SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Madde Kullanımı, Hasara Neden Olur

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Tuzla Kent Konseyi Kadın-Çocuk ve Aile Çalışma Grubu, Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle madde bağımlılığı konulu panel düzenlendi.

Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı-Kültür Merkezi’ndeki panele konuşmacı olarak İstanbul Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü’nde görevli komiser, Uzman Psikolojik Danışman Uğur Evcin katıldı. Paneli Tuzla Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi birim müdürleri, muhtarlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile çok sayıda öğrenci ve velisi birlikte takip etti.

Geleceğimiz Sağlıklı Gençlerle Güzel Olacak

Tuzla’yı ortak akılla yönettiklerini vurgulayan Tuzla Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir, panelin de bu sürecin bir parçası olduğunu söyledi. Özdemir, “Tuzla’mıza hep birlikte ortak akılla bir şeyler katabilmenin mücadelesini veriyoruz. Bu panelimizi gençlerimiz ve aileleri için düzenliyoruz. Biliyoruz ki gençlerimiz ne kadar sağlıklı olursa geleceğimiz de o kadar güzel olacak.” dedi.

Sayılarla Madde Kullanımı

İstanbul Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü’nde görevli komiser, Uzman Psikolojik Danışman Uğur Evcin, panele sayısal bilgileri paylaşarak başladı. Türkiye’nin en fazla madde yakalayan 3 ülke arasında yer aldığını belirten Evcin, İstanbul’da son 4 yılda 200 bin insana madde bulundurma ve kullandırma konusunda işlem yaptıklarını açıkladı. Evcin, madde kullanımı ile ilgili suçlarda 18-24 yaş grubunun ön sıralarda yer aldığını söyledi.

Biyolojik, Psikolojik ve Sosyal Yönden Değişimler

Madde bağımlılığının bir süreç olduğuna değinen Uzman Psikolojik Danışman Uğur Evcin, “Bu süreci ortaya çıkaran unsurlar var. madde kullanımına geçişte en önemli unsurlar sigara ve alkol kullanımıdır.Özellikle ergenlikte “Bir kereden bir şey olmaz” diye çok şey denenir ama madde kullanımı asla olmaması gereken bir durumdur. Madde kullanımı biyolojik, psikolojik ve sosyal yönden değişimlerde hasara neden olur. Madde kullananın kendine verdiği zarar, toplumu tehdit eden bir unsura dönüşüyor. Gençlerin bir çoğu ilk kullanımdan sonra iradeli olacaklarını, istedikleri zaman madde kullanımını bırakacaklarını düşünüyor ama temel yanılgı da bu şekilde başlıyor” dedi.

Doğru Noktada Hayır Diyebilmek

Madde bağımlılığında bireysel, aile, aile, çevre ve akran faktörlerinin etkisini anlatan Uzman Psikolojik Danışman Uğur Evcin, doğru noktada hayır diyebilmenin önemine değindi. “Bireyin madde kullanımı sağlıksız bir topluma, sağlıksız bir toplum da yarınlarımıza zarar verir. Doğru noktada “Hayır” diyebilmek çok önemlidir. Hangi rolde olduğunuzdan ziyade hangi tercihte bulunduğunuz önemlidir. Madde kullanan, ona bunu alıştıran veya ona madde satanın elinde kuklaya dönüşür. En etkili çözüm hiç başlamamaktır” şeklinde konuştu.

Sinevizyon gösterimi ile yaşanmış olaylardan kesitler sunan İstanbul Narkotik Suçlarla Şube Müdürlüğü’nde görevli komiser, Uzman Psikolojik Danışman Uğur Evcin, soruları da yanıtladı.

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Öğrenci Ecem bir günlüğüne Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü oldu

İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ, müdürlük makam koltuğunu “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” sebebiyle Kartal Eğe Sanayi İlkokulu öğrencisi Ecem VURAL’a devretti. Ecem VURAL, müdürlük makamına oturması ardından okullarda hayata geçirmek istediği projeleri anlattı. Okul öğrenci meclisi ile gerçekleştirmek istediği projeleri anlatan Ecem VURAL’ı dinleyen İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa KIRAÇ: paylaştığı […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]