Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yeni kanun tasarısında izinsiz balık tutanlara ceza öngörülmesi, amatör balıkçılar tarafından tepkiyle karşılandı.
Galata Köprüsü’nde balık tutan amatör balıkçıların bazıları yasa tasarısını olumlu karşılarken, bazıları ise, “Ben zaten balık tutamıyorum belge almasam da olur. Ceza kesmek için balığa bakılıyorsa bende balık yok” diyerek tepki gösterdi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, balıkçılara ve balıkçı teknelerine yönelik kuralların sil baştan belirlendiği “Su Ürünleri Kanun Tasarısını” tamamladı. Kanuna göre izinsiz balık tutanlar 200 lira para cezası kesilecek. Yeni uygulama, tarihi Galata Köprüsü’nde balık tutan amatör balıkçılar tarafından temkinli karşılandı. Galata Köprüsü’nde oltayla balık tutan vatandaşların bir kısmı uygulamayı doğru bulurken bazıları ise uygulamaya tepkilerini dile getirdi. Yasayı az önce duyduğunu söyleyen vatandaş, “Sık gelirsek alırız belgeyi. Standart neyse uyuyacağız. Ben zaten balık tutamıyorum belge almasam da olur. Ceza kesmek için balığa bakılıyorsa bende balık yok” dedi.
Balık tutmasını bilmeyen insanlar balık tutmaya geldiğini söyleyen bir balıkçı ise, “Geliyor buraya. Tutuyorlar ufak ufak balıkları. ’Atın geriye’ diyoruz. Belge çıkartsınlar tabi hiç olmazsa insanlar bilinçli balık tutar. Bir tane de görevli bıraksınlar köprünün üzerine dolaşsın burada takip etsin. İnsanlar o zaman burada bilinçli balık tutar” şeklinde konuştu.
Bir vatandaş ise ,”Bende belge yok ama gerek de yok. Çünkü burada 3 tane 4 tane istavrit tutup öyle gidiyoruz. Cezayı bilmiyorum. Belge istiyorlarsa alırız. Cezalar ağır olur. Haftada bir kaç gün geliyoruz. Onda da ya tutuyoruz ya tutamıyoruz” diyerek düşüncelerini dile getirdi.
İlgili Haberler
Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, Her Zaman Vatandaşın Yanında
Ahmet Şimşek Eğitim kurumları kaderine terk edildi
Maltepe’de ‘Başka Sinema’ gösterimleri başlıyor
CHP, hep aynı!
Hazreti Mevlana 571. Vuslat Yıldönümünde Anıldı
Uçan Türk Fatih Arda İpçioğlu Türkiye Kayakla Atlama tarihinin en iyi derecesini yaptı