SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Suriye’deki kimyasal kurbanları için gıyabi cenaze namazı

Yayınlanma:
ABONE OL

Suriye’deki kimyasal kurbanları için gıyabi cenaze namazı
Esed güçlerinin Şam’ın Doğu Guta banliyösüne düzenlediği kimyasal saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu bin 300’den fazla kurban için İstanbul Fatih’teki Saraçhane Parkı’nda gıyabi cenaze namazı kılındı.
Mısır’ın Adeviyye Meydanı’ndaki darbe karşıtlarının katliamla bastırılmasının ardından nöbeti devralan İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin gençlik kolu Genç Hareket’in öncülüğündeki vatandaşların saf tuttuğu namaz sırasında gözyaşları sel oldu.
Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) liderlerinden Muhammed el-Bilteci’nin, Rabiatul Adeviyye Meydanı’nda keskin nişancılar tarafından öldürülen 17 yaşındaki kızı Esma’nın gülümseyen fotoğraflarının süslediği meydanda kılınan namazın ardından vatandaşlara birer sayfa Kur’an-ı Kerim dağıtıldı. İndirilen hatimin ardından aralarında AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca’nın da bulunduğu binlerce kişi kurbanlar için toplu dua etti.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gecede Bediuzzaman Said Nursi’nin Hürriyet Risalesi de okundu.
“DÜNYANIN VİCDANINI HAREKETE GEÇİRMEK İÇİN BURADAYIZ”
İstanbul Milletvekili Harun Karaca yaptığı konuşmada, Saraçhane meydanından Adaviye, Kudüs, Filistin, Doğu Türkistan ve tüm mazlumlara selam ve dua gönderdi.
“Dünya sussa da biz susmayacağız” diyen Milletvekili Karaca şöyle konuştu:
“Saraçhane meydanında toplanan siz hanım efendiler beyefendiler çocuklar Allah sizden razı olsun. Bizler bu zulümler karşısında Arşı Ala titrer fakat vicdansızların kalbini geçtim tüyü bile titremiyor. Dünya sussa da biz susmayacağız. Doğrunun hakkın yanında yer alacağız. Tarihte nasıl ki Hz. İbrahim’e su taşıyan karınca gibi asrın nemrutlarına karşı safımızı belli edeceğiz. Dün firavunların nasıl ki karşısında yer aldıysak bugün de burada zalimlere karşı olduğumuz için Saraçhane meydanındayız. Şehit Esma için tüm şehitlerimiz için onların yanında olmak için Saraçhane’deyiz. Dünyanın vicdanını harekete geçirmek için buradayız. Biz dünyanın jandarmalığını iddia olan bir topluluk değiliz fakat vicdanları ayağa kaldırmak için buradayız.”
Esma’nın babasının mektubundan alıntı yaparak konuşmasına devam eden Karaca, “Kardeşlerim Mısır’daki kardeşlerimiz 45- 50 derece sıcağın altında oruç tuttular, mücadele ettiler ve direndiler yılmadılar. Fakat bizler ise şu serin mekana tv’lerimizin karşısından kalkıp gelmeye üşendik. Bu konuda kendimizi kınıyorum ayıplıyorum. Hangi iktidar, hangi makam uğruna bu zulümlere yapanları inşallah bundan vazgeçerler ıslah olurlar. Eğer ıslah olmuyorlarsa Allah onlar Kahretsin” dedi.
SURİYE ŞAM ALİMLER DERNEĞİ BAŞKANI:
“OSMANLININ YIKILMASINDAN SONRA İZZETİMİZİ KAYBETTİK”
Geceye Suriye Şam Alimler Derneği Başkanı Şeyh Usame Rıfai de kaldı. Rıfai, yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Ne yazık ki müslümanlar izzetlerini kaybetti, zulüm yaşandı. Osmanlı’nın yıkılmasından sonra izzetimizi kaybettik fakat son zamanlarda yeniden diriliş başladı. Çok  şükür ki her yerde direniş var hak haykırılıyor, Irak, Mısır,Şam her yerde. Ey müslümanlar garipsemenize şaşırmanıza gerek yok. Her yerden gelen zulum katliam haberlerine şaşırmayın bu kelimetullahın bir karşılığıdır. Allah yolunda verilen bir bedeldir. Sabredelim, direnelim elbet zafer bizimdir. Gördüğünüz gibi dünyanın her yerinde özelde bugün Şam’da 2 bin şehit verildi bu bedeller boşuna değil zalimler müslümanlar karşısında bir vücut oldular. Müslümanlara zulm ediyorlar, öldürüyorlar. Bilsinler ki Rusya diğerleri; Allah dinini muzaffer kılacak. Muslumanlar Allah’tan zaferini bekleyerek direnişlerine devam edecekler inşallah.
Kuran’da bu gibi zaferlerden bahseder. Hendek savaşında müslümanlar çok zor duruma düşüyorlar. Müslümanların canı boğazına geliyor. Fakat onlar sahabeler Allahın zaferinin kesin olduğundan şüphe etmiyorlar. Aynı onlar gibi direnip yılmadan zaferi elde edeceğiz. Hendek savaşında müşrik Arap kabileleri ve Yahudiler müslümanlar aleyhine birleştiler ve Medine’yi kuşattılar bu günlerce sürdü. Müslümanlar zor zamanlar geçirdiler. Büyük imtihanlardan geçtiler fakat zalimler yenildiler ve hedeflerine ulaşamadılar. Aynı böyle bizde ümit ediyoruz. Direniyoruz kazanacağız. Ey kardeşlerimiz bu Şam’da Mısır’da yapılan mücadeleler boşuna değil bunun karşılığını alacağız. Dualarınızda, niyazlarınızda onlara destek olun.”
Meydanda toplanan vatandaşların eylemine Dursun Ali Erzincanlı şiirleriyle, Grup Genç ezgileriyle, Ömer Döngeloğlu ise dualarıyla destek verdi.
Gıyabi cenaze namazı ve diğer etkinlikler Türkiye ve Mısır başta olmak üzere tüm dünyada canlı yayınlandı.

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Belediye
16 Nisan 2024
İBB MECLİSİ 9. DÖNEM İLK OTURUMU İMAMOĞLU TARAFINDAN AÇILDI

İBB 9’ncu seçim dönemi ilk oturumu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden üçüncü kez başarıyla çıkan Başkan Ekrem İmamoğlu tarafından açıldı.  Oturumu açmadan önce, toplam 315 kişiden oluşan İBB Meclis üyelerinin ellerini tek tek sıkan İmamoğlu, “31 Mart 2024 seçimlerinde halkımız, demokratik hakkını kullanmış ve İstanbul’u 5 yıl daha yönetmemiz yönünde bizlere vazife vermiştir. 5 yıl […]

Basında Kartal
16 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Kreş Öğrencilerinden Resim Sergisi

Kartal Belediyesi’nin ilçe genelinde hizmet veren 14 kreşinde eğitim gören kreş öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı konu eden ‘Sanatın Çocukları’ adlı resim sergisine imza attı. Minik öğrencilerinin yaptığı 55 eserden oluşan sergi gelenler tarafından büyük beğeni topladı. Kartal Belediyesi Fuaye Alanı’nda düzenlenen serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’i temsilen; Başkan Yardımcısı […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]