SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

Atalar Camii İmam Hatibi Yücel Kara Kartal Belediye Başkanlığına talip oldu!

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Kartal Atalar Camii İmam Hatibi Yücel Kara Kartal Belediye Başkanlığı için aday Adaylık resmi müracaatını Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığına yaptı.

 

Atalar Camii İmamı Kartal Belediye Başkanlığına talip oldu!

Aday Adaylık müracaatını İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız’a sunan Yücel Hoca yaptığı yazılı basın açıklamasında, “ Sosyal Bir belediyecilik ve sosyal bir belediye başkanlığı yapacağım” dedi.

Kara, “Sözlerime Ziya paşanın şu mısralarıyla başlamak istiyorum.
Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz

Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde
40 yıldır Kartal’da ikamet eden bir ailenin ferdiyim ve kendim de görevim gereği yaklaşık 20 yıldır Kartal’da ikamet ediyorum. Bu 20 yıl boyunca, görev yaptığım semtte insanlara hizmeti şiar edinmiş birisi olarak planladığım ve uyguladığım 30’dan fazla sosyal projeyle –belki de birçok belediyenin bile yapmadığı veya yapamadığı hizmetleri yaparak- başta çevre sakinlerimiz olmak üzere, şehrimizi de aşan birçok insanın memnuniyetine ve takdirine muhatap oldum.

Görev olarak ben bir imam-hatiptim, din görevlisiydim. Fakat rutin hizmet anlayışından tamamen farklı bir anlayışla, kan bağışı organizasyonlarından tutun da, organ bağışı organizasyonlarına kadar, yapmış olduğum bu faaliyetlerden binlerce kardeşimize hayat, on binlerce kardeşimize mutluluk çıkmıştır…

Eğitim ve öğretim kurumlarımız olan okullarımıza hizmetten tutun da, buralarda okuyan öğrencilere giyecek, yiyecek, ev ve burs yardımına kadar,

Semtimizde ve çevre semtlerimizde yaşayan ihtiyaç sahibi kardeşlerimize her gün en az 300 kişilik üç çeşit sıcak yemeği sunmak (ki bu ayda 10 000 yılda 120 000 insan, yani orta ölçekli bir şehir nüfusu demektir,) onlara erzak dağıtmaya, giyecek, yakacak ve eşya yardımı yapmaya kadar,

Bir nevi iş ve işçi bulma kurumu gibi çalışmaya,

Bir nevi psikolog gibi onları dinleyip, acı sonuçlar doğurabilecek sorunlarına çözüm bulmaya kadar,

Zihinsel ve bedensel gelişime katkı sağlayacak sportif faaliyetlere zemin ve mekân hazırlamaktan tutun da, gelebilecek her türlü felakete karşın acil afet yardım üniteleri oluşturmaya kadar.

Ve daha burada sunamadığım otuzun üzerinde sosyal faaliyet ve hizmetleri yaptığımızı ifade ediyor,

Ziya Paşanın o muhteşem sözünü bir kez daha vurguluyorum

Âyinesi iştir kişinin lafa bakılmaz

Şahsın görünür rütbe-i aklı eserinde

Belediye başkanlığına talip bir kardeşiniz olarak, Sosyal bir belediyecilik hizmet ve anlayışından yanayım.

Aslında her adayın dillendirdiği gerçeklerdendir bunlar.

Yani nasıl bir belediye hizmet anlayışı diye sorduğunuzda, kimi klasik bir belediyecilik hizmet anlayışını, kimi ise sosyal bir belediyecilik hizmet anlayışını anlatır ve savunur.

Ben ise her ikisinden de daha farklı bir hizmet anlayışından yanayım,

Sosyal bir belediye başkanı.

Siz, bir belediye başkanı olarak, toplumun tüm kesimleri başta olmak üzere; çalışanların, işsizlerin, esnafın, kadınların, çocukların, gençlerin, engellilerin sorunlarına, ihtiyaç ve taleplerine öncelik verebilirsiniz.

Kentin sosyal yaşamının düzenlenmesinde insanı merkeze koyarak, katılımcı, demokratik, emeğe ve sosyal adalete saygılı olmayı kılavuz edinen, barış içinde, dostça, kardeşçe birlikte yaşamayı, dayanışma ve sevgiyi öncelikleri olarak görerek, hizmetlerde eşitliği ilke edinen ve yol, su, temizlik, çevre düzenlemesi vs. gibi diğer klasik belediye hizmetlerini de titizlikle gözeten bir anlayışla hizmet eden bir belediye başkanı da olabilirsiniz.

Ancak; sosyal, güler yüzlü, sempatik, halkın içinde ve onlarla beraber olmadığınız müddetçe, yani; sosyal bir belediye başkanı olmadığınız müddetçe onlara kendinizi kabullendiremeyebilirsiniz. Bunun, geçmişte çok güzel hizmetler yapmış ancak buna rağmen seçim kaybetmiş belediyelerde misalleri vardır.

Belediyeler; Görev alanlarına dâhil yerleşim yerlerindeki kişi ve kurumlara hizmet vermekle yükümlü kamu Kurumlarıdırlar.

Bu görevlerini yaparken hizmet verdikleri kişi ve kurumlara ilişkin olarak toplum yararına düzenlemeler yapmak, bunların uygulanmasını sağlamakla yükümlüdürler.

Teknik olarak belediye hizmetleri, teknik ekipler tarafından yapılır ki; bunlar zaten belediyenin yapmakta zorunlu olduğu hizmetlerdir. İyi ve kaliteli bir ekip, belediyenin başarılı hizmetler sunmasındaki en önemli birimleridir.

Siyasetçilerin, sahaya inmek diye kullandıkları bir tabir vardır. Yani sahada değilsiniz de ineceksiniz.

Ben sahanın içinden biriyim. Sahada neler oluyor iyi bilirim. Sahadaki insanların belediyeye, belediye başkanına, belediyenin diğer yöneticilerine ve çalışanlarına nasıl baktıklarını, onlardan neler beklediklerini, dertlerini, düşünce yapılarını, beklenti ve arzularını iyi bilirim.

Ben ütopya vadetmiyorum.

Ben insanlarla birebir iletişimden, birebir görüşmeden yanayım.

En çok yapmayı arzu ettiğim şeyler şunlardır. Kartalın tüm mahallelerinde yaşayan özellikle fakir ve yoksul kardeşlerimizi bizzat evlerinde ziyaret ederek onları dinlemek, sorunlarını çözmek, isteklerini yerine getirerek güvenlerini kazanmaktır.

Sahadaki insan ne ister. O, ne şehrin olmazsa olmaz olan altyapısına gömülen milyarları bilir, ne de şehrin üstüne kurulacak o muhteşem yatırımları.

O iş ister, aş ister, dost ister, muhatap ister,

Bizimde onların istekleri doğrultusunda yapmayı arzu ettiklerimizden sadece bazıları şunlar olacak.

 

Her mahallede bir aşevi, bir giyim mağazası, bir eşya mağazası oluşturmak suretiyle, hiçbir insanın aç uyumaması, giysisiz kalmaması ve eşyasız olmaması sağlanacak

 

Kartalımızdaki tüm işverenlerle, büyük-küçük işçi çalıştıran tüm işletme sahipleriyle özellikle ikili görüşmeler neticesinde işe eleman alınmada köprü olma görevi yüklenmeye ve özellikle işçi alımlarında birinci ve mutlak önceliğin kirada oturan dul, yetim ve evinde çalışanı olmayan insanlardan başlamak suretiyle onlara iş imkânı sunmaya özen gösterilecek.

 

Kartalımızdaki tüm esnaf kardeşlerimiz periyodik olarak mutlaka ziyaret edilecek.

 

Hizmet önceliğinin okullara, camilere, cemevlerine ve sivil toplum kuruluşlarından, dernek vakıf vs, tüm kurumlara verilerek onlara hizmet sunulacak.

Kartal kültür kenti olacak, üniversiteler merkezi haline gelecek.

 

Kartalın içerisinde mevcut olan hiçbir hastanede, özellikle kan sorunu olmayacak, hiçbir hasta yakını, kan aramak için kapı çalmayacak,

 

Organ bağışı noktasında da çok ciddi çalışmalar yapılarak insanlar teşvik edilerek umutlar yeşertilecek.

 

Kartalda hala yollarda özürlü rampaları ya yok ya da problemli. Bir annenin bebek arabasıyla kaldırımlarda yürümesi neredeyse imkânsız halde. Bu sorunlar kesinlikle çözüme kavuşturulacak.

 

Özellikle kartal nüfusuna ait tüm üniversite öğrencilerine burs imkânı sağlanacak.

Ortaöğretimde okuyan ve maddi sıkıntı çeken tüm öğrenci ve ailelerinin sıkıntıları, çözüme kavuşturulacak.

 

Randevu sistemi çok daha farklı bir hale dönüştürülecek. Günlerce randevu taleplerine cevap alamayan insanların zaten ümitsiz olan düşünceleri tamamen yok edilmeyecek. Randevu isteyen hemen her insanın bizzat yanına gidilerek onlar sahada dinlenecek ve sorunlarına sahada çözüm bulunacak. Bunlarda bizim vaatlerimizdir.

Belediye başkanı olan kişi sosyal olmalı, ekipleri iyi yönetmeli, proje geliştirmeli. Ama en önemlisi; halkın içinde ve yanında olmalı, şehrin güler yüzü olmalı. Şefkatli kolları, tevazu kanatları, sıcacık yüreği olmalı, şehrin ve şehrin insanlarının emini olmalı, sevdiği olmalı,  vaz geçilmezi olmalı. Kesinlikle sevdiklerini çantada keklik görmemeli.

Sonuç olarak; gönül adamı olmak, tüm pozitif enerjisini, belge-bilgi ve birikimini, projesini ve düşüncelerini gönlüyle barışık halde sunmak ve herkesten, her kesimden oy alabilecek bir yapıda olmak bu işin olmazsa olmazıdır diye düşünmekteyim.

Bu duygu ve düşüncelerle Kartal Belediye Başkanlığı için aday adaylığımı açıklıyor, müracaatımı alma noktasında kapılarını bize güler yüzle ve muhabbetle açan kıymetli ilçe başkanımız başta olmak üzere ilçe teşkilatındaki tüm kardeşlerimize şükranlarımı ve saygılarımı sunuyor,

 

Rabbimden bizleri daima hayırlı hizmetlerde muvaffak kılmasını dileyerek
Sözümü Yunus’umuzdan şu güzel dörtlükle noktalıyorum.

Biz gelmedik kavga için,
Bizim işimiz sevgi için,

Dostun evi gönüllerdir,

Gönüller yapmaya geldik

İlgili Haberler

Belediye
24 Mart 2024
Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Beylikdüzü’ndeki Gürpınar Su Ürünleri Hali’nde balıkçı esnafıyla bir araya geldi. Mevcut İBB yönetimi tarafından balıkçı esnafının görmezden gelindiğini belirten Murat Kurum, “Her işte olduğu gibi yine balıkçı esnafımız da çaresiz bırakılmış, göz ardı edilmiş, görmezden gelinmiş. Aynı anlayışı aslında İstanbul’un her yerinde görüyoruz. İstanbul’un neresine gitseniz bir sorun, […]

Etkinlikler
23 Mart 2024
AKBANK SANAT’TA YENİ SERGİ “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası”

Sanatın her disiplinine kapılarını açan Akbank Sanat, bu kez bilgisayar oyunları dünyasını sanatla buluşturan ‘Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası’ adlı sergiye ev sahipliği yapıyor.  Küratörlüğünü Zeynep Arınç ve Güven Çatak’ın üstlendiği sergi, 26 Mart – 18 Mayıs 2024 tarihi arasında Akbank Sanat’ta sanatseverler ve oyun tutkunları ile buluşuyor. Günümüzde bilgisayar oyunlarının hayatımızın vazgeçilmez bir parçası […]

Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı
Basında Kartal
23 Mart 2024
Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı

Kartal Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Hüseyin Güler Gözyaşları İçinde Son Yolculuğuna Uğurlandı Kartal Belediyesi’ndeki 35 yıllık çalışma hayatı boyunca Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Basın ve Yayın Müdürlüğü birimlerinde müdürlük yapmış, son olarak atandığı Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nde birim müdürü olarak çalışan ve geçirdiği bir rahatsızlık sonucu 55 yaşında hayatını kaybeden Hüseyin Güler, son yolculuğuna […]

Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti
Basında Kartal
23 Mart 2024
Kartal Belediyesi’nin Acı Günü Hüseyin Caner Güler vefat etti

Uzun yıllardır Kartal Belediyesi’nde görev yapan, 4 buçuk yıllık Basın Yayın Müdürü görevinin ardından Kasım ayında Ruhsat Denetim Müdürü olarak atanan Hüseyin Caner Güler, tedavi gördüğü hastanede hayata veda etti. Merhumun cenazesi, 23 Mart Cumartesi günü (bugün) saat 16.00’da Kartal Cemevi’nde kılınacak cenaze namazı sonrasında saat 16.30’da yıllardır görev yaptığı Kartal Belediyesi önüne getirilecek, burada […]