SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Kartal Gazetesi

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Dünya Barış günü’nde ”Mutlak Barış” mesajı ..

Yayınlanma:
ABONE OL

İFSAK, her yıl 21 Eylül’de kutlanan Dünya Barış Günü’nde düzenleyeceği bir dizi gösteriyle savaşın yıkıcılığını sergiliyor ve “Mutlak Barış” mesajı veriyor.

 FSAK – İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği, Dünya Barış Günü kutlamaları kapsamında 21 Eylül 2013 Cumartesi günü bir dizi gösteri düzenliyor. Savaşın yıkıcılığını, darbelerin açtığı yaraları ve nükleer tehdidini konu edinen üç farklı gösteriyle “Mutlak Barış” mesajı veriliyor.

 İFSAK’ın Beyoğlu’ndaki merkezinde gerçekleşecek etkinlikte şu gösteriler yer alıyor:

 İFSAK – “Nükleere Karşı Protesto” Gösterisi

Gösteri, nükleer yapılanmanın dünya üzerindeki etkisi üzerinedir. Atom bombalarının ve nükleer santrallerde oluşan kötü sonuçların fotoğrafları gösteride kullanılmıştır.

 Proje Yürütücüleri: Burak Şenbak, Serkan Turaç, Tanju Akleman

 Projeye fotoğrafları ile destek veren İFSAK Üyeleri: Ahmet Çağlar, Barış Yaşbala, Burak Şenbak, Engin Şükrü Eroğlu, Erdinç Aksu, Esin Koç, Özge Güneri, Özkan Samioğlu, Sakine Yıldıran, Sebahattin Özveren, Serkan Turaç, Tufan Kartal, Tülin Dizdaroğlu, Ufuk Akarı, Uğur Ferhat Baloğlu

 Tanju Akleman – “Sisli Bir Eylül Gecesi” Gösterisi

Bu gösteri 12 Eylül’ün 25. yılı nedeniyle hazırlanmıştır. 12 Eylül 1980 öncesi ve sonrası. Yitik bir kuşak. O yitik kuşağın, üç adet çocuk şarkısı ve Sadun Aksüt’ün “Sisli Bir Eylül Gecesi” isimli parçası eşliğinde fotoğraflarla yorumlanması. Müzik parçaları ve görüntüler. Hep müziği kesen bir kampana ve sonrasında bir ressamın eli. El kırmızıya boyar tuvali. Sonra yine müzik. Sonra yine kampana. Sonra yine ressamın eli ve hep kırmızı. 

Müzikler:        1. “Daha Dün Annemizin”

                        2. “Sisli Bir Eylül Gecesi” Sadun Aksüt

                        3. “Kırlara Doğru”

                        4. “Bir Dünya Bırakın Biz Çocuklara”

 İFSAK – “Silah Ticareti ve Savaşlar” Gösterisi

Gösteride, silah ticaretinin dünyadaki savaşları, çatışmaları yönlendirmesi ele alınmaktadır.

 Projeyi Hazırlayan: Esin Koç

 Projeye fotoğrafları ile destek veren İFSAK Üyeleri: Alparslan Berber, Emine Ülkerim, Erdinç Aksu, Esin Koç, Fatih Balkan, Gülizar Aktaş, Gürol Uysal, Hakan Gökbayrak, İbrahim Ayşıl, İsmail Vatansever, Kumral Kepkep, Levent Akçasu, Mehmet Burak Zülfikar, Murat Coşkunçay, Rıdvan Türker, Sakine Yıldıran, Serpil Arda, Sultan Güner, Tolga Büyükada, Ülger Erdal

 Gösteriler, İFSAK’ın İstiklal Cad. Ayhan Işık Sok. No:32/2 Beyoğlu adresindeki merkezinde, ücretsiz olarak izlenebilir.

 Barış Çanı hiç susmasın

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği ve Varşova Paktı üyesi ülkeler barış içinde bir dünya mücadelesi görevini hatırlatmak amacıyla Hitler faşizminin 1939 yılında Polonya’yı işgal ederek ikinci dünya savaşını başlattığı tarih olan 1 Eylül’ü “Dünya Barış Günü” olarak ilan etti. Halen birçok ülkede 1 Eylül, Dünya Barış Günü olarak kutlanmaya devam edilmektedir.

 Ancak Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği’nin ve Varşova Paktı’nın dağılmasından sonra Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından, 2001 yılında 21 Eylül Barış Günü olarak kabul edildi. Birleşmiş Milletler, Barış Günü’nde, dünya çapında çatışmaların önlenmesi ve barışın tesisi yolunda bilinçlenmeyi amaçlıyor. Her 21 Eylül’de, Birleşmiş Milletler Merkezi’ndeki “Barış Çanı” çalınıyor. Savaşlardaki insani kıyımın anısına Japonya tarafından yaptırılan bu çan, dünyanın tüm kıtalarından çocukların bağışladıkları bozuk paralarla üretildi ve çanın üzerine, “Çok Yaşa Mutlak Barış” yazısı kazındı.

 İFSAK (İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği)

Ülkemizde fotoğraf ve sinema sanatının öğrenilmesini, yaygınlaşmasını ve gelişmesini sağlamak; fotoğraf ve sinema alanında çalışanlar arasında yakınlaşma ve dayanışma oluşturmak, kişiliklerin ve becerilerin geliştirilebileceği kültür ve sanat ortamını hazırlamak; Türk kültür ve sanatını yurt dışında tanıtmaya çalışmak; diğer ülkelerdeki kültür ve sanat çalışmalarının yurt içinde tanınmasını, izlenmesini sağlamak; toplumsal konularda duyarlı davranarak fotoğraf ve sinema projeleri yapmak temel amaçlarını taşıyan ve kâr amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşudur.

İFSAK kurulduğu günden beri Türkiye’de fotoğraf ve sinemanın yaygınlaşması, fotoğraf ve sinema üretiminin artması, yeni fotoğraf ve sinema sanatçılarının yetişmesi, fotoğraf ve sinemanın gereken saygınlığı kazanması için çaba göstermektedir. Fotoğraf ve sinema sanatına ilgi duyan, belirli bir temeli olmayan ya da bilgisini ilerletmek isteyenler için verdiği seminerler ve atölye çalışmaları en önemli eğitim amaçlı etkinlikleri arasında yer almaktadır. Bu seminerlerde, konularında uzmanlaşmış eğitmenler tarafından yılda yaklaşık 700 kişi ders almaktadır. İFSAK sergi salonu yerli ve yabancı fotoğraf sanatçılarının sergilerine ev sahipliği yapmakta, her ay düzenli olarak fotoğraf ve sinema amatörlerinin yanı sıra, kültür – sanat dünyasından tanınmış isimlerin katıldığı söyleşiler, seminerler, fotoğraf gösterileri, fotoğraf yarışmaları düzenlemektedir.

 

İlgili Haberler