SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Abubekir Taşyürek, Kartal Belediyesini yönetmeye talip!

Yayınlanma:
ABONE OL

Kartal’ı CHP’li yönetimden kurtaracağız

 

Ak Parti camiasının sevilen isimlerinden Abubekir Taşyürek Kartal Belediye Başkanlığına Aday Adayı olacağını açıkladı…

 

Yerel seçim takviminin hızlanmasıyla birlikte AK Parti belediye başkan aday adayları ortaya çıkmaya başladı.

 

İsmi çeşitli ilçeler için belediye başkan adayı olarak konuşulan, AK Parti camiasının saygın ve sevilen isimlerinden Kartal ve İBB Meclis Üyesi ve İBB Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Yeminli Mali Müşavir Abubekir Taşyürek beş yıldır meclis üyesi olarak görev yaptığı Kartal İlçesinden Belediye Başkanı aday adayı olarak başvuracağını açıkladı.

Seçimlerin yaklaşması ve adaylık sürecinin hızlanmasıyla birlikte ismi en çok gündeme gelen ve siyasi mahfillerde belediye başkanı olarak değerlendirileceği kanaati yaygın olan Abubekir Taşyürek, belediyeciliğin bütçe, denetim, performans ve diğer konularında ki çalışmaları ve deneyimleri ile dikkati çekiyor.

ebubekir tasyurekkk

Abubekir Taşyürek AK Parti İstanbul teşkilatında İl başkan Yardımcılığı ve Birinci Bölge SKM Başkanlığı gibi çok önemli görevler almış ve 2009 yerel seçimlerinde Kartal İlçesinden birinci sırada belediye meclis üyesi seçilmişti.

 

Konuya ilişkin olarak kendisine ulaşan gazetecilere “Milletin iradesine olan inancım ve partimizin her kademesindeki siyasi dinamiklerimizi dikkate alarak yaptığım istişareler sonucunda 5 yıldır bir an bile aksatmadan onurla belediye meclis üyesi olarak görev yaptığım Kartal İlçesinden belediye başkan aday adayı olmaya karar vermiş bulunmaktayım. 26 Ekim Cumartesi günü saat 17;00 ‘de Kartal İlçe Başkanlığımıza müracaat ederek aday adaylığı belgelerimi teslim edeceğim” diyen Abubekir Taşyürek “Kartal’da birlik beraberlik ve kardeşlik içinde teşkilatımızla çalışarak Kartal’ı CHP’li yönetimden kurtaracak ve hak ettiği yerel yönetim hizmetlerine kavuşturacağız” dedi.

 

ABUBEKİR TAŞYÜREK KİMDİR?

1960 yılında orta halli  bir esnaf ailesinin çocuğu olarak Erzurum’un Murat Paşa Mahallesi’nde doğan Abubekir Taşyürek, şehrin hatırı sayılır esnaflarından berber Muhsin Usta ve ev hanımı Perihan Hanımın ikisi erkek, ikisi kız dört evladından ikincisidir.

Abubekir Taşyürek ilk, orta, lise ve üniversite öğrenimini Erzurum’da tamamladı.1982 yılı haziran ayında Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. İstanbul Maltepe Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Ana Bilim Dalının Yönetim Bilim Dalında Yüksek Lisans Programına katıldı.

Askerlik görevini yedek subay olarak Ankara Polatlı ve Tekirdağ Çorlu’da tamamlayan Abubekir Taşyürek, 1984 yılından bu yana İstanbul’da ikamet etmektedir.

Yılların Birikimi ve Başarılı Bir Meslek Hayatı

1984–1997 yılları arasında Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışan Abubekir Taşyürek, 1997 yılında TÜRMOB (Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği) ve Maliye Bakanlığı’nca yapılan Yeminli Mali Müşavirlik yeterlilik sınavlarını başarıyla tamamlayarak Yeminli Mali Müşavir unvanını ve mührünü aldı.

Kamu Gözetim Kurumu tarafından yasal mevzuatta belirlenen sınavları başarıyla tamamlamasının ardından 2013 yılında “Bağımsız Denetçi” olarak yetkilendirildi ve konuya ilişkin Yetkilendirilenler Listesinde ilan edildi.

Kurucu ortağı ve Genel Müdürü olduğu Yeminli Mali Müşavirlik ve denetim şirketindeki çalışmaları yanında birçok Yeminli Mali Müşavirlik denetim şirketinde kurucu ortak olarak meslektaşlarıyla güç birliği yaptı. Büyükşehir Belediyesi İktisadi Teşekküllerde, Organize Sanayi Bölgeleri İktisadi İşletmelerinde ve TMSF (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) tarafından yönetim ve denetimine el konulan firmalarda Yeminli Mali Müşavir, mali danışman ve denetim kurulu üyesi olarak görev yapan Abubekir Taşyürek ’in muhtelif mesleki dergilerde ve gazetelerde çok sayıda mesleki yazıları yayınlandı.

Her Zaman Milletin Değerlerinden Yana Net Bir Siyasi Duruş

Sivil, demokrat ve katılımcı siyaset inancını ülkemize olan hizmet aşkıyla bütünleştirerek AK Parti saflarında siyasete atıldı. AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeliği, Ekonomik İşlerden sorumlu İstanbul İl Başkan Yardımcılığı(2007-2008) ve Türkiye’nin en büyük seçim çevresi olan İstanbul 1.Bölge Seçim Koordinasyon Merkezi’nin Başkanlığı (2011) görevlerini üstlendi.

           Hizmet Destanlarının yazıldığı İBB’de Ciddi Bir Belediyecilik Tecrübesi

2009 Mart yerel seçimlerde AK Parti’den Belediye Meclis Üyesi seçilen Abubekir Taşyürek, 2009 yılından beri teşkilatı tarafından güvenle kendisine tevdi edilen İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Meclisi Plan Bütçe Komisyonu ve Denetim Komisyonu Başkanlıkları görevlerini yürütmektedir.

Anayasal bir kurum olan Türkiye Belediyeler Birliği delegesi de olan Abubekir Taşyürek, söz konusu birliğin bütün belediyeleri kapsayan eğitim programlarında eğitimci olarak ta görev yaptı. Meclis çalışmalarında özellikle bütçe, denetim konularında yaptığı teknik eleştirilerle CHP’li belediyelerin korkulu rüyası oldu.

Sivil Toplum Kuruluşlarının Önemine Bitmeyen İnanç

Sivil toplum örgütlerinin sosyal hayatımızdaki önemine yürekten inanan Abubekir Taşyürek, Birlik Vakfı Mali Müşavirler Kulübü, İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği (Meslekte Birlik), Atatürk Üniversitesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ERATÜN), Kadıköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), İstanbul Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı, Maltepe Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Vakfı, Fenerbahçe Spor Kulübü (kongre üyesi) Türkiye Muhasebe Uzmanları Derneği, ER-VAK Erzurum Kalkınma Vakfı, TÜRK KIZILAYI Ataşehir Şubesi, Türkiye YEŞİLAY Cemiyeti, Türk-Azerbaycan Dostluk, Kültür ve Dayanışma Derneği, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği gibi sivil toplum örgütlerinde yönetim kurulu başkanı, üyesi, mütevelli heyet üyesi ve temsilci olarak aktif görev aldı.

Mutlu, Huzurlu ve Sıcak Bir Aile

Çalışma, sivil toplum ve siyaset hayatındaki başarılarının altında yatan temel unsuru “mutlu, huzurlu ve sıcak bir aile” olarak açıklayan Abubekir Taşyürek ’in ikisi erkek biri kız olmak üzere üç evladı ve bir torunu bulunuyor.

İlgili Haberler

Genel
27 Mart 2024
Tiktok’tan çocukları taciz eden şahıs ruh ve akıl sağlığı hastanesine götürüldü

Tiktok hesabından canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı kurup cinsel içerikli sohbet yaptığı tespit edilen Mehmet Akbulut isimli şahıs gözaltına alınmıştı. Akbulut Ruh ve akıl sağlığı Hastanesi’ne sevk edildi. Tiktok’tan canlı yayın açarak çocuklarla bağlantı Kuran ve cinsel içerikli sohbetler yapan tiktok fenomeni Mehmet Akbulut, Erbaa Cumhuriyet başsavcılığının talimatı üzerine gözaltına alınmış ve akıl sağlığı raporu […]

Genel
27 Mart 2024
Düzce’de feci kaza: Çok sayıda yaralı var

Düzce’de bir yolcu otobüsü yüksek hız sebebiyle bariyerlere çarptı. Feci kazada ilk bilgilere göre 17 kişi yaralandı. Düzce’de Anadolu otoyolunda meydana gelen trafik kazasında Ankara’ya giden Efe Tur firmasına ait bir yolcu otobüsü Aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı nokta otobüs bariyerlere çarparak durabildi. Feci kazada 2 şoför ve bir muavinin de aralarında bulunduğu 17 kişi […]

Genel
26 Mart 2024
10 yılda erken emeklilik! SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlara büyük fırsat

SGK ve SSK başlangıç yılına göre emeklilik planlamasında kadın ve erkek çalışanlar için kapsamlı tablo belli oldu. İşte erken emeklilik için yeni fırsatlar… Erken emeklilik hayallerine ulaştıracak yeni tablo ortaya çıktı. SGK girişi 1995, 2000, 2008 ve sonrası olanlar hemen bu tabloya baksın. Kadın ve erkekler için yeni prim ve yıl şartları netleşti. İşte 2024 […]

Genel
25 Mart 2024
Müjdeli Haber Şimdi Geldi! Emekli Maşını Her Ayın 17-18-19-20-21-22-23’ünde Alanlar Dikkat

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan emeklilere bayram öncesi ikramiye müjdesi. Emeklilere bayram ikramiyesi ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye genelinde milyonlarca emekli vatandaşın merakla beklediği bayram ikramiyesi ödeme tarihleri açıklandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilik ikramiyelerinin 2 Nisan 2024’ten itibaren hesaplara yatırılacağını duyurdu. Her yıl olduğu gibi, bu Ramazan Bayramı öncesinde de emekliler […]