SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

”Villa Kurban”

Yayınlanma:
ABONE OL

Kurban satıcıları bu bayram saman üzerinde değil, yataklarında yatacak  Bayrampaşa Belediyesi’nin kurban satıcılarına hazırladığı modern tesis bu yıl kurban satıcılarına çifte bayram yaşattı

Bayrampaşa Belediyesi’nin kurban satıcıları için hazırladığı “Villa Kurban” isimli modern tesiste satıcıların yataktan banyoya, yemek yerlerinden oyun alanlarına kadar birçok ihtiyacı karşılanacak. Hayvanlarını yataklarından led ekran üzerinden gözetleyecek olan kurban satıcıları, “Daha önce samanların üzerinde yatıyorduk. Burası tatil beldesi gibi” dedi.
Bayrampaşa Belediyesi kurban satıcılarına bu yıl çifte bayram yaşatacak. Belediye tarafından, Anadolu’nun farklı yerlerinden gelen hayvan satıcıları için hazırlanan “Villa “Kurban” tesisiyle satıcılar bayramı evindeymiş gibi geçirecek. İçinde 50 yatağın bulunduğu tesiste satıcılara özel dolap, kişisel bakım ürünleri verildi. Satıcılar tesis içinde bir yandan banyo yapma imkanı bulurken, diğer yandan kendileri için yapılan kafede satranç gibi bir çok oyunu oynama imkanı bulacak.
Tesiste ayrıca 44 ayrı bölgeye yerleştirilen kameralarla hayvan satıcıları yataklarından led ekrandan hayvanlarını da gözetleyecek.
Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Burada 50 tane yatak var. Kurbancı geliyor, burada rahatça huzur içerisinde yatıyor. Daha önceki yıllarda maalesef kurban satarken aynı zamanda samanların üzerinde yatıyordu. 50 tane kurbancımızın yatabileceği mekanları burada yaptık. Onlara birer tane set verdik. Setlerin içerisinde bir tane havlu, traş köpüğü, şampuan, traş bıçağı ve sabun var. Özel eşyalarını da koysunlar diye kendilerine birer tane de dolap verdik. Arka tarafta da bir kafe hazırladık. Bu kafede de geldikleri zaman oturabilecekleri, sohbet edebilecekleri satranç, dama gibi oyun oynayacakları ve kitap okuyabilecekleri bir kütüphane tahsis ettik” şeklinde konuştu.

SATICILAR, 44 KAMERAYLA YATAKLARINDAN HAYVANLARINI GÖZETLEYECEK
Satıcıların her türlü yeme içme ihtiyaçlarını da karşıladıklarını ifade eden Başkan Aydıner, “24 saat çay servisi devam ediyor. Arka tarafta banyoları var, banyolarını yapıyorlar. Böyle bir tesisi kurban satıcılarına vermeden dolayı, onları mutlu etmekten dolayı da ben şahsen bir belediye başkanı olarak da son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.
Kurbanlıkların bulunduğu alanları 24 saat gözetlemek için 44 kamerayı tesis içine yerleştirdiklerini dile getiren Aydıner, “Kurban satıcısı yatağında yatarken aklı aşağıda kalacak. Onu ortadan kaldırmak için aşağıda her koridora ekranları yerleştirdik. 44 bölge var, 44 kamera var” dedi.

“SAMANLARIN ÜZERİNDE HAYVANLARIN İÇİNDE YATIYORDUK”
Afyon’dan gelen hayvan satıcısı Asım Çapalı, “80 tane hayvan getirdim. Başkanımızdan Allah razı olsun. Samanların üzerinde yatıyorduk. Ne mutu bize banyosu, her şeyi var. Bize iyi baktılar, memnunuz. Hayvanların içerisinde yatıyorduk” dedi.
Hulusi Uslu isimli bir diğer hayvan satıcısı ise, “Edirne Havza’dan geliyorum. 35 tane büyük baş getirdim. Biz daha önce diğer kurban pazarları gibi zannediyorduk. Buraya geldik, gördük ki süper. Tatil beldesi gibi. Hayvanlarımıza bakıyoruz. Hayvanlara baktıktan sonra gelip duşumuzu alıp, dinleniyoruz. Daha önce samanların üstünde yatıyorduk. Böyle seve seve bir ay kurbancılık yaparız” şeklinde konuştu.

İSTANBUL (İHA)

İlgili Haberler

Avrupa Birliği
26 Nisan 2024
Galataport İstanbul’a Avrupa Birliği’nden Ödül!

Galataport İstanbul, inşaattan işletme dönemine uzanan çalışmalarında sergilediği çevre dostu yaklaşımla ödülleri arasına bir yenisini ekledi. Dünyadaki okyanus ve denizleri kurtarmayı hedefleyen BlueMissionMed Koordinasyon ve Destek Hareketi, Galataport İstanbul ekibinin faaliyetlerini “Çevreye Duyarlı Girişimci ve Kişilik” ödülüyle taçlandırdı. İstanbul’un dünyaya denizden açılan kapısı Galataport İstanbul, geniş ödül yelpazesine bir yenisini daha ekledi. İnovatif projeleri ve […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB Başkanı İmamoğlu, 23 Nisan’da Koltuğunu Ali Selim Metli’ye Devretti

BAŞKANI METLİ’DEN İLK TALİMATLAR: OKULLARA ÖĞRENCİ DOLAPLARI YAPILSIN, HER OKULDA YEMEKHANE OLSUN İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104’üncü yıldönümünde koltuğunu, ilkokul 3. sınıf öğrencisi Ali Selim Metli’ye devretti. Başkan Metli’nin ilk talimatları, “Bütün okullarda öğrenci dolapları yapılmasını istiyorum. Çünkü, çantalarımızı taşımakta zorlanıyoruz. Bir de okullarımızda yemekhaneler olmasını istiyoruz. Bize […]

Belediye
26 Nisan 2024
İBB, 23 Nisan kutlamasını Üsküdar Meydanı’nda yaptı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kentin farklı noktalarında gün boyu süren organizasyonlarla kutladı. Bu programların birçoğuna katılan ve 23 Nisan coşkusuna ortak olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bayramın finalini Üsküdar Meydanı’nı dolduran İstanbullularla birlikte yaptı. Eşi Dr. Dilek Kaya İmamoğlu’yla birlikte el ele sahneye çıkan İmamoğlu’na, 15 farklı ülkeden […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]