Adalar’da Cumhuriyet’e Coşkulu Teşekkür

Yayın: 12:20 - 30.10.2013
Güncelleme: 12:20 - 30.10.2013

Cumhuriyet coşkusu Adalar’da gece geç saatlere kadar sürdü. Adalar Belediyesi’nin düzenlediği Halk Konseri ve Cumhuriyet Yürüyüşü’ne Adalıların katılımı yoğun ve coşkuluydu.

Saat 18:00’da Büyükada Atatürk meydanındaki alanda yemek ikramından sonra başlayan konserde Bilgesu Erenus, Serap Yenici ve Mehmet Lütfü sahne aldı.

Gazeteci Yasemin Arpa’nın sunduğu etkinlikte konuşma yapan Adalar Belediye Başkanı Dr. Mustafa Farsakoğlu, şunları söyledi: ‘’Hiçbir ayrım gözetmeden bir arada yaşamamızı sağlayan, Cumhuriyet rejimidir. Çünkü bizim Cumhuriyetimiz yüzyıllardır çekilen acılar üzerinde, tüm ulus olarak Büyük Önder Atatürk’ün önderliğinde dünyada ilk kez Ulusal Bağımsızlık Savaşı vererek kazandığımız çok anlamlı, çok değerli siyasi bir rejimdir. Cumhuriyet büyük önder Atatürk’ün dediği gibi, kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet erdemli insanların rejimidir. Cumhuriyet, insanları insan yapan değerlerin yaşatıldığı rejimdir. O bakımdan Cumhuriyetimizi yaşatma konusunda 90. yılında tüm ülkemizde büyük bir coşku ve sevinçle bir araya gelerek kutluyoruz.

Dün olduğu gibi bundan sonra da Cumhuriyetin değerlerine, atalarımızın bizlere bıraktığı bu değerli mirasa sahip çıkma kararlılığıyla, ülkemizin üzerindeki karabulutları dağıtacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuz kadar yaşatma azmiyle hep birlikte olacağız. Ben bu anlamlı günde hepinize teşekkür ederken, bizlere bu değerli armağanı bırakan atalarımızın anıları önünde saygıyla eğiliyorum’’.

MÜZİKLE DÜŞÜNCE BİR ARADA

Sanatçı Bilgesu Erenus, ‘’müzikle düşünme’’ olarak adlandırdığı konserinde sık sık sorular sormayı yeğledi. Gezi direnişine göndermeler yapan Erenus’un ardından Urfalı  halk müziği sanatçısı Mehmet Lütfü sahne aldı. Mehmet Lütfü ve arkadaşları, geniş yelpazeli müzikleriyle izleyenleri coşturdu, halaylar çekildi.

Bisiklet Derneği’nden yüz kadar bisikletçinin de katılımıyla zenginleşen etkinlikte solist Serap Yenici ve orkestrası, coşkuyu daha da yükseltti.

 

 

 

FENER ALAYI ve CUMHURİYET’E SAYGI YÜRÜYÜŞÜ

Saat 20:30’da son bulan konserin ardından yüzlerce kişi, Büyükada sokaklarında marşlar söyleyerek Cumhuriyet’in 90. yaşına yakışır coşkulu bir kutlama yaptı.

 

 

 

Exit mobile version