SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Kalitesiz kırtasiye ürünleri bağımlılık yapabilir

Yayınlanma:
ABONE OL

Kırtasiye ürünleri ile ilgili denetimler yoğun olarak sürmesine rağmen, solvent gibi kimyasal kullanımı yasal sınırlarda da olsa bazı kırtasiye ürünleri bağımlılık yapabiliyor

 Okulların açılmasıyla birlikte güvenilir olmayan yerlerde satılan kalitesiz kırtasiye ürünleri, öğrencileri tehdit ediyor. Kalitesiz kırtasiye ürünlerinin kullanımı, özellikle çocuklarda bağımlılıktan ölüme kadar çok ciddi sorunlara yol açabiliyor.

Türkiye’nin tek kitap, kırtasiye ve teknoloji zinciri NT Mağazaları uzmanları, kalitesiz ya da denetimden kaçmış ithal kırtasiye ürünlerinin çocukların sağlığını tehdit ettiği konusunda velileri ve öğrencileri uyararak, güvendikleri yerleri tercih etmelerini öneriyor.

Kırtasiye ürünlerinde nelere dikkat edilmeli?

 Kalitesiz pastel boya, suluboya, oyun hamuru, silgi gibi ürünlerde kansorejen olduğu için yasaklanan azo boyarmaddeler kullanılabiliyor.

Silgiler: Çocuklar mutlaka kokusuz silgi kullanmalı. Kokulu silgiler bağımlılık oluşturabiliyor.

 Oyun Hamurları: Oyun hamurlarında gıda firması güvencesi aranmalı. Küçük yaştaki çocuklar ellerini ağızlarına sıklıkla aldığı için ölümle sonuçlanabilecek ciddi sorunları önlemek için gıda güvencesi olan oyun hamurları tercih edilmeli. Fitalat ve azo boyarmadde kullanılan kalitesiz oyun hamurları alınmamalı.

Suluklar: Termos özelliği olan ve içleri paslanmayan ürünler tercih edilmeli. İçleri paslanan suluklar çocukların sağlığını tehdit ediyor. Sulukları almadan mutlaka içleri kontrol edilmelidir.

 Çantalar: Ağır çantalar çocuklarda fiziksel rahatsızlıklara sebep oluyor. Çanta ağırlığı, çocuğun vücut ağırlığının yüzde 12’ini geçmemeli. Ergonomik çantalar olmalı.

 Kalitesiz çanta, beslenme çantası, kalem kutusu, matara, kaplık gibi ürünlerde fitalat, azo boyar maddeler, alerjen boyarmaddeler ve kanserojen boyarmaddeler bulunabiliyor. Fitalat maddesi, insanların bağışıklık ve sinir sistemini tahrip edebiliyor. Kansorejen boyarmaddeler ise deri ile temas ettiğinde deri tarafından emildiği için alerji, tahriş, egzama, akciğer ve cilt kanserine kadar ağır hastalıklara sebebiyet verebiliyor.

 Makaslar: Ucu küt olmalı. Plastik kaplama ile zarar vermesi önlenmeli Çocuklar şakalaşırken birbirlerine ve çevrelerine zarar vermemesi için bu gerekli.

 Kalitesiz makas, kalemtıraş, zımba gibi ürünlerde ise nikel gibi ağır maddeler ve fitalat kullanılabilir. Bu da, ciltte tahriş ve alerjiye sebep olabiliyor.

 Yapıştırıcılar: Kalitesiz yapıştırıcılar çocuklarda bağımlılığa sebep olabiliyor. Bilinen markalı ürünler tercih edilmeli. 15 yaş altı gruplarda solvent katkı maddesi olmamalı. Kutuların yüzeyinde ‘Solvent İçermez’ uyarısına dikkat edilmeli.

 

NT, kontrollü tedarik sistemiyle güven veriyor

Tedarik edilmeden önce tüm ürünlerin sağlıklı olduklarına dair sağlık raporları ve incelemenin ardından karar verildiğini söyleyen NT Genel Müdürü Murat Kara konuyla ilgili şöyle konuştu:

Çocukların sağlığını tehlikeye atacak en küçük bir ürünün okul çantasına, eve, okula girmesini engellemek için mağazalarımızda ülkemizin bilinen, güvenilir markaları ile dünyaca ünlü markalara yer veriyoruz. Mağazalarımızda merdiven altı diye ifade edebileceğimiz sağlık açısından tehdit saçan aynı zamanda kalitesiz ürünlere kesinlikle yer vermiyoruz. Yasal olmasına rağmen, solvent içeren yapıştırıcıları satmıyoruz. Raflarımızda yer bulup müşterilerimizle buluşan ürünlerde ise tedarikçilerimizden ürünlerinin sağlık ve denetim raporlarını istiyoruz. Gerekli test raporlarını inceledikten sonra müşterilerimizin ihtiyacı olan ürünleri titizlikle seçerek onlarla buluşturuyoruz. Kırtasiyede, imalatta kullanılan malzeme kadar, ürünlerin çocukların kullanımına uygun olup olmadığı da önemlidir. NT Mağazaları olarak ürün seçiminde güvenilirlik, kalite, sağlık ve bol çeşit kriterlerine göre çalışırken tüm bu özellikleri müşterilerimizin en hesaplı şekilde temin edebilecekleri bir adres olma özelliği taşıyoruz.

 

İlgili Haberler

Dünyadan
17 Nisan 2024
Başkan Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik Eskrim Dünya Şampiyonu oldu

İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik, Gençler ve Yıldızlar Eskrim Dünya Şampiyonası’nda yıldız erkekler epede dünya şampiyonu oldu. İstanbul Gazete ve Haberciler Federasyonu Başkanı Ali Rıza Yıldız’ın yeğeni Doruk Erol Çevik eksrim de Dünya Şampiyonu oldu. Milli gururumuz Çevik, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da devam eden Gençler ve Yıldızlar […]

Sağlık
16 Nisan 2024
Yeni Bulaşıcı “Kırmızı Göz” Hastalığı Alarmı: Vaka Sayısı 7 Bin 500’ü Aştı

Uganda Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde hızla yayılan ve özellikle kalabalık alanlarda etkili olan “kırmızı göz” hastalığı konusunda uyarıda bulundu. Uganda’da bulaşıcı olan ve son derece hızlı yayılan kırmızı göz hastalığının önü alınamıyor. Ülkede şu ana kadar tespit edilen vaka sayısı ise 7 Bin 500’ü aştı. Yeni bulaşıcı hastalık özellikle hapishane, okul ve sağlık merkezleri gibi […]

Genel
09 Nisan 2024
Tatil Fotoğraflarınız: Hırsızlara Davetiye mi, Keyifli Anılar mı?

Sosyal Medyanın Hırsızlık İstatistikleri Üzerindeki Etkisi Son yıllardaki istatistikler, bayram ve ara tatiller gibi yoğun dönemlerde artan hırsızlık vakalarına dikkat çekiyor. Ancak bu artışın arkasında yalnızca geleneksel yöntemlerin değil, aynı zamanda dijital dünyanın etkisinin de olduğunu söyleyebilirim. Özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte, hırsızlar giderek daha sofistike ve planlı bir şekilde işlerini yürütüyorlar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, […]

Dünyadan
09 Nisan 2024
Irak’ın Sahipsiz (Üçüncü) Unsuru; Türkmenler

Irak, farklı etnik ve mezhep gruplarından oluşan değişik oluşumların bir arada yaşadığı bir ülkedir. Tipik Ortadoğu ülkesi olan Irak’ta yaşayan farklı etnik-mezheplere mensup olan her bir toplumun kaderi, arkasında olan farklı ülkelerin desteğine bağlıdır. Tipik Ortadoğu ülkesi demenin de anlamı budur. Örneğin, Iraklı Kürtlerin arkasında ABD ve bazı batılı ülkelerin desteği var, Iraklı  Şiilerin arkasında […]