SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Anadolu’nun en büyük termal oteli açılıyor

Yayınlanma:
ABONE OL

-Kırşehir Valisi Çakacak: “Kırşehir’de termal turizmi geliştirmek için çok önemli

potansiyel var, bunları harekete geçirmek için tesisleşme yönünde çalışmalar oldu.

Ama bu çalışmalar Makissos Termal & Spa Hoteli ile hız kazanacak”

Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci: “Bu otel adeta Kırşehir’in vitrini”

Ankara – Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, termal turizminde önemli bir potansiyeli bulunan Kırşehir’de bu potansiyeli harekete geçirmek için tesisleşme yönünde çalışmalar yapıldığını belirterek, “Ama bu çalışmalar Anadolu’nun en büyük termal yatırımı olan Makissos Termal & Spa Hoteli ile hız kazanacak” dedi.

Vali Çakıcak, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı gerçekleştirilecek otelde yaptığı incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Kırşehir’in lokasyon açısından önemli bir yerde olduğunu vurgulayarak, kentin Ankara, Kanseri ve Konya gibi önemli merkezlere ortalama 2-2,5 saat uzaklıkta olduğunu söyledi.

Bu önemli lokasyon avantajının kentin gelişmesine katkı sunabileceğini anlatan Çakacak,  “Kırşehir bu iller başta olmak üzere yurt genelinden çok sayıda turist alabilir potansiyele sahip. Sadece Termal turizm değil Kültür turizmi açısından da çok büyük değerlere sahibiz” diye konuştu.

Çakacak Kırşehir’in termal turizmi noktasında önemli potansiyelleri olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

“Kırşehir’de termal turizmi geliştirmek için çok önemli potansiyel var, bunları harekete geçirmek için tesisleşme yönünde çalışmalar oldu. Ama bu çalışmalar Makissos Termal & Spa Hoteli ile hız kazanacak. Büyük bir yatırımla yapılan bu tesis, kentte turizm sektöründe tesisleşmede çıtayı yükseltecek.”

-Kentin vitrini-

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de, yaklaşık 100milyon liralık harcama ile inşa edilen Makissos Termal & Spa Hotelin kentin adeta vitrini olduğunu söyledi.

Kırşehir’in çevresinde çok gelişmiş kentlerin bulunduğunu hatırlatarak  kentin komşu illere göre yatırımda hak ettiği payı alamadığını anlatan Bahçeci, şunları kaydetti:

“Yatırım için öncelikle kuvvetli alt yapı gerekiyor. 550 yatak kapasiteli bu büyük tesis, bu konuda ciddi bir açığı kapatacak. Kırşehir sadece termal turizmle değil sanayi ve ticarette de en kısa sürede hak ettiği yeri alacak.”

Bahçeci, Makissos Termal & Spa Hotelini kentin turizminin gelişimi açısından önemli bir adım olarak gördüklerini dile getirerek, Kırşehirlilerin de bu alanda benzer yatırımlar yapmasına öncü olacaklarını sözlerine ekledi.

Yatırımcılardan Renkyol İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Sungur ise memleketi Kırşehir’in turizmini gelişimine katkı sağlayacağı bir tesisi hizmete sunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kırşehir’in sembol yapılarından biri olan ve kentin modern yüzü olarak tanımlanan Makissos Termal & Spa Hotel sayesinde çok sayıda yerli, ve yabancı turistin Kırşehir’e gelerek kent ekonomisine katkı sağlayacağını anlatan Sungur, şöyle konuştu:

“Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlerde çok daha büyük yatırımlara imza atıyoruz ancak bu otelin yeri bir başka. Makissos,  Kırşehir’in geleceği için bir dönüm noktası olduğunu bugünün Kırşehir halkı çok iyi biliyor. Bugün kentin tarihi açısından çok önemli bir gün olduğunu ifade etmek istiyorum. Otelimiz, tüm Kırşehirlilere ve Türk turizmine hayırlı olsun.”

-Makissos Thermal&Spa Hotel-

Anadolu’nun en büyük termal yatırımında birbirinden konforlu odaların yanında tuz odası, kneipp refleks havuzu, spor merkezi, sauna, buhar odası, açık, kapalı yüzme havuzları, termal havuzlar, kova, macera duşları, kar çeşmesi, şok havuzu, çocuk havuzları, VIP aile odaları, aqua park veKırşehir manzarasına sahip roof restoran gibi bölümler bulunuyor.

 

İlgili Haberler

Ekonomi
18 Nisan 2024
TOKİ kuralarına start verildi! 7.417 TL taksitle ev satışları başlıyor!

TOKİ kuralarına start verildi. Türkiye genelinde TOKİ inşaatları devam ederken vatandaşlar yalnızca 7 bin 417 TL taksitle ev sahibi olabilecek. İşte TOKİ başvurularına dair detaylar… Ülkemizde Türkiye Cumhuriyet Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı olarak kurulan TOKİ (Toplu Konut İdaresi) sosyal konut yapımı için kurulmuştur. Kamu kuruluşu olarak 1984 yılından bu yana ülkemizdeki vatandaşlar […]

Ekonomi
18 Nisan 2024
Başka markette bunlardan ucuzu yok! ŞOK 20 Nisan’da ucuzluk bombasını patlatıyor

ŞOK 20 Nisan aktüel katalog indirimleriyle ucuzluk bombasını patlattı. Başka markette bu ürünlerin daha ucuzu yok. İşte 20 Nisan 2024 ŞOK aktüel katalog indirimleri… En büyük market zincirlerinden birisi olan ŞOK, her hafta vatandaşlara çeşitli ürünlerde en uygun fiyatları sunuyor. Çok amaçlı dolaplar, tamirat için gereken araç gereçler, elektronik aletler, boya grubu gibi birçok ürün […]

Ekonomi
17 Nisan 2024
Uzman açıkladı: Yatırımcıları kaos bekliyor! Küresel çalkantı dolar ve altında yönü değiştirdi!

Altın ve dolardaki durama dair uzmanından açıklama geldi. Büyük bir kaos yatırımcıları bekliyor. Küresel çalkantılar altın ve doları ciddi etkileyecek. İşte altın ve dolardaki gidişata dair detaylar… Ülkemizdeki yatırımcılar küresel çapta yaşanan olayların piyasalara etkisini merak ediyor. Yaşanan gelişmelerle beraber yatırımlarını altın ve dolara yapan vatandaşlar gelişmeleri takip ederken uzmanlardan birer birer açıklamalar geliyor. Ünlü […]

Ekonomi
17 Nisan 2024
İhtiyacı olana 10.000 TL nakit! Tek şartı tutturan parayı kapıyor!

İhtiyacı olan vatandaşlara 10 bin TL nakit yatıyor. Tek şartı karşılayan vatandaşlar ödemeyi alıyor. İşte 10 bin TL nakit desteğine dair detaylar haberimizde… Ekonomik koşullar vatandaşların geçiminde ciddi sıkıntı yaşamasına yol açıyor. Maaşlarını yetiştirmekte zorlanan vatandaşlar acil nakde ihtiyaçları olduklarında nasıl çözüm bulacaklarını bilemiyor. Bu noktada 10 bin TL nakit desteği acil nakde ihtiyacı olan […]