SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Anasayfa Genel Flaş

1.927 cadde ve sokağın isminde zorunlu değişiklik

Yayınlanma:
ABONE OL

 

Pendik’te aynı ismi taşıyan cadde , bulvar ve sokakları TÜİK’in çıkardığı Yönetmelik gereği zorunlu olarak yeniden isimlendirdi. Ulusal Adres Veri Tabanı’na aynı ismi taşıyan cadde ve sokaklardaki adres ve numaralama bilgilerinin girilememesi nedeniyle yürütülen çalışmaya göre, 1.927 sokak, cadde ve bulvarın ismi değiştirilerek her ismin tek olması sağlandı. 

İlçede aynı ismi taşıyan çok sayıda sokak ve cadde bulunması, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi’ni yürüten Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yeni güncelleme ve eklemeleri yapmasını engelliyordu. Bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak amacıyla ‘Binaların Numaralandırılması ve Adreslerin UAVT’na İşlenmesine İlişkin Usul ve Esasları Belirten Yönetmeliğin 14. Maddesi’ne dayanarak, Pendik Belediyesi de 1.927 sokak, cadde ve bulvarın ismini değiştirme kararı aldı. Değişikliği yapılan sokak isimleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin onayına sunuldu. Meclis’te grubu bulunan AK Parti ve CHP’lilerin oy birliği ile kabul ettiği değişiklikle cadde ve sokaklara yeni isimleri verildi..

18 adet Gül sokak

Pendik’te aynı ismi taşıyan cadde ve sokak bulunuyordu. İlçede adı Gül olan18,  Zambak isimli 17, Bülbül ise 13 sokakta yer alıyor. Yapılan değişiklikle her ismin sadece bir sokak ve caddede bulunması sağlandı.

TÜİK’in çıkardığı Adres ve Numaralamaya İlişkin Yönetmeliğin 14. Maddesi nedir?

Her bulvar, cadde, sokak ve küme evlere özel bir ad veya numara verilir. Meydanlara sadece ad verilir. Bir belediye sınırları içinde, aynı ad veya numara birden fazla meydan, bulvar, cadde, sokak ve küme evlere verilemez.

Değişiklikler 2010’dan beri yapılıyor

Aynı ismi taşıyan cadde ve sokak isimleri birçok ilçede daha önce değiştirilmişti. Örneğin Ümraniye’de  26.11.2010 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kabul edilen kararla 1400 sokak ve cadde ismindeki değişikliğe gidildi. Değer ilçelerde de  önceki yıllarda aynı isimdeki cadde ve sokak isimlerinde değişikliğe gidildi.

 

 

 

 

İlgili Haberler

Basında Kartal
23 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel, Cevizlideki Balkon Çökmesiyle Alakalı İncelemelerde Bulundu

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, geçtiğimiz gün Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’nde ani çökme sonucu yıkılan balkonun bulunduğu bölgeyi ziyaret etti. Ziyarette, Başkan Gökhan Yüksel incelemeler yaparak, yapılan çalışmaları kontrol etti. Ekipler, en kısa sürede olay yerine geçti Olay, geçtiğimiz gün Kartal Cevizli Mahallesi Saraylar Caddesi’ndeki 5 katlı bir binada gerçekleşti. Binanın birinci katındaki balkon, büyük […]

Basında Kartal
23 Nisan 2024
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı admin See Full Bio

Basında Kartal
22 Nisan 2024
Başkan Gökhan Yüksel’den 23 Nisan Mesajı

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in yayımladığı mesajında şu ifadeler yer aldı: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’mizin açılışının 104’üncü yılını milletçe birlik ve beraberlik içinde kutlamanın gurur, mutluluk ve coşkusunu yaşıyoruz. Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan […]

Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi
Eğitim
20 Nisan 2024
Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde Bağımlılık Üzerine Söyleşi

Ülkemiz Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği kapsamında, İstanbul Anadolu Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uyuşturucu kullanımı, bağımlılığı ve tedavi yöntemleri konularında Prof. Dr. Nevzat TARHAN ile birlikte Kurum Psikologu Nurdan EYÜPREİSOĞLU’nun moderatörlüğünde bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşide Prof. Dr. Nevzat TARHAN,  bağımlılık nedir, kişiyi madde kullanmaya iten nedenler nelerdir, bağımlı bir bireyin tedavisi nasıl olmalıdır, bağımlı bir birey ile nasıl […]