SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Duyurular

SGK Primlerinde uygulanan Tarımsal Kesintide süre uzatımı!

Yayınlanma:
ABONE OL

Pendik Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından “Tarımsal Faaliyete Bulunanların Prim Borçlarının Sattıkları Tarımsal Ürün Bedellerinden Kesinti Yapılmak Suretiyle Tahsis Edilmesine Daire Tebliğ’in uygulanmasına ilişkin Kurum Başkanlığımızın getirdiği süre uzatımı” hakkında yazılı açıklama yapıldı.

 

Pendik Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Kenan KOÇAK konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklama da;

 

“Merkezimiz sorumluluğundaki Kartal ve Pendik ilçelerimizdeki yerleşik paydaşlarımızdan tarımsal kesinti işlemleri yapanların genel olarak bu süre uzatımı konusunda bilgilendirilmesi açısından önem arz etmektedir.

Tarımsal Faaliyete Bulunanların Prim Borçlarının Sattıkları Tarımsal Ürün Bedellerinden Kesinti Yapılmak Suretiyle Tahsis Edilmesine Daire Tebliğ’in uygulanmasına ilişkin Kurum Başkanlığımızın getirdiği süre uzatımını ilgililer değerlendirmelidir.

 

Bilindiği üzere, 01.03.20.13 tarihli ve 258574 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan  “Tarımsal Faaliyete Bulunanların Prim Borçlarının Sattıkları Tarımsal Ürün Bedellerinden Kesinti Yapılmak Suretiyle Tahsis Edilmesine Daire Tebliğ” 01.04.2013 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Anılan tebliğin geçici ikinci maddesinde  “Gerçek ve tüzel kişiler belge veya bilgileri elektronik ortamda göndermekle zorunlu tutuluncaya kadar, bir ay içinde yapacakları kesintiler için örneği ek-1’de yer alan Kesinti Bildirim Listesine ekleyerek takip eden ayın son iş günü mesai bitimine kadar zirai gelir vergi kesintisi ile ilgili muhtasar beyannamelerini vermekle yükümlü oldukları vergi dairelerinin bulunduğu illerdeki sosyal güvenlik il müdürlükleri/sosyal güvenlik merkezlerine verirler” hükmü mevcuttur. Bu hüküm doğrultusunda yapılan değerlendirme sonucunda Kurum Başkanlık Makamının 15.02.2013 tarihli Oluru ile kesinti sorumlularının kesinti bildirim listelerini Kurumumuza intikalinde 6 ay süresince ikili bir uygulama yapılması uygun görülmüştür.

kenan-kocak-sgk

Buna göre, 01.04.2013 – 30.09.2013 tarihleri arasında isteyen kesinti sorumlularının kesinti bildirim listelerini www.sgk.gov.tr sitesinde mevcut E-Kesinti bilgisayar programı aracılığıyla, isteyen kesinti sorumlularının ise önceki uygulamada olduğu gibi kağıt ortamında Kurumumuza vermesinin uygun olduğu, 01.10.2013 tarihinden itibaren ise, yalnızca E-Kesinti bilgisayar programının kullanılmasının zorunlu olduğu bildirilmiştir.

Ancak, E-Kesinti bilgisayar programı hakkında uygulamanın pekiştirilmesi ve kesinti sorumlularının iş ve işlemler hakkında daha fazla bilgilendirilmesi amacıyla; yapılan ikili bildirim uygulamasının 3 ay daha uzatılması ve 01.01.2014 tarihinden itibaren E-Kesinti bilgisayar programının kullanımının zorunlu olacağı hususunu kamuoyuna saygılarımızla duyururuz” dedi.

İlgili Haberler

Ekonomi
18 Mayıs 2024
Palandöken: “Yeni bir yapılandırma kanununa ihtiyaç var”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade etti. Kamuda tasarruf paketi açıklandıktan sonra esnafın ve vatandaşın rahatlaması için yeni bir yapılandırma kanunu çıkması gerektiğini ifade eden TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Enflasyondaki artış sadece dar gelirlileri değil esnafı da büyük […]

Basında Kartal
18 Mayıs 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 19 Mayıs Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Gökhan Yüksel, mesajında şu ifadeleri kullandı; “Değerli komşularım, sevgili gençler; İLGİLİ HABER Kartal’da “Atıklar Potaya” temalı sıfır atık etkinliğinde ilk atışlar Ünlü Basketbolcu Shane Larkin’den Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, 16 Mayıs 1919’da Bandırma […]

Genel
17 Mayıs 2024
Af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti?

Son dakika haberi. Cumhurbaşkanı Erdoğan gece yarısı af kararı verdi? Peki af mı çıktı? Cumhurbaşkanı kimleri affetti? Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, sağlık sorunları nedeniyle affedildi. İşte detaylar… Türkiye’de uzun süredir gündemde olan 28 Şubat davası kapsamında müebbet hapis cezasına çarptırılan 14 kişi, […]

Genel
17 Mayıs 2024
Sıcaklıklar düşüyor! Hafta sonu planı yapanlar dikkat, yağış geliyor

Son dakika haberi… Meteoroloji açıkladı, hava sıcaklıkları düşüyor, sağanak yağışlar geri dönüyor. Türkiye’de adeta kış yeni başlıyor. İşte meteoroloji yeni hava durumu tahminleri… Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu için yeni hava durumu tahminlerini açıkladı. Mayıs ayının ortası gelmesine rağmen beklenen bahar havası yine yok. Son birkaç gündür mevsim normallerine çıkan sıcaklıklar yeniden düşüyor. Meteoroloji, hafta […]