TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, Mısır’daki katliamı değerlendirdi.

Yayın: 07:48 - 16.08.2013
Güncelleme: 07:48 - 16.08.2013

“Katliamlar demokrasi arzusunu bastıramaz”

TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, Mısır’daki katliamların kabul edilemez olduğunu belirterek, “Ordu’nun yaptığı bu katliamlar demokrasi arzusunu bastıramayacaktır. Mısır, hak ettiği demokratik rejime er ya da geç kavuşacaktır” dedi.

TÜMKASDER (Tüm Kastamonulular Derneği) Genel Başkanı Murat Çalık, Mısır’da meydana gelen, bazı kaynaklara göre 600 ölü, bazı kaynaklara göre ise 3 bin ölünün ve binlerce yaralının olduğu ordu katliamını çok sert şekilde eleştirerek, “Tamamen demokrasi arzusuyla sokaklarda ve meydanlarda bulunan, demokratik haklarını arayan, üstelik şiddete bulaşmamış kitlelere ateş açılması, planlı şekilde yangın çıkarılarak katliam yapılması kesinlikle kabul edilemez bir durumdur. Mısır’da meşru Cumhurbaşkanını ve yönetimi görevden alarak darbe yapan, demokrasi arzularını haykıran milyonlara, kitlesel şiddet uygulayan Mısır Ordusu’nu kınıyoruz, lanetliyoruz ve akıl, izan ve vicdana davet ediyoruz” dedi.

Mısır’da Mursi yönetimini deviren ve kendilerince bir ara hükümet formülü getiren, Ordunun gücünü ise darbeyi içselleştirmek ve yerleştirmek için kullananların acilen görevlerini bırakıp Mursi’ye “İadeyi Hükümet” yapmaları gerektiğini kaydeden TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, “Sokaklarda ve meydanlarda toplu katliamlar yaparak darbeyi meşrulaştırma çabaları sonuca ulaşmayacaktır. Mısır halkı darbeye karşı olduğunu, darbeyi istemediğini, ara hükümeti onaylamadığını Adeviyye Meydanı’nda haykırmaktadır. Meşru isteklerini haykıran, demokrasi arzularını sokaklarda göstermeye çalışan Mısır Halkı’na karşı sıkılan kurşunlar, demokrasi arzusunun tüm dünyaya hakim kılınmasını talep eden tüm ileri demokrasi ülkelerinin de arzusu olmalıdır” açıklamasını yaptı.

Türkiye’nin Mısır olaylarında safını açıkça ortaya koyduğunu ve demokrasi arzusunu talep eden Mısır halkının yanında olduğunu sürekli gündemde tuttuğunu belirten TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık, “Darbeye karşı olmak ve bunu sessizce, teröre bulaşmadan ortaya koymak her zaman çıkar yoldur. Martin Luther King’in sessiz protestoları, Mandela’nın yıllarca ortaya koymaya çalıştığı demokrasi talebi batılı ülkeler tarafından takdir ve övgüyle karşılanırken, Mısır halkının da darbe karşıtı talepleri ve gösterileri de aynen bu kategoride değerlendirilmelidir” değerlendirmesini yaptı.

Exit mobile version