”Sokak hayvanlarına el uzatıyoruz”

Yayın: 10:54 - 10.10.2013
Güncelleme: 10:54 - 10.10.2013

 

Özel Ahmet Şimşek Anadolu Lisesi “Sosyal Bilimler Bölüm Başkanı Nevin ÇÖMEZ ” önderliğinde , “Sosyal Sorumluluk Projesi” kapsamında başlatmış olduğumuz “SOKAK HAYVANLARINA EL UZATIYORUZ” projemizi sonuçlandırdık. Okulumuz coğrafya öğretmeni Esra KOCAOĞLU eşliğinde 11. sınıflarımızdan oluşturduğumuz 18 kişilik komisyonla “Tuzla Rehabilitasyon Merkezi-Aydınlı Geçici Hayvan Bakımevi”ne 08.10.2013 tarihinde gezi düzenledik.

Bizi orada, tesis birim amiri Mustafa Cemal PİLTEN,  barınak gönüllüsü Güher DUZMAN, tesis görevlisi işçi çavuşu Birol KEPENEK karşıladılar. Birol Bey eşliğinde bize tesis gezdirildi. Bölünmüş kafeslerde yaşayan köpeklerin hangi nedenle geldiği, ne kadar süredir orada olduğu, tedavilerinin hangi aşamada olduğu hakkında bilgiler verildi. Ayrıca tesisin sürekli misafirleriyle de tanıştırıldık. Onlar çoğu trafik kazası sonucu en az tek bacağını kaybetmiş ve tekrar sokakta yalnız yaşama imkanı olmayan veya sahipleri tarafından terk edilmiş çok yaşlı köpeklerdi. Bunları görmek bizi oldukça duygusal anlara da taşıdı.

Gezimiz sırasında ayrıca hayvanlara nasıl bakım hizmeti sunulduğuyla ilgili bilgiler de aldık. Kafesler günde en az iki kez temizleniyor,günde 2-3 veya ihtiyaca göre daha fazla kez suları ve yiyecekleri  tazeleniyordu.Tuzla’da getirildikleri bu bakımevinde; ilçelere göre,hastalıklarına göre,cinslerine göre ayrı ayrı sınıflandırılarak konaklamaları sağlanıyordu.Medyada agresif ırklar olarak tanımlanan bazı köpek türlerinin oradaki ilgi  sayesinde bakıcılarıyla nasıl sevgi bağı kurduklarını da gözlemleyebildik.

İki saat süren gezimiz sırasında 4 yaşındaki golden kızımız Beyaz’la öğrencilerimiz eğlenceli dakikalar geçirdiler, fotoğraf çektirdiler. Beyaz ile oynayıp vedalaştıktan sonra biraz duygusallaşmış da olsak onların emin ellerde olduğunu bilmenin verdiği güven duygusuyla gezimizi sonlandırdık.

Exit mobile version