SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Mustafa Kul CHP eski İlçe Başkanlarını buluşturdu!

Yayınlanma:
ABONE OL

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlarından olan Cumhuriyet Halk Partisi Kartal Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Kul Kartal CHP’de İlçe Başkanlığı yapmış olan isimleri yıllar sonra bir araya getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi, Kartal Aday Adayı Mustafa Kul, CHP’de görev yapmış İlçe Başkanlarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Kul, toplantıya Kartal’da görev yapmış bütün İlçe Başkanlarını davet ettiğini söyledi.

Vesta Restoranda düzenlenen toplantıya, eski İlçe Başkanlarından Nazan Çelikel, Yıldırım Emsiz, Bahtiyar Kuru, Hasan Karaman, Haydar Oğuz, Nazım Gülmez, Hadi Özcan katıldı.  

Mustafa Kul, Yüksel Çifçi, İlker Aslan ve Bülent Şahin’in de davet ettiğini, Yüksel Çifçi’nin Ankara’da bulunması nedeniyle toplantıya  katılamadığını, İlker Aslan’ın Futbol Federasyonu’nda görevli olduğu ve Ordu’da bulunması nedeniyle katılamadığını Bülent Şahin’in ise  ‘partide üyeliği olmadığından katılmasının uygun olmayacağını’ belirterek katılmadığını söyledi. Nurettin Sarıbal’ın ise, mazeret bildirerek katılamayacağını söyledi.

  Mustafa-Kul-chp-ilce-baskanlari-1

 

 

 

Kul, Türkiye AKP’den kurutulacak mı kurtulmayacak mı?

 

Kul, toplantının açılış konuşmasında, “ Öncelikle buraya katılan eski İlçe Başkanlarımızın bu kahvaltıya katılmış olması, aday adaylı sürecinde veya ön seçim sürecinde hepsinin beni desteklediğini anlamına gelmediğini altını çizerek söylemek istiyorum.

Eski İlçe Başkanlarımızın ve şu andaki mevcuk ilçe başkanımızın ve ilçe yönetimimizin tavrını çok önemsiyorum. O nedenle de böyle bir toplantıyı eski ilçe başkanlarımızla yapmayı uygun gördüm.

Mustafa-Kul-chp-

Ülkenin çok kötü yönetildiğini söyleyen Kul, Türkiye’nin acilen AKP’den kurtulması gerektiğini, ülkemizin Suriye’ye, Mısır’a Libya’ya Tunus’a benzememesi için, bu yönetimin başımızdan uzaklaştırılması gerekli olduğunu düşünüyorum. O nedenle bu seçimler, Türkiye AKP’den kurutulacak mı kurtulmayacak mı? Kurtulması için bir işaret verecekmiyiz vermeyecekmiyiz?

Bu seçimlerde, artık hepimizin aklımızı başımıza toplamamız lazım. Kırgınlıkları küskünlükleri ortadan kaldırmamız lazım. Sadece CHP’nin içindeki kırgınlık küskünlük olayı değil, bence Sol’da bir tek oyu dahi fire vermeden sandığı taşımamız lazım. Bu sandıktan CHP başarıyla çıkması lazım. Bu seçimlerde AKP’yi sandığa gömmemiz lazım. Bunin için de, sol’da bilinen bütün solun renkleriyle görüşmemizin gerikli olduğunu düşünüyorum.

 

Önce partimiz içinde bu birlikteliği sağlamamız gerektiğini düşünüyorum. Bu toplantıyı yapmamızın birinci nedeni budur. Geçmişte görev yapmış ilçe başkanlarının, deneyimlerini bilgilerini birikimlerini, aday kim olursa olsun paylaşmanın gerekli olduğunu düşünüyorum.

 

Kartal’da iddiamız var, Kartal Anadolu yakasında sol siyasetin başkentidir. Sol siyaset burdan şekillenir. Biz burda üç dönem belediye başkanlığını AKP’ye Refah’a kaptırdık ama, hala Kartal Sol siyasetin başkantidir. Haliyle burda yaplacak olan uygulamalar, buradaki belediyecilik anlayışımız, yerel yönetim anlayışımız, İstanbul’da 39 ilçemizin tamamına  örnek teşkil edecektir. Hatta İzmir’de Ankara’da Adana’a Antalya’da Gaziantepte’de örnek teşkil edeceğini düşünüyorum. Böyle bir hazırlığımız var. Üç Üniversiteden üç önemli Şehir plancı hocamızla çalışmamız var. Üç ayrı ekibe Kartal’la ilgili proje hazırlatıyoruz. Bu komisyonlarla sık sık bir araya geliyoruz.

 

Sadece Kartal’ı almamız yetmiyor, komşu ilçelerle birlekte İstanbul İBB’yi de almamız gerektiğini düşünüyorum. Çalışmalarımız buna yönelik olacaktır. Bu çalışmaları yaparken, Gerek İl’de gerek ilçe’de birer seçim komite kurulduğunu söyleyen Kul, “ben olayım olmayayım, önemli değil ama ben eski ilçe başkanlarımızın mutlaka bu komitede görev almalarının gerekli olduğunu, partimizin başarılı olması için el ele vermelerini gerikli olduğunu düşünüyorum. Buarkadaşlarımızın hepsi deneyimli bilgili arkadaşlarımız.

 

Bu seçilmiş ilçe başkanlarımızın mutlaka elini taşın altına sokmaları gerektiğini, bu kampanya süresi içinde olmalarını, partimizin başarılı olması için içinde olmaları gerektiğini düşünüyorum.

 

Sahte sağ’cılık yapmayın

 

Aday adayları arkadaşlarıma bir şey söylemek istiyorum “sakın olmaya ki, sağ’dan oy alacağız diye sağ politikalarla milletin karşısına çıkmasınlar. Bu güne kadar sahte sağ’cılık yaparak milleti kendimizden uzaklaştırdık. Bu partinin doğal tabanı fakir fukara yoksul insanlardır, emeğiyle geçinen insanlardır. İşçilerdir emeklilerdir, köylülerdir, çifçilerdir dar gelirli ve sabit gelirli insanları hedef almamız lazım. Biz İstanbul’da, genelde gelir seviyesi yüksek bölgelerden ilçelerden oy alıyoruz, oralardan belediye başkanlığını kazanıyoruz.

Asıl bizim doğal tabanımız şu anda bizim belediye başkanı çıkaramadığımız yerlerde tabanımız oturuyor. Onlara bu şekilde gitmemiz lazım. Onlara bu şekilde yaklaşmamız lazım.

 

Bence aday adaylarımız ampülü Sol’a çevirmesi lazım. O ampul sol’a çevrilecek o ampül sönecek, floranslar yanacak Türkiye aydınlık olacak. O nedenle bütün aday adaylarının mutlaka Ampülü sol’a çevirmesinin gerekli olduğunu düşünüyorum.

Solcular bu ülkenin yurtseverleridir, bu ülkenin vatanseverleridir. Bu ülke için hayatını ortaya koyanlardır. Bu ülkenin geleceği için idam sahpasına çıkan sol’culardır. Bu nedenle göğsümüzü gere gere sol’cu olduğumuz söylememiz lazım. Sol’cuların bu ülkenin en büyük yurtsever ve vatansever insanlar olduğunu da her kese duyurmamızın gerekli olduğunu olduğunu düşünüyorum.

Bu ülkede, etnik kökeninden, inancından, yoksulluğundan, dilinden dininden horlananların korunacağı şemsiye Sosyal Demokrat şemsiyedir.”

mustafa-kul-chp-bsklari-

Daha sonra CHP Kartal’da İlçe Başkanlığı yapmış olan isimler de duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.

 

Yıldırım Emsiz

“Mustafa beye teşekkür ediyorum. Bizim uzunca bir zamandır parti içinde özlem duyduğumuz bir olay. Bir araya gelmek, partimizin önümüzdeki sürecini konuşmak onu değerlendirmek ve yeni çıkan adaylarımızı da yakinen tanımak açısından çok önemli

Ben Mustafa beyin, geçmişten bu güne kadar Kartal sevdalısı olduğunu biliyorm. Hem Milletvekilliği, hemde bakanlığı döneminde Kartal’dan yakinen ilgilenmiş, her dönem siyasetinin içinde olduğunu biliyorum. Kartal’dan Belediye Başkan adaylığını açıklamasını ben menunluk verici olarak değerlendiriyorum. Kendisine bu yolda başarılar diliyorum. Gemişten bu güne kadar bilgi birikim ve deneyimi ile, kartal’a bir vizyon aktarma açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Yapmamız gereken ne ise, Kartal’a bundan sonra zaman kaybettirmemek adına vizyonlu ve Kartal’ın geleceği adına tecrübeli insanların bir şeyler yapması gerektiğini düşünüyorum” Diyen Emsiz, Kul’un ön seçim konusundaki çabalarının taktirle karşılanması gerektiğini söyledi. Bu süreçte kendi adına üzerine ne düşüyorsa yerine getirmeye hazır olduğunu söyledi.

 

Hasan Karaman

“ Uzun zamandır, bir araya gelemelerine katkı sunduğu için Mustafa Kul’a teşekkür etti. Örgütümüz, partinin merkez yöneticilerini seçme şekillendirme ehliyetine kabilyetine sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu ehliyete sahip olan arkadaşlarımıza lütfen Genel Merkezimiz de, ‘ kendi yerel yönetcilerinizi kendiniz seçin’ yetkisinin verilmesini talep ediyoruz. Mustafa Kul’un da bu çizgide oluşundan dolayı da kendisini kutluyorum. Diğer adaylarda bu çizgide olurlarsa bizde destek veririz. Ben hem Kul’a hemde diğer aday adaylarına başarılar diliyorum.

 

Bahtiyar Kuru

“ İlçe başkanları, seçim öncesi süreçlerde hatırlanılır insanlar olmalaıdır. İnsanlar olmamalıdır. Ben de ve diğer bütün arkadaşlarımda bir birikim var. Bunlar görev sürelereçleri içerisinde hatalar yaptılar. Bende yaptım. Her bir hata bizim için tecrübedir. Aynı hatayı, daha sonra siyasetle ilgilenen arkadaşlarımızın yapmaması için, biz hatalarımızı onlarla paylaşmalıyız. Öz eleştirimi hem yapmış olmalıyız, hem de aynı zamanda onların bizim yaptığımız hataları yapmamalarını sağlayarak. Bir patinaj yapma noktasında durdurmamalıyız, ileriye doğru getirmeliyiz. Ama ne yazıktır ki, diğer arkadaşları bilmiyorum. Benim birikimlerinden yararlanma arzusunu gösteren yöneticilere rastlamadım. Bundan dolayı da sitemim var. İnşallah bundan sonraki süreçte bu sitem adayların tümüne gider. Bundan sonraki süreçte, parti üst düzeylerinde görev yapmış, arkadaşların birikimlerinden yararlanma sohbetlerini yaparlar. Ben bu yolda Kul’a başarılar diliyorum.

 

Nazan Çelikel

Böyle bir daveti aldığım için memnun oldum. Bu seçimleri yerel yönetim olarak görmüyorum. Ülke geleceği ile ilgili bir seçim görüyorum.

 

Haydar Oğuz

“çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu yolda kendisine başarılar diliyorum”

 

Nazım Gülmez

Bölge ve ülke çok önemli bir süreçten geçiyor.Aday kim olursa olsun ,büyük bir dikkat ve özveriyle  ve dayanışma ile önümüzdeki süreçte el ele çalışacağımızın bilinmesini istiyor, Kul’a başarılar diliyorum”

 

İlgili Haberler

Genel
25 Nisan 2024
Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın

Tam 44 il için kritik uyarı! Kapıyı camı sıkı sıkı kapatın! Meteorolojiden 44 il için kritik uyarı geldi. Sarı kodlu uyarıda toz taşınımı ve kuvvetli Rüzgar olacağı bildirildi. Tedbirinizi alın, camı kapıyı sıkı sıkı kapatın. Son dakika haberine göre Meteoroloji Genel Müdürlüğü Türkiye’nin 44 ili için sarı kodlu uyarı yaptı. Meteorolojiden yapılan uyarıda top taşınımı […]

Genel
25 Nisan 2024
Kuruçeşme’de ünlü mekanda şok olay! Garson kıza cinsel saldırı

İstanbul Beşiktaş’ta Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir mekanda yaşanan olay Türkiye’nin gündemine oturdu. İddiaya göre işletmenin müdürü 47 yaşındaki Mecit A. Garson Selvihan Z.’ye cinsel saldırıda bulundu. İstanbul Kuruçeşme’de bulunan ünlü bir işletmede yaşanan cinsel saldırı olayı gündeme bomba gibi düştü. Kasım ayında meydana gelen olayda işletmenin 47 yaşındaki müdürü Mecit A.’nın 33 yaşındaki garson Selvihan […]

Genel
25 Nisan 2024
Meteorloji’den uyarı! 44 il için sarı kodlu uyarı verdi

Meteoroloji uyardı. 44 ile için Meteoroloji’den sarı kodlu uyarı geldi. “ Göz gözü görmeyecek” uyarısı. İşte detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, çöl tozu için 44 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika’dan gelen ve gelecek günlerde ülkemizde de etkisini gösterecek çöl tozları için uyardı. Meteoroloji’den 44 il için sarı kodlu uyarı geldi. Kuzey […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]