıyor.

-İstediğimiz gibi bir santrafor bulursak alacağız.

Şuan 28 kişilik oyuncu grubuyla çalışmalarımıza devam ediyoruz kamp sonunda 4 tane arkadaşımızla yollarımızı ayıracağız. Eğer istediğimiz türde bir santrafor bulabilirsek transferi gerçekleştiririz onun dışında oyuncu almayı düşünmüyoruz. Kadromuzda birde yabancı oyuncumuz var Demokratik Kongo Cumhuriyetinde okuduğu okulda Türkçe öğrenmiş ve Türkiye’ye futbol oynamaya gelmiş. Bir arkadaşımızın yanındaydı biz ilk başta çok düşünmemiştik ama Nevşehir kampında müthiş bir çıkış yakaladı 1.90 üzerinde boyu var ve 19 yaşında, çok karakterli bir oyuncu olursa döndüğümüzde ona lisans çıkartacağız.

-Farklı olmaya çalışıoyoruz.

Kartal Belediyespor olarak farklı şeyler yapmaya çalışıyoruz, amatör takımların değil profesyonel takımların bile çoğunda uygulanmayan Pilates ve Life Kinetik çalışma sistemini uyguluyoruz. Çoğu takım uygulamıyor çünkü bu sistemler parayla yapılan şeyler, bizim avantajımız bu Pilates ve Life Kinetik hocalarının kendi takımımızda olması. Life Kinetik, Borussia Dortmund’la dünya’ya ismini duyuran Türkiye’de ise takımların yeni yeni tanıştığı bir sistem. Kartalspor’da sezon öncesi bu çalışmayı gerçekleştirmişti.

Amacımız Kartal Belediyespor’un Vizyonunu, amatör bir takım olmasına rağmen profesyonel düzeyde sağlamak. Gerek oyuncu kalitesi, gerekse çalışma standartları bakımından yönetimimiz bu konuda bize büyük destek oluyor, bize güveniyorlar

Vizyonumuzun gelişmesinde şimdi beraber çalıştığım Hakan Çimen’inde ismi öne çıkıyor. Kaleci hocamızı Sarıyer’den aldık, masörümüz var, baktığınız zaman bir amatör takımda üç tane hocanın profesyonel olması, masörünün olması, kampa gitmesi çok kolay şeyler değil. Bunlarda futbolcuların kendilerini özel hissetmesini sağlayan önemli faktörler. Oyuncular hocalarının nerede oynadığını merak ediyor, onları gördükten sonra nereye geldiklerini merak ediyor, buda bizim bir adım önde olmamızı sağlayan faktörlerden bir tanesi. Ayrıca Belediyemizin yönetimsel anlamda işe sahip çıkması, bu işi sevmeleri diğer artılarımızdan biri.

-Şampiyonluktan başka hedeflerimizde var.

Tabii ki amacımız şampiyonluk Belediye Başkanımız Sayın Op. Dr. Altınok Öz’ün ve yöneticilerimizin de isteği bu doğrultuda. Ama dilekleri öncelikle iyi bir sezon geçirmek, birincisi çalışma anlamında, davranış olarak, futbolculara verebileceklerimiz anlamında bizim ve yöneticilerimizin genel tavrı, öncelikle sezonu çok iyi geçirebilmek.   İkincisi verebiliyorsak Kartalspor’a yada diğer profesyonel takımlara oyuncu verebilmek. Çünkü Kartalspor, Kartal’ın lokomotifi, Kartalspor olmazsa olmaz. Biz amatör takımız ama yapabileceğimiz düzeyde en fazla şeyi yapmaya çalışıyoruz. Onun sonunda da gelirse işin kaymağı olan şampiyonluk. Bunun yanında Bal Liginden 3.lige çıkarsak hayır demeyiz çünkü bunun için uğraş veriyoruz.

-Enteresan bir algı oluşturmuşuz.

Başta Belediye Başkanımız Altınok Öz olmak üzere tüm Yöneticilerimiz 2 aydır çok büyük bir özveriyle çalışıyorlar. Biz çok büyük paralar harcamıyoruz, kamuoyunda böyle bir kanı var ama biz çok büyük paralar harcamadan, 2.ligde bir futbolcunun aldığı parayı bütün takıma dağıtacak şekilde harcıyoruz. Onun dışında yöneticilerimizin gelir elde etme amacıyla çabaları var onu sağlamlaştırabilirsek zaten biz kendi kendimize yetecek şekilde, çok abartısız, düzenli ve doğru yapıdayız.

Kartal Belediyespor olarak çok enteresan bir şekilde güzel bir algı oluşturmuşuz, para harcayan, çok iyi adamlar alan bir kulüp olarak. Bunun bize hem avantajları var hem dezavantajları var. Herkesin bize bakış açısı farklı, gelmek isteyen oyuncular oluyor, belki bize karşı daha fazla motivasyonla çıkacak takımlar olacak. Arkadaşlarımız arıyor çok iyi kadro kurmuşsunuz, çok iyi durumdaymışsınız kampa falan gidiyormuşsunuz diyor. Bu anlamda güzel bir algı var, halktan da bunu hissediyoruz. Herkes merak ediyor hazırlık maçı yapmıyor musunuz? Ligleriniz ne zaman başlayacak? biran önce oynayın da görelim, o istek bile bize karşı olan merakı dile getiriyor. Buda bizi oldukça memnun ediyor.

-Maddi destekten çok manevi destek var.

Zengin görünmemiz ise doğru kurgulanmaktan kaynaklandığını düşünüyorum. Başımızdaki insanların bu işi sevmeleri, bize güvenmeleri, doğru kurgulanmaları bize bu algıyı getirdi diye düşünüyorum. Bazı insanlar vardır parası olmadığını belli etmez, onların duruşundan kaynaklanır, bizde de öyle bir durum var.

Arkamızda çok büyük bir maddi destek yok yönetim kurulumuzun işe dört elle sarılması var, çok büyük manevi destek var. İlerisi için maddi destek sağlamaya çalışan bunun arayışlarını sürdüren bir yönetim kurulumuz var.  Onun dışında paradan çok bir şeyler vermeye çalışan yönetim kurulu ve iki hoca var.

-Eleştiri insanları kendini geliştirmesi açısından önemli.

 

Tenkit olacak, doğru eleştiri zaten olmalı, insanı devamlı övmektense devamlı eleştirmektense doğru eleştirinin insanları kendini geliştirmesi açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Ama bir insanı sırf eleştirmek için eleştirirsen olmaz.

“ Küçük insanlar kişilerle, orta insanlar olaylarla, büyük insanlar ise fikirlerle uğraşır. Bizim sistemle işimiz var fikirlerle işimiz var bir sistem oluşturmaya çalışıyoruz insanların kişilerle uğraştığı zaman bir yere varma şansı yok. Şunu demeleri hoşumuza gider Kartal Belediyespor Türkiye’de birkaç profesyonel kulübün yaptığı Life Kinetik’i yapıyor, Kartal Belediyespor çok profesyonel çalışıyor ve yönetiliyor deseler hoşumuza gider.

Biz cesaretli olmaya çalışıyoruz, bulunduğumuz lig amatör lig bir takımdan 20 tane oyuncu alırsın şampiyon olursun ama sadece şampiyon oldu derler. Bizim şampiyonluğumuzun gerisinde söylenmesi gereken “Adamlar Pilates çalıştılar, Life Kinetik çalıştılar, teorik çalıştılar” olmalı. Biz bu sene 3’lü defans oynatacağız, olmadı mı sistemi tekrar değiştirebiliriz ama deneyeceğiz.

-Donanımlı insanlarla çalışıyoruz.

Burada da farklı olmaya çalışıyoruz, farklı olmak derken doğru kurgulandıktan sonra bunu her amatör takım yapabilir. 3’lü defans oynamak her baba yiğidin harcı değil bizde diyoruz ki bizim bir farkımız olacaksa sıradan olmaktansa bu tip davranışlarla farklı olsun.

Farklı olmamızı göstermemizin amacı ukalalık anlamında değil tamamen vizyonun kurgunun doğru olmasıyla ilgili başka hiçbir şeyle ilgili değil. Millet desin diye değil, o tamamen göstermeden öteye gitmez. Life kinetik hocası kaptanımız Türkiye’de ilk 20 içerisinde, bu işi bilen bir insan. Donanımlı insanlarla çalışmak bizim hoşumuza gidiyor, Hakan hoca ona keza öyle Hakan hoca yıllarca Denizlispor’da Bursaspor’da, Antalyaspor’da Kayserispor’da oynadı. Onun teorik bilgisi gayet iyidir, pratik bilgisi oynadığı için zaten iyidir.

-Doğruyu, doğru yerde yapmaya çalışıyoruz.

Biz kendimize güveniyoruz biz şuna inanıyoruz daha doğrusu teorinin bizim doğru anlatımımızla insanın beynine girmesi o beyinden de pratik olarak ayaklarına yansıması, başka hiçbir şey değil. Biz bunu onlara ne kadar yansıtırsak, olan enerjilerine güçlerine yüzde olarak katabilirsek bizim takımımızın her zaman kazanmaya yakın tarak olduğu anlamına gelir buda bizim buraya kadar doğru kurgulandığımızı gösterir. Onu da doğru yerde yapmak gerekir Doğruyu yanlış yerde yapma şansın yok, örnek olarak evlenmek çok doğru bir olaydır fakat 13 yaşında evlilik yanlıştır doğruyu yanlış yerde yaparsanız hiçbir anlamı olmuyor, bizde bu takımdan enteresan şeyler isteyip göstermelik farklı şeyler yapsak anlamı olmaz sonuca gitmediği sürece bizim amacımız sonuca götürecek şeyleri doğru şekilde kullanabilmek elimizdeki imkanları kaliteli bir şekilde insanlara verebilmek başka bir şey değil.” dedi.

Kamp boyunca 4 hazırlık maçı yapacaklarını dile getiren Sadettin Demirtaş bu röportaj vesilesiyle tüm Kartallıların ve Müslüman aleminin Ramazan bayramını kutladı.

İlgili Haberler

Genel
26 Nisan 2024
Tavuk Eti İhracatına Yasak Geliyor: Ticaret Bakanlığı Fiyatları Düşürmeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı. Son dönemlerde peş peşe zamlanan beyaz ette fiyat artışının önüne geçmek için ihracat yasağı geliyor. Artan kırmızı et fiyatları sonucu tavuk etine yönelen tüketici, yüksek fiyatlarla karşılaşınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Tavuk eti fiyatlarını düşürmek amacıyla ihracata yasak getiriliyor. FAHİŞ ZAM SONRASI TİCARET BAKANLIĞI’NDAN İHRACAT YASAĞI KARARI Yüksek kırmızı et fiyatları […]

Genel
26 Nisan 2024
Ticaret Bakanlığı’ndan IBAN Kiralama İlanlarına Karşı Uyarı

Ticaret Bakanlığı son dakika uyarısı yayınladı. IBAN kiralayanlar yandı. İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı, vatandaşları IBAN kiralama ilanları ve sosyal mühendislik dolandırıcılığına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Bakanlık, bu tür eylemlerin Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu kapsamında suç teşkil ettiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı, sosyal medya platformları ve çeşitli online ilan siteleri üzerinden yapılan IBAN kiralama teklifleriyle […]

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]