SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Manşet

Seçilmek için; Güçlü ve hedefe uygun bir algı nasıl yaratılır?

Yayınlanma:
ABONE OL

Belediye Başkan Aday Adayları önce kendi partilerinde sonrasında ise vatandaşlardan oy almak için vitrine çıkacaklar. Güçlü ve hedefe uygun algı nasıl oluşturulur. Yazarımız Neslihan Yahşi İŞ’te Kadın Okurları için yazdı

Seçilmek için; Güçlü ve hedefe uygun bir algı nasıl yaratılır?

Artık günümüz dünyasında, yüksek maliyetli, ağır silahlar kullanılmıyor. Bunlar devre dışı bırakılarak, bireylerin ve toplumların algısını yöneterek sonuca gidiliyor. Seçim kazanan birçok dünya lideri, algı yönetimi tekniklerini kullanarak yerel gruplara bu yolla müdahale edip çeşitli kanallarla(sosyal medya gibi..) kontrolü elinde tutmayı başarmıştır.

Evet doğru okudunuz. Toplum algısı ince ince mesajlarla yönetiliyor. Algılama yönetiminde yapılan şey aslında iletişim sürecini yönetmek, verilen mesajları yönetmek. O mesajı verirken de kılık kıyafetle, vücut diliyle, sözleriyle, vaadiyle, etkili ve güvenilir bir şekilde mesajı iletmekten bahsediyoruz.

Örnek verelim mi?

Madem seçimlere beş ay gibi kısa bir süre kaldı belediye başkanı adaylarından örnek verelim.

Çeşitli vaadler de bulunurken aynı zamanda şehri sürekli daha iyi yöneteceğinden ve güzelleştireceğinden bahseden bir belediye başkan adayı düşünün  ama aynı zamanda bu belediye başkan adayı görüntüsüne dikkat etmeyen, nerde ne giyeceğine, nerde ne renk giyeceğine, beden diline dikkat etmeyen mimiklerini kontrol etme ihtiyacı bile duymayan, bu adayın sizce ne kadar seçilme şansı var?

Demezler mi adama/kadına daha kendini yönetemeyen, güzelleştiremeyen şehri nasıl yönetecek diye….

Görüntüyü, kıyafeti bir kenara bırakalım renklerin bile bilinçli ve kontrollü kullanılması durumu lehinize çevirmenin önemli bir yolu. Renk deyip geçmeyin renkler insan psikolojisini doğrudan etkiler. Renk, bir sessiz dildir, beden dilinin bir parçasıdır. Sözsüz iletişimin bir parçasıdır. Belediye başkan adayları hangi ortamlarda ne renk giyinmeli? imaj yaratırken neye dikkat etmeli? Bu soruların cevaplarını bilmelidir. Renklerin dilini anlamak, renklerle seçmenlere iletiler göndermek, seçim sürecinde iletişime yepyeni boyutlar kazandırmaktadır.

İşte bakın bu da küçücük bir ayrıntının nasıl büyük bir fark yaratacağını gösteren çarpıcı bir detaydır.

Özet olarak sayın adaylara tavsiyem;

Renkleri, vücut dilini, giyimini kuşamını lehine çevirecek şekilde kullanabiliyorlar mı? Yoksa bütün bu faktörleri kendisini sabote ettirmek için mi kullanılıyor? Konu hakkında fikir sahibi değillerse, denemeye çalışmalarını değil de bir uzmanla çalışmaları daha yerinde bir karar olacaktır.

Unutmayın sayın adaylar; İlk izlenim önce görünümle başlıyor sonra davranışlar geliyor!

Her vaadin arkasını görüntüyle de güçlendirmek lazım ki muhatabınız, kararını sizden yana versin. O seçmen size inansın. Bunun için de sunmayı vaat ettiklerinizle görüntünüz arasında uyum ve tutarlılık arar kişi ya da toplum. Başka türlü inanması zorlaşır, tereddüt yaşar ve tereddütte kalan kişi size ‘EVET’ cevabını vermez!

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Kartal Belediyesi Çocuk Meclisi 23 Nisan’ı Kutladı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in öncülüğünde kurulan Çocuk Meclisi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan bu özel günü kutlayan minik meclis üyeleri, günün anlam ve önemine de vurgu yaptı. Kartal Belediyesi Çocuk Meclis üyelerine Başkan Gökhan Yüksel tarafından başarı belgesi takdim edildi. Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]